Rusija će od 1-og Aprila zabraniti izvoz nafte iz Rusije na 3 mjeseca.
Kad se dizel na 1€ vrati....
Znaci 11c od utorka... Ljepota...
Dobro ja posadih malo sargarepe i luka..i jagoda za djecu
Tako je.
Prema tome, šta da ti kažem?
Bugija treba banovat sa topica o gorivu.
Sent from my Volkswagen
James Tiberius Kirk
Čekamo restrikcije struje, pa ćemo se rugat
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Biciklo je uvjek dobra alternativa.
Sent from my SM-S937B using Tapatalk
Petrol 100 oktana 1.77
But if you never try, you'll never know..
Obavještavamo Vas, da od datuma 31.03.2026. godine važe sljedeće cijene naftnih derivata:
BMB 98 - 1.59 eur/l (+0,03)
BMB 95- 1.56 eur/l (+0,04)
Eurodizel - 1.68 eur/l (+0,11)
Lož ulje - 1.84 eur/l (+0,12)
Saglasno odredbama Uredbe o načinu obračuna maksimalnih maloprodajnih cijena određenih vrsta naftnih derivata koja je stupila na snagu 24.marta 2026.godine naredni obračun će se obaviti 6.aprila 2026. godine, a eventualno izmjenjene cijene naftnih derivata važiće od 7 aprila 2026.godine.
Obavještavamo građane da su, zahvaljujući smanjenju akcize, cijene naftnih derivata značajno niže u odnosu na one koje bi važile bez ove mjere.
EUROSUPER 98: 1,59 EUR (sa smanjenom akcizom) vs. 1,76 EUR (bez smanjenja)
EUROSUPER 95: 1,56 EUR (sa smanjenom akcizom) vs. 1,72 EUR (bez smanjenja)
EURODIZEL: 1,68 EUR (sa smanjenom akcizom) vs. 1,94 EUR (bez smanjenja)
Lož ulje: 1,84 EUR
Ove mjere imaju za cilj da ublaže pritisak na standard građana i privredu, te da obezbijede stabilnost cijena u izazovnim ekonomskim okolnostima.
Svakako će dizel doći na 2 eura i sa akcizama.
Послато са 2510ERA8BG помоћу Тапатока
Jbg makar nece bit 3
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Pri barelu od 116 $, litar sirove nafte u eurima košta oko 0,67 €. Kada na to dodamo troškove rafinerije, transporta brodom do Bara i skladištenja (tzv. Platts kotacija), realna nabavna cijena gotovog dizela koji stiže u Crnu Goru je oko 0,85 €
Nabavna cijena: 0,85 €
Umanjena akciza: 0,22 €
Markiranje i rezerve: 0,03 €
Marža distributera: 0,07 €
UKUPNO PRIJE POREZA: 1,17 € + PDV 21% 0,24€
Realna cijena : 1,41€
E sad najbitnija stavka:
Kurs dolara: Ako je dolar jači od eura, onih 116 $ nas košta mnogo više od 0,67 €.
Berzanske kotacije derivata: Ponekad sirova nafta miruje, ali cijena gotovog dizela na Mediteranskoj berzi (koju CG prati) "podivlja" zbog manjka zaliha u Evropi.
Zalihe: Pumpe nekad prodaju skuplje gorivo koje su ranije kupile, a formula ih tjera da prate trenutni prosjek poslednjih 7-14 dana.
Da je tržište potpuno mirno i kurs eura povoljan, sa akcizom od 22 centa cijena bi trebala da bude oko 1,41 €. Sve preko toga je čista "ekstra dobit" od berzanskih špekulacija ili nepovoljnog kursa valuta.
Last edited by pauki; 30-03-26 at 12:34.
Premijer: cijena barela moze da dostigne 200 pa i 300 dolara, i da ce Huti blokirati i drugi moreuz.
Prema tome, šta da ti kažem?
sipah naftu sad, svega mi ili su me osurili kao ovcu ili mi auto trosi duplo vise nego inace...ne mislim zbog krajnje cijene goriva nego zbog litara koliko je usuto
obicni mi se vrti oko 8l, sad po ovome tocenju 12l
Ja ga drzim stalno napunjenog, danas dopunio, oko 270km, komp pokazuje prosjek 5.5, otislo 29e, ispada po usutom gorivu da je potrosio 6.85 prosjecno na sto
i ja isto tako, pa mi cudno bi da je stalo dosta vise nego inace...a nisam 60km/h presao
Ako vozis bmw 2.0 ili 3.0 onda ti trosi 12L
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Brasno po sleperu 600€ vec skuplje. Junetina najavljena 1.5€ gore da ide.
Samo jako !
Sent from my iPhone using Tapatalk
Rekoše mi ovo za junetinu. Tu jedan domaći uvoznik.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Onda i jaja idu na 50 centi
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Distanca, ruke, maska
https://www.euronews.com/my-europe/2...ged-disruption
Strapon, kondom, značka.
Haos sto se cini
Last edited by zubizaretta; 31-03-26 at 16:23.
Koliko kosta pakovanje durexa u litre goriva? Ili u vekne hleba
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks