Ja sam još bio u Coimbra-u, mali grad između Lisabona i Porta, idealan za promijeniti (usporiti) ritam, kao da je izašao iz Hari Poter filmova.
Dnevni izlet, osim Sintre (obavezna), bio do Cascais-a na obali, super za izležavanje na plaži, a ak ima talasa (skoro uvijek ih ima), šaljem idealno mjesto za iskulirati uz vince (hotel na vrhu stijene od koju šibaju talasi).
April/maj/oktobar, temp idealna, a manja gužva.
P.S. Pošto pomenu vino, Porto je obavezan. Jug ostavi za drugu turu.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
#fakenews
Mi smo uzimali airbnb gdje god da smo bili i to je bilo fenomenalno jeftino sto za value koji por nudi, sto u odnosu na ita, fra i esp po kojima smo lutali tad. Sad je to dosta skuplje siguran sam ali opet da nije preskupo.
A riba i vino, nema greske. Znas ono kako u Skoplju nema loše hrane? E nema ni u Portugalu skoro nigdje cak ni turistickim zonama samo sto je iz mora) Cak i bakalar ciji nisam hejter ali ga realno ne biram ni u prvih 15 vrsta ako imam da biram iz mora je spektakularan.
Last edited by zubizaretta; 03-02-26 at 19:50.
Kad pomenu temperaturu - to za april znači šta? Slojevito oblačenje ili kao kod nas tipa u maju?
Gledah temperature to je raspon od 10 do 25, u zavisnosti od doba dana, mada ovo se danas ne može strefit prognoza ni dan za danom...
To znaci da vjerujem da ces moci da plivas u faro districtNa Atlantiku je i ljeti pomet voda...
To vec provjeri, mi smo stvarno bili u sred ljeta ali tamo su i zime blage.
Last edited by zubizaretta; 03-02-26 at 19:53.
Pitam zbog koferaKad mi se pliva kupam se i ođe u aprilu
![]()
Tako nešto i računam, ali reko da provjerim sa vama koji ste bili, thanks![]()
Jeste, ali ovo dolje ima drugacije i more i llimu od Lišboe, kamoli Porta
Ryanair proširuje bazu u Tirani i dodaje desetine letova za ljeto 2026. godine
Algero
Đenova
Pescara
Baden-Baden
Liverpul
Poznan
Birmingem
Malta
Trst
Bratislava
Memingen
Torino
Dublin
Milan (M)
Verona
Eindhoven
Napulj
Wroclaw
Gdanjsk
Parma
https://www.cdm.me/ekonomija/ryanair...o-2026-godine/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Uzeh karte za Bolonju za početak aprila, čuh da je dobar grad za manju đecu, još Firenca blizu da se skokne jedan dan.
Isplati li se obić muzej Ferarija, stariji malac je zaluđen autima (ne baš toliko Ferarijem, ali računam da će mu bit interesantno)?
#fakenews
Isplati. Imaš dva ferrari muzeja. Jedan u modeni i drugi u maranello. U maranello imaš i obilazak fabrike koji se rezerviše baš ranije. U bolonji ti je ducati, isto muzej i obilazak fabrike. Tu ne moraš nešto puno ranije da rezervišeš fabriku. Dalje, u modeni, koja je jedno sat vozom od bolonje ti je pagani. Isto muzej i fabrika. Takođe imaš i maserati isto u modeni. Između bolonje i modene ti je sant agata bolonjeze, dom lamborginija. Isto muzej i fabrika. E tu se fabrika rezerviše baš nešto masu. Ja sam sa svojim klincima išao oba ferarija (bez fabrike), ducati (jedno i drugo), pagani isto tako i lamborghini samo muzej. Ferari je top, pogotovo maranello, soba đe su 288, f40 i f50, ducati odličan (tu sam već išao 3 puta![]()
), pagani, e to treba vidjeti a ako budete imali sreće (kao mi
) i čuti. Lambo mi je bio dosta neubjedljiv. Velika prostorija, poređani auti, bez ikakvih drugih eksponata, crteža i sl. Kao što ti rekoše, bolonja je (jedna) od gurmanskih prestonica Italije - mortadela, bolonjez i sl. Ima u centru odlična brza hrana, mislim da se baš zove murtadela, i obavezno na glavnom gradskom trgu imaš vinoteku signor vino. Odlična vina za smiješne pare. Uzimaj na bocu, isplativije je
.
S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
Nema prevelikih,samo ima malih ruku
Dajte savjete za Siciliju..
Aerodromi iz regiona koji su opslužili više od 100.000 putnika tokom 2025 god.:
1. Tirana - 11,6 miliona
2. Beograd - 8,9 miliona
3. Zagreb - 4,7 miliona
4. Priština - 4,6 miliona
5. Split - 3,9 miliona
6. Skoplje - 3,2 miliona
7. Dubrovnik - 3,1 milion
8. Sarajevo - 2,2 miliona
9. Podgorica - 1,8 miliona
10. Ljubljana - 1,6 miliona
11. Zadar - 1,6 miliona
12. Tivat - 1,3 milona
13. Pula - 0,6 miliona
14. Banja Luka - 0,5 miliona
15. Niš - 0,4 miliona
16. Ohrid - 0,3 miliona
17. Tuzla - 0,3 miliona
18. Rijeka - 0,2 miliona
Sto god izaberes neces pogrijesiti.
Glavne stvari su za mene Katanija, Palermo, Taormina i Cefalu, Syracusu nisam bio ali je hvale.
Monreale kao daytrip od Palerma ili Corleone selo, ali nisam bio.
Vozovima mozes od Katanije do Taormine i iz Palerma do Cefalua na day trip za 6, 7 eura po pravcu.
Plaze su fine u Kataniji, gradska i u Palermo Mondello, ima bus svakih pola sata do plaze, 20tak minuta, nesto oko 2 eura je karta. Noto isto ima koji je nedaleko od Sirakuze.
Nisam bio u Mesini i Agrigentu, ali nista specijalno nema.
7 - 8 dana je dovoljno. Ko voli moze na turu do Etne, ja nisam bio. Dovoljan mi je Vezuv.
Direktna avio-linija Podgorica - Antalija od juna
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...talija-od-juna
Sent from my S25+ using Tapatalk
Možda je uključen all inclusive aranžman.
#fakenews
Biftek
nothing comes from violence and nothing ever could
Wizz Air otvara bazu u Podgorici: 17 novih linija ka Evropi
Kako je saopšteno iz te kompanije otvaranjem baze, Wizz Air će bazirati dva aviona Airbus A321neo u Podgorici i pokrenuti 17 novih ruta koje povezuju glavni grad Crne Gore sa Malmeom, Parizom, Hamburgom, Mastrihtom, Katanijom (Sicilija), Bratislavom, Barselonom, Bazelom, Ržešovom, Rimom, Baden-Badenom, Keln,om Ljubljanom, Poznanjom, Viljnusom, Gdanjskom i Vroclavom.
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...nija-ka-evropi
Je li bio ko skoro do Tenerifa?
Sent from my 25069PTEBG using Tapatalk
Njegoševa kletva " Dabogda braćo moja ! Nemo'te me zajebavat ! "
Korejci ciljaju devet miliona putnika: Vlada predložila parlamentu da se koncesija za aerodrome da Inčeonu
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...ome-da-inceonu
Ima li ko ideju koje su opcije za prevoz sa Catania aerodroma do grada u 1h posle ponoci ?
Nedje procitah da bus prevoz sa aerodroma je taman zadnja linija posle 12h
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks