Minvajl obožavam ovaj koziji sir uz maslinovo.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Nije od danas, danas su bili ćevapi, i bio je metež - ovo prije neki dan.
Nije ramen jer je bez miso supe, a realno nema ni rice nudles, ali ima rice, ne znam kako da nazovem osim bila sam jako gladna
![]()
Ja se najela ribe, ne slikah jer sam bila gladna
nothing comes from violence and nothing ever could
Ja mojima spremila milanjeze jer ne vole školjke to ću da slikam milanjeze pfff.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Ta-da.
Mušlje jednostavno..bijeli luk na maslinovo ulje a onda bijelo vino sa se kuvaju i neku limunovu travu da da šmek i ukus prvi put probah sviđa mi se.A supu samo skuvah uz šareni biber i malo soli i korijander vrlo malo.
Žao mi što u restorane više forsiraju riblje čorbe riba izgubi onaj svoj autentikus supa mi je daleko bolja varijanta.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
@tigrovo_oko - svaka čast, da je neko drugi ovako "nabacao" hranu na tanjir bilo bi neprijatno za gledanje.
Doktor si za aranžiranje i fotkanje hrane, čak si nadmašila i @starwalker
Neka ti priča učiteljice no daj neki doprinos na temu, bilo koju, bilo kad![]()
Ne spremam hranu, zato se i ne oglašavam ovdje
E čuš. Svašta.
![]()
Dobro ti ucinjelo. Ja pogodih one hladnije dane sarmom i pasuljem, e kako padne.
sad kapiram da klima nije upaljena. Samo da podrzi ehhehe
nothing comes from violence and nothing ever could
Preferiram ovako. Manje posla a tijesto ostane al dente
Radujem se boljima od sebe. Tigrovo je, zna se, chef-ica topika.On to oće da ubači razdor između vas dvoje ka da ga ne znam i da isprovocira stara.![]()
Nije mi po horoskopu da se razoružavamA i star vala ne da recept za lazanje ni za živu glavu.![]()
The more things change, the more they stay the same.
Kako sam dobru riblju čorbu napravio danas. Uhhh. Bruka.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
A danas krap sa onom čorbom od juče.
@Buva+gacce stisni muda I pitaj me za recept čorbe
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Kuke I sparoge
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Uzeh file od lososa u Lidl u Hrv (15€kg)
Ispao bombona, vrlo jednostavan za spremiti, ali se mora malo biti precizan sa vremenom okretanja na drugu stranu da se ne prepece jer onda bude suv.
Pred kraj u tiganj malo putera, bijelog luka i ruzmarina za prelivanje dok ne bude skroz gotov.
Sent from my SM-A346B using Tapatalk
Pade jedna pašta bolonjeze za školarca a može i coldplay da zakuči, imam i banana bread-a kuglof oblika
Nego, pade mi na pamet - oblici pašte. Jedno vrijeme bilo je čini mi se u Per sempre da biraš koji oblik pašte ćeš, uz neki sos, ne znam radi li im još to.
Elem, na sve ove nazive mi doma imamo "naše" nazive za taj i taj oblik pašte, pa me zanima jesmo li samo mi ćaknuti ili nas ima još u klubu, bacite te asocijacije
Recimo ove današnje - krstila sam kao stegosaurusi - dinosaurići (a zapravo naziv im je na talijanskom creste di gallo jer podsećaju na pjetlovu krestu); dalje imamo federe, školjkice, trubice, mašnice, tanje i deblje špagete, makarone klasika...
Pa koji oblik najviše volite? Mada dosta zavisi i od sosa.
Najnezahvalnije su naravno špagete, jer stolnjak ni na šta ne liči već kad prva osoba krene da sipa u tanjir. Na šta usta i regija oko usana đece liči nakon njih, života mi ne znam kako im to uspijeva, to je umazano do nosa, po nosu, po bradi i obrazima, crveno-narandžasto i još kad se umiju ostane im traga ahahahmada možda se samo ne sjećam kakvo sam isto takvo prase bila, srećom nije bilo telefona
Uglavnom su to ovi "sitniji" lako savladivi oblici, za raznorazne sosove, đe im i sos fino upa'ne u one šupljine![]()
Ali kad oću baš da se galim i po meraku da mi je, onda se častim crne linguine i pravim ih sa vongolama, bijela buzara sos. Prejednostavne i najljepše su mi.
Špagete najviše volim u aglio e olio aranžmanu, školjkice sa bolonjezom, penne sa crvenim, tagliatelle/fettuccine samo sa bijelim sosom (piletina/pečurke). Ostalih nisam fanPa koji oblik najviše volite? Mada dosta zavisi i od sosa.![]()
Last edited by starwalker; 17-03-26 at 13:04.
The more things change, the more they stay the same.
Ču' zakomplikovali su ga![]()
A nisu đaole, čini mi se da svaki kraj Italije ima neke specifičnosti oko toga (oblika), pašta ih je održala, čak nije svaki kraj mogao da priušti homemade paštu sa jajima no samo malo brašna i vode i to je to. Neđe gledah epizodu Džejmija i njegovog mentora, kad su bili po selima Italije i baš o tome bila priča, Nonne koje su čitav život mjesile paštu doma, nije bilo ko ovo nama sad, pa oblici različiti, neke i lični pečat udare, ljubav... e sad što se vremenom iskomercijalizovala i postala lako dostupna... jbga.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks