Gledao sam oil findere od Shella, Castrola i Ravenola. Svi preporučuju 0W-30 i 507.00.
To 0W20 je voda i kao fuel economy, a mogu mislit kakav je nakon 30000km
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Gledao sam oil findere od Shella, Castrola i Ravenola. Svi preporučuju 0W-30 i 507.00.
To 0W20 je voda i kao fuel economy, a mogu mislit kakav je nakon 30000km
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Last edited by mur3633; 14-03-26 at 09:28.
0.2 do 0.4 na 100, najvise zimi.
Prema tome, šta da ti kažem?
Imaju li dje ovskve tiple da se kupe kod nas?
Treba vitlo da ugeadim a ovo mi je najjednostavjiji nacin da fiksiram nosac...
Sent from my SM-F956B using Tapatalk
Ne, ovo.su za beton. Na Temu ili slicno, za 7- 10 dana ako imaju na neki blizi lager.
treba mi za ovo...ali ako ne nadje lokalno okinucu brusilicom ove krajeve sasije zaobjenje prema braniku da bih mogao da stavim sarafe... pa cu vidjet ocu li ih vraca ili tako otvoreno ostavit...
![]()
Da se nadovezem na svoju pricu za nesretni Audi A3, za one koji su pratili...
Za one koji nisu, ovdje je prvi post, 19. decembra prosle godine sa problemom - https://forum.cdm.me/showthread.php?...39#post6235639
Da zanemarim cijeli pricu i pokusam da skratim... auto je lezalo kod majsora u NK preko dva mjeseca bez ikakvih rezultata uz gomilu lazi i praznih prica.
Informativno, moj majstor mi je rekao da bi opravka vjerovatno bila nekih 500e dok je majstor iz NK jasno napisao da bi opravka bila 300e samo sto do toga nikad nije doslo.
Da skip-ujem do prosle sedmice kada sam auto prakticno iznio slepom iz NK i poveo ga za HN kod drugog majstora. Ne pominjem imena iako svi znaju ko je jedan a ko je drugi iako to nije ni bitno toliko.
Elem, jutros sam zvao da pitam za auto ali i jos bitnije - da mu preciziram da mi prvo potvrdi koji je problem/kvar i da mi jasno kaze koliko ce to biti para i koliko ce trajati pa samo nakon potvrde da nesto radi (ili ne radi).
Nakon par sati mi salje poruku da je auto gotov, spreman da se vozi. Da preskocim moje napusavanje jer dogovor nije ispostovan i desilo se ono sto najvise prezirem kod majstora, pogotovo kad je suprotno onom sto mu je jasno receno i sto smo se dogovorili.
Cijena opravke? 1200e.
E sad tek ne znam na cemu sam jer mi na pamet ne bi padalo da dajem toliko para za opravku tog auta a sa druge strane ne znam ni sta je alternativa jer sam prilicno siguran da on ne moze da "vrati" auto na "prethodno stanje" ili makar ne a da on sam ne izgubi sto se kod majstora nikad nije desilo u istoriji 'majstorstva'.
To je uz pretpostavku da ne blefira pred "posao" nego da ga je stvarno vec napravio a ja nakon dosta iskustva sa majstorima sve uzimam sa rezervom i ne vjerujem nijednom jedinom.
Ako razmisljam svojom 'prirodom' odbio bi da platim ista pa makar ga zapalio. Iz principa.
Ako razmisljam 'hladnom glavom' vjerovatno bi trebalo vidjeti racunicu prodaje auta u neispravnom stanju u odnosu na prodaju auta u voznom stanju sa servisiranim mjenjacem i garancijom na njega.
On kaze da ga je kompletno servisirao, zamijenio ulje, da sve radi perfektno i da daje garanciju od godinu dana. Zamjena mehatronike po onom sto gledam nije mnogo manje od toga i obicno se krece od 1000 do 1500e. Problem je sto je radjeno bez konsultacije sa mnom i bez mog odobrenja i vjerovatno ne bi ni prihvatio da se to radi.
Elem... zanima me jos neko misljenje, tj. sto bi vi radili da ste u mojoj situaciji?
A onda me zanima i realno koliko bi se moglo prodat' to auto u nevoznom stanju (mjenjac otisao) a koliko u voznom stanju sa servisiranim mjenjacem?
Gledam oglase ali ne znam koliko su te cijene realne, posebno ne ove prve opcije gdje bi ga neko kupio kako bi ga sam napravio ili mu stavio manuelni mjenjac pa vozio...
Eto ukratko.. da ne duzim previse iako bi vjerovatno mogao da napisem poduzi clanak o ovom iskustvu, posebno o pakleniku iz NK.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Ako si se dogovorio sa majstorom da ti kaze sta je kvar i koliko kosta a on to nije ispostovao nego je popravio auto bez tvoje saglasnosti onda ja mislim da nisi duzan da mu ga platis. Ili, neka ga undo-uje.
Ne mozes ga prodati bez mjenjaca, tj. sa pokvarenim mjenjacem.
Ne znam kako bih komentarisao to.
Ako ti sta znaci, makar sto se prodaje tice, prijatelj je prije neki dan prodao golf 5 2.0tdi dsg 4000eura.
Taman isto to godiste.
DSG vs. manual, uvijek manual.
to su auta stara 20+ godina, tako da mnogo vise faktora ima od manual vs dsg
od 15 do 30 eura bez popusta...Bosch je oko 27 eura, febi 20
Fidel, ako je to realna cijena popravke dogovori se neka ti spusti na 1000, plati mu i daj ga na oglase. Ako nećeš da ga voziš. Pokvarenog mjenjača bi ga prodao za 500e.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Polo 6n2 krcka nesto kao zglob kad se vozi pravo.. kad krcka stisnem kvacilo i odma prestane
Na smotan volan se ne cuje nista
Skoro je radjen trap i sve je bez greske
Covjek koji radi reglazu je preporucio da se lijevi kraj spone stavi desno a desni lijevo jer ce se tako ljepse vozit
Prije toga je znalo nesto da se cuje kad se ulazi u ostrije krivine brze kao da dere guma o blatobran unutra nedje ali nema nidje traga da se to desava
Posle ove rokade i reglaze toga vise nema
Sto mislite? TriPling pri mjenjacu? Nesto u mjenjac?
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks