Zato se skoro svaki obogatio.
Ja sam to imao prosle godine i carinik kaze da je fals, ja reko nemoj da me zajebavas, posle kao provjerili i sve OK. I onda, kaze, treba ti racun sa pdv-om. Ja mislim da gadnijih ljudi nema od carinika.
Prema tome, šta da ti kažem?
Ko izdaje eur1 uopste? Kolko shvatam mogu ga dovit jedino ako od ovlascene auto kuce uzmem auto? Obicni auti placdci ne?
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Austrija redovno, svabe rijetko.
Ja sam ga jednom vadio u Njemačkoj, carina je samo naplatila papir 30ak centi....
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Last edited by guvarana; 27-03-26 at 23:43.
Stay salty.
Zna li se sto, oce li da dozvole uvoz i registraciju iz SAD?
Ne nikad. Ekoloski standardi instalacije se ne poklapaju. A dok prilazimo EU ekologija je jako bitno poglavlje i medju najtezim za zatvoriti.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Prije će biti da stite ove naše Osmanagica, Bokana, Mijovica….
Mislim da se u dosta zemalja eu moze odraditi uvoz i par tih stavki i registrovati?
Naši prepisuju od Hrvata, ne od Srba
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Rece mi prije neki dan jedan drug da je njegov rodjak uspio da ocarini i uveze auto iz USA . Nesto mi to djelovase nerealno al on tvrdi 100% da jeste …
Da nema neko provjerenu info ….
U SRB moze od skoro , mora homologaciju i ispravke na EU standarde da odradi njihov auto moto savez
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by Stivi; 05-04-26 at 16:03.
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Možda može ako je povratnik ili tamo nešto... Da je dozvoljen regularan uvoz, vijest bi odjeknula kroz medije.
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Ja sam se raspitivao na 10 strana i svaka je rekla da ne može.
Upravo ovo da kad očitaju broj šasije na mašinskom faksu, čini mi, vide da je proizvedeno van EU. I to je to.
Sisevic , koji to rade , su mi rekli ne.
E sad , sve ovo možda ima nacin da se zaobiđe , legalno.
Karta povratnika ne vjerujem da ima smisla jer povratnika oslobađaju carine i PDV , al ovo eko standardi , ne neke dažbine koje mogu da se odstrane.
Ja Corollu vozim na strane table i to je to. CG table nisu opcija za sad
Sent from my CPH2611 using Tapatalk
Sate sate sate
Ne postoji nacin niti bilo kakva varijanta da se ocarini auto iz USA.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
069/100-100
Jedino mogu diplomate da regaju auta za US trziste zato sto oni ne moraju proci homologaciju.
Mene nikad nece biti jasni ti dvostruki standardi
Za mene nije moguce i auto mora da se prepravlja a za nekog ko je strani drzavljanin a vozi ga non stop odje ne mora.
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Jes no u normalne zemlje bi morao u svoju zemlju da ga plati a ako zivi duze od 180 dana nedje drugo i da plati i tamo i doma ili da se odjavljuje mjwsto boravka
Stace se i sa tim muckama nekad
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Ne mora. Diplomate su svugdje oslobodjeni od pdv-a, akcize, homologacije, njihovi automobili ne podlijezu uobicajenoj kontroli, uzivaju imunitet od krivicno-pravne jurisdikcije…reciprocno i tako od 1961.
Last edited by TAKUMI; 05-04-26 at 21:54.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks