Viđeh neki dan u DG radnju "Miris sela" ili tako nešto - nisam stigla da uđem i ispitam slučaj jer sam bila zauzeta prekoputa, al me zanima jel ko bio, šta se sve nudi, kakve su cijene?
Uzeh ove i limunovu travu u vodi da probam u neke morske plodove.Imaju sve bogatiji program iz tih krajeva što mi je kul.
![]()
Last edited by Bluemoon; 14-03-26 at 16:03.
Viđeh neki dan u DG radnju "Miris sela" ili tako nešto - nisam stigla da uđem i ispitam slučaj jer sam bila zauzeta prekoputa, al me zanima jel ko bio, šta se sve nudi, kakve su cijene?
Nelogicnosti nasih cijene je tesko objasnit' a jos teze razumijet'. Ja ovo u svijet nidje vidio nisam. A kod nas konstantno, ocigledno "pali" kod naroda koji nista ne gleda niti kapira.
S' obzirom na "stanje nacije" vjerovatno bi trebao da objasnim sliku i prikazem prostu racunicu ali bi onda i ovaj post izgubio smisao, tj. dokazao da su trgovacki lanci u pravu sto stavljaju ovakve cijene...
--------------------------
Do Not Disturb.
Miču single pakovanja, rokovi ? Iz tog razloga su i stavili dupla pakovanja odmah pored da bodu oči, forsiraju da prolaze ova klasik, jer jeftinije?
Jedino tako ima logike.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Last edited by BiTrAtE; 21-03-26 at 20:31.
Ovakvih primjera ima baš dosta. Stalno kad kupujem obratim pažnju na ovo i baš dosta puta je ovakva situacija. Koja je nenormalna.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Bolje da supšte cijenu nego da bace kad istekne rok.
#fakenews
A ne miču single pakovanja sigurno... sa tim su počeli i jedino ako smanje pakovanje sa novim trendovima ali uklanjat' single a imat' samo "family" nema smisla niti vjerujem da je to iko ikad uradio...
Rok je kraj avgusta...To je jos 5 mjeseci. Ne znam koliko inače "traje" Jaffa i koliko imaju ovog lagera ali eto... Moguće da je to razlog iako znam da se obično u "5 do 12" sjete da rok ističe za par dana pa mi je čudno da su ovdje tako ažurni.
U Lakovića i ne piše da je akcija pa je još zanimljivije vidjet' da za skoro iste pare možeš da kupis jedno "family/economy" pakovanje od 300gr ili praktično skoro 3 normalna pakovanja od po 150gr, tj. 450gr.
Svakako. Samo što u normalnim zemljama (evo HR da ne idemo dalje) kad god je cijena spuštena zbog roka to jasno i piše pored same cijene.
Obično postoji i cijela sekcija proizvoda kojima je rok blizu i ti proizvodi su značajno spušteni, nerijetko i upola cijene ili više.
Kod nas najčešće i ne spuštaju cijene do samog isteka roka a nije baš da se ne dešava da u prodaji imaju proizvode kojima je rok već istekao.
Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
P.S. Evo slično i za mač melou.. Razlika je znatno manja ali je opet 2 single pakovanja jeftinije od "family"...
Kao što rekoh (a neko gore ponovi) ovakvih stvari ima koliko oćeš, u svakoj prodavnici. I nije samo do roka nego bukvalno pokušaj manipulacije gdje ljudi logično očekuju da je veće pakovanje jeftinije a nema nikakvu naviku da stane par sekundi, razmisli i izračuna da li se zaista isplati.
Last edited by Fidel Castro; 22-03-26 at 10:23.
Do Not Disturb.
Inace jos jedan "fenomen" koji mi ide na ganglije a valjda zakona/inspekcije/drzave nema je cinjenica da ponuda iste prodavnice varira od grada do grada, od prodavnice do prodavnice.
I tako recimo izadje katalog odredjene prodavnice a onda odete u nju sa namjerom da kupite odredjene stvari i naidjete na makar dva razocarenja: pola artikala iz kataloga uopste nema a ono sto ima je skuplje nego sto pise u katalogu.
Pri tome, na nijednom mjestu u katalogu ne pise da je ta ponuda/cijena vezana za odredjeni grad ili objekat nego je navodno ponuda koji bi trebala da bude ista u svim objektima.
Po svemu sudeci Idea prednjaci u ovome jer recimo u Baru obicno nema pola stvari koje izadju u katalogu a i cijene su skoro uvijek visocije od onih koje su u katalogu, bilo to par centi ili znatno vise.
Do Not Disturb.
Ali nama su to nebitne stvari. Isto kao i ovo što nam ove ulice od 500 metara rade po godinu dvije. Isto kao haos u saobraćaju. O zdravstvu I školstvu da ne pričam. Ali zato o logu za 20 godina proslave o ratu u pm i ostalim Qrcina meljemo svakodnevno. Pih.
U Lakovic limenke coca cola/fanta 0,59€
Rok 2027.
Isto mi nije jasno da je Milka jafa u lakovic 0,99€ a u voli 1,90€ ….
Ona u Laković Kako kažu ovi koji se kao razumiju neka iz Albanije. I ukus joj jeste različit. Mislim na Coca Colu
Koka kola iz Albanije je bas odvratna, ima metalan ukus, vazda mi je bilo smijesno jer na onu bez cukra pise "zero sheqeri"
Isto i Heineken iz francuske. Katastrofa
S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
Nema prevelikih,samo ima malih ruku
U Lakovic limenka 0.33 iz Albanije. 0.2 ona mala limenka prava Koka Kola.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Znaju nekad da ubace seriju i ove iz Srbije, ali pretežno je albanska u HDL.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
0,33
Moguće da je obična albanska ali ovo nije…
Pa šta piše na drugoj strani? Čudi me da uvoze iz Albanije kad imaju ugovore sa Helenik grupom iz Srbije.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Na coca colu obicnu pise duty free (alb) probacemo je
Sent from my iPhone using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks