Zmaj na autobusku i Mrkva, meni top
Branč I riba u Sarajevo? Napušti prostoriju![]()
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Vala kad mogu lignje u mojkovac...
nothing comes from violence and nothing ever could
Hvala narode
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Inače, za Sarajevo meni je ovo mjesto odlično možda više što imaju preko 60 vrsta piva ali mislim da im je i hrana okey.
https://www.tripadvisor.com/Restaura...rzegovina.html
Last edited by avet; 03-04-26 at 18:19.
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Last edited by Bluemoon; 03-04-26 at 18:24.
Na kraju završismo u pivnici HS. Dobro je. Sjutra ostalo
Ajde kad već pričamo o Sarajevu.
https://www.tripadvisor.com/Restaura...rzegovina.html
Malo van Sarajeva, ali kad je lijepo vrijeme ambijent je super. Riba (riječna) odlična. Dimljena pastrmka fenomenalna. Čorba isto bila baš dobra. Nisu se žalili ni ovi što su jeli meso.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ćevapi, sve po centru, Baščaršiji je komercijala, pokvarili su se. Na Ilidžu, na autobusku, Ilidžanka.
Riba u SA, može ali Lukavica i u restoran Toplik. Ne biste vjerovali ali ljeti bolju morsku ribu imaju no na primorju, dnevo dobijaju svježu a imaju svoj ribljak s pastrmkom, ono, pod obavezno obići!
4 sobe Safije, davno bio, skuplje i odlično!
Meni nema preko Bašće kod Ene, malo je teško doć do gore ali bruka dobro.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bio prije u Saraj,nisam evo dva mjeseca možda.
Brutalni cevapi( i lepinja naravno)mislim da boljih u crnoj gori nema definitivno(pričam za čisto juneće cevape) i kako ih fino spreme svaki put,svaka im cast.
Doduše,bili su nešto manji nego inače,ali bas sočni.
Moram i reci da smo prije toga sjeli da popijemo pice u nijagaru,čekali konobara da nas usluzi preko pola sata(bez ikakvog pretjerivanja,moguće da je bilo i 40 minuta) a nismo ni bili jedini.
Ljudi pored koji su dosli prije nas isto nisu bili usluženi,a konobar je prolazio pored nas i usluživao po jedan,eventualno dva stola.
Nisam htio isprva da kažem,ali posle kad smo ga zvali da nas usluzi kaže brat “Sad ću” i produži dalje…
Nije da njega krivim,jer vjerovatno rade sami na veći broj stolova (sto je greska restorana naravno)nego sto mogu da postignu,ali da prodjes pored novih gostiju 4,5 puta,a da ne pokažeš da si ukapirao da su tu,ili se lud praviš…ne znam bas.
Mladji bješe konobar,al nema veze,mi smo se svakako pokupili i otišli.
Nijagara je svakako mjesto dje će ljudi dolaziti bez obzira koliko posrana usluga bila.
Uostalom treba osnovni postulat kafane poštovati konobare ka ljudska bića.Prepozna to konobar u moru seronja.
Zaboravim nekad da imam ovaj profil, pa se sjetim kad mi treba neka preporuka ili kad mi se nešto jede, a ne znam ni gdje ni što. Pa kad sam već tu, evo mog skromnog doprinosa hah:
Melos, City kvart - Odlični chicken burgeri i pohovani kiseli krastavci, jela sam ih prvi i posljednji put u Njujorku davno. Prave svoj ranch, imaju i neki ljuti sos, sve je onako kako treba da bude, pohovano, malo masno i ukusno.
Skopski merak, Centar - Korektno, u najbolju ruku. Jela sam vege pastrmajliju – tijesto fino, taman povrća. Za predjelo trio mix (ljutenica, ajvar, malidžano), sve solidno, ali nekako sam očekivala više ukusa, ako to ima smisla.
Nueno ceramic, Stara Varoš - Fokaća sendvič sa sušenim paradajzom, ćuretinom i još koječim baš ukusan. Iskreno, iznenadila me i veličina porcije. I znam da ovaj forum možda nije pravo mjesto za to hah, ali možda se nađe neko - dobar matcha latte.
Ruštulato, Petrovac - Sladoled koji je poprilično hvaljen, ali meni se nije dopao.
Bucca, city - Bila sam prije nekih mjesec i po, hrana osrednja. Možda jer sam jela punjeni patlidžan, a kao starobaranka imam visoke kriterijume za to jelo. Burrata salata sa ukiseljenim lukom, a luka ni za lijek. Ravioli sa sirom su bili odlični stvarno, ali generalno ništa zbog čega bih se vraćala. Usluga, s druge strane, stvarno sjajna.
Šangaj, centar - Prekrižen. U posljednje vrijeme mi je bzv hrana tamo, ali posljednja dva puta je bila baš loša.
Koneko u bloku mi je zato odličan. Nudle sa piletinom, kimchi fried rice, ako volite ( ja volim), tajlandski napitak milk tea… Korejska piletina su vjerovatno najukusnija krilca koja sam probala, a ja čak i ne volim krilca.
Ok, to je to od mene za sad, recite mi, da nije ko bio u onaj Sushi co. na Ankarskom bulevaru?
I od mene preporuka za Koneko u Bloku 5.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks