Stiskajte češće ta auta
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Egr je iza, na proslo auto je pravio problem. Majstor ga je na slijepo zacepio, i onda softverski ugasio. Zamjena ili ciscenje traze vadjenje motora.
Stiskajte češće ta auta
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Bas imas dje i kad. Nije da uzimamo nova pa od starta pazis...
Vala je ovaj stiskan i svasta je vidio u ovih 100k kod mene.
Garez se ne moze izbjeci s dizelom pa Stig da ga vozi.
Ne moze nikako, zato ja kazem sve off.
Prema tome, šta da ti kažem?
Na sta liči kuciste filtera goriva na auto iz 2022, cuveni 1.5hdi, sa nekih 150k km. Filter je bio promijenjen skoro reklo bi se po datumu na njega.
Ovo mi lici na kamenac, ili kristalizovanu urea-u koja je primila boju francuskog goriva, šrafcigerom sam ovo skinuo iz ovih žljebova.
Inace servise su mu radili na 30-40k km po servisnoj istoriji.![]()
Nije od uree, urea ide direktno na izduv. Ovo je neka prljavstina. 30-40K km je kriminal.
Prema tome, šta da ti kažem?
Izgledalo je kao urea kad se kristalizuje, ne kazem da je ona.
U poslednje vrijeme sad malo pratio neke aukcije od lizing kuća/banaka šta li su već...
E sad pretpostvaljam da su auta sa dugoročne renta(pokriva sve sem sipanja goriva) vrlo popularna opcija u EU skoro 20godina.
Kilometraža od 110 do 130h km od 2 do 5 godina stara, znaci skoro sva auta servisna istorija tri zamjene ulja i na neka disk pločice (vjerujem da su i te tri zamjene ulja na trošak prodavca jer je lizing kućama najveći interes da u njega ne ulože ni cent), i onda prije četvrtog servisa ide na prodaju.
Možda i prije isteka garancije samo da ih se trse...
Fakat auta prave da traju 5 godina i do 150h km
Dugovječnost se i te kako planira, ali nije toliko crno kako ljudi misle. Proizvođači i dalje dobro zarađuju na prodaju dijelova za starije modele, godinama (čitaj decenijama) nakon prestanka proizvodnje.
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Njemci uglavnom rade te servise na 20-30k jer tako kaze fabrika, od 30 njemaca koje sam upoznao (jer sam radio za jednu njemacku firmu) svaki mi je isti odgovor dao na to pitanje, i ovo sto kazes, svaki auto na lizing i mijenja na 100-120k kilometara, nikad i ne osjeti neki veci kvar...
Za sve ljubitelje 1.5hdi 8mm lanca veliki pozdrav.
Zvao sam ovlašćeni da mi zamijene lanac, kaze rade u setu, mali servis, set lanca, mijenjaju i lezajeve jer su sigirno istroseni, i to kosta oko 1500€.
Mislim da je previse, pa uzeh Skf set za oko 470€, i jos ruke ne znam koliko ce biti kod majstora, znacu sjutra.![]()
Mene je kod Knezevica kostalo to tacno 1050e, mali servis, veliki servis, lanac, set bregaste i sve ostalo sto ide uz to.
Prije koliko?
Ja zvah prosle nedjelje za ponudu, u telefonskom razgovoru dobih ovu info.
Dobro je pala cijena tog seta, bio je oko 1000 jedno vrijeme.
Jeste nego mi muka bilo da vadim iz pakovanja, kutija, celofan, pa ona puckava folija, ni da je Rolex.
Daj ponudu Takumi,imas odma jedan 3008 da uradis jer se pri zameni ulja culo da zveci...
Prije 2 godine tacno, jer sam radio kad sam auto trgovao odma. Pored njih sam isto isao do onog drugog Knezevica sto ima servis u ulicu iza njih, on mi je trazio 700e za sve to. Jedini razlog sto nisam kod njega radio je sto sam placao sa racuna firme a kod njega nije moglo, nerealno mi je da je cijena toga skocila nego bice da se sad uvoze jos vise pa potraznja...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks