Jel kriminal ili ne koga briga,ja tu samo vidim da ce doci preko 1500 gostiju po turi u taj hotel koji ce potrosit i koji euro po gradu,pa na moru,plaze,kafici,itd
Baosici djenovici raspad sistema,bijela isto dok nije 2 hotela otvorio. Da oce kakav gigantski otvorit i u Igalo/HN bilo bi odlicno
Dosta kukanja kriminal ovo ono,neka je od kriminala ali svi drugi korist imaju
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Ništa, legalizujmo drogu, prostitutke, trgovinu oružjem, pranje novca i napunismo smo se
Igalu ne treba gigantski Cedov hotel, Igalu prvenstveno treba nesto sto dolazi od opstine & drzave te samih "Igaljana" pa se tek poslije toga moze dalje
1. Da se srede fasade svih zgrada i kuca po hitnom postupku
2. Da se put dovede u red
3. Da se sredi problem buke u ljetnjem periodu (koji je, da budem iskren, dosta blazi u zadnjih 5-6 godina)
4. Da se napokon rijesi ono ruglo od stare faze instituta kao i pripadajuce zgrade, a i hotela Igalo
Ne sumnjam da ce u nekom trenutku niknuti odlican hotel na mjestu hotela Igalo ali pitanje je kad, te zasto Vektra Boka moze da radi sve to sta radi evo decenijama. Igalo je tako dobra lokacija za zdravstveni / sportski turizam, lokacija koja bi se mogla dovesti u red za relativno kratko vrijeme da ne zivimo gdje zivimo, te da korupcija ne radi sta radi (a ujedno i gradjani / zaposleni svih tih javnih "institucija").
Nova faza izgleda dobro i arhitektonski ali taj kapacitet nikad nije bio popunjen i ima ogromne troškove.Sva ta arhitektura Novog i Igala štono bi se reklo iz doba socijalizma bojim se da će doživjeti sudbinu ka u Kotor i druge gradove.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Nova faza je isto u rasulu ali se da itekako srediti. Bilo je godina kada je bila i podobro popunjena.
E sad... To sto drzavu nikada nije interesovalo nista oko instituta, a sto su i sami radnici pokrali sve sto se moglo pokrasti (od najnizih do najvisih pozicija radnika), to je vec neka prica za sebe. Neka se ljute "cistokrvni Novljani" koliko god hoce na mene radi ovoga, ali ovo je cinjenica i svi mi dobro znamo sta sve tamo desavalo te da su neki od najbucnijih za "probadanje instituta" bili i najalaviji.
Ne znam zašto bi se ljutio bilo ko nego to je generalna priča nakon devedesetih ne samo za CG.
OT viđeh na Rose strašan kamp.Mislim na fotkama.
Ocjena mi je čudna (6.9) vidim po strukturi gostiju u recenzije Francuzi, uglavnom.Dolaze.
Rose su mi okey što se tiče izolacije.
![]()
Last edited by Bluemoon; 16-03-26 at 19:25.
Osnovni problem,kako mi je pricao blizak prijatelj iz vrha nekadasnje stare vlasti- "jagnjofukaca" je sto je Institut nazalost kao i vecina u tom vremenu socijalizma megalomanski projektovan i da je realno kao samoodrziva cjelina trebao imati min 30 % manje kapacitete,gabaritne i usluzne.
Razne vrste budzetskih i vanbudzetskih intervencija u vidu raznih pomoci nije izmislio DPS,to je Institut nazalost jako cesto pratilo,bukvalno od osnivanja.
I na kraju,jeli se svasta radilo o cemu si pricao,naravno da jest.
Last edited by Sidewinder; 18-03-26 at 09:19.
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
Znaci institut ne moze sobu da iznajmi kao apartman?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
https://www.facebook.com/share/14WeZmvymmi/
@Bluemoon da mi je ko pricao da ce ljudi da placaju da setaju magarce ne bi mu vjerovao.
Da nisi i ove tagovala posto te svudje ima
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ne znam ko je taj sto ti je to pricao...ali ti je potpuno pogresno rekao...
Institut je u ovom trenutku 100% popunjen....Traži se veza da se nekome nadje soba...i to sve bez Norveskih pacijenata.... a zamisli sta bi tek bilo da oni dolaze ko sto su dolazili i bili prioritet u odnosu na domace...
Svakako je potrebna hitna modernizacija stare faze...sto prije... mada se nesto "šuška" da taj dio ce odraditi Rakcevic.... vidjecemo...
Potrebna je modernizacija obje faze. Tacnije, staru fazu bi da je logike trebalo srusiti i sve prebaciti u novu fazu te istu srediti kako dolici, al' ajd.
A Sidewinderu je vjerovatno pricao blizak prijatelj iz ranga onih koji su i radili sve i svasta po institutu (poznajem ih licno par takvih), no ajd.Il' mozda prijatelj poucen pricom upravo takvih hostaplera kojih je bilo, te jos uvijek ima, i vise nego previse u institutu.
Staru fazu ne smiju srusiti...jer ako je sruse...nema vise gradnje ko i s Tamarisom sto je bilo.... vec ce vjerovatno raditi neku varijantu kao i sa Palmon bay hotelom;
Trenutno je sve i prebaceno u Novu fazu jer stara je neuslovna...i izdaje se samo sezonskim radnicima....
BTW Institut je proslu godinu zavrsio sa cini mi se 5 miliona u plusu....
Pa prodali su dio imovine Vladi da bi vratili dugove nakon dokapitalizacije od iste Vlade i Rakčevića.
Treba da budeš genije pa da nakon svega toga, uz oprost dijela dugova od strane povjerioca, završiš sa gubitkom.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks