Page 16 of 16 FirstFirst ... 61213141516
Results 376 to 383 of 383

Thread: [ŠALTER] Potvrde | izvodi | lične isprave

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Ja sam nedavno vadio tu kaznenu za backgound check za stranu firmu za potrebe posla.

Uspio sam nekako sve online da završim i platim (koristeći pritom sertifikat sa lične karte i slično).
    Naravno, prodje nekoliko dana, niko se ništa ne javlja, zovnem ih tamo da bi mi javili da im to online ne radi jer se kao reformiste sajt eUprave.
    Pa sam im slao sve podatke na mail, pa su mi onda javili da za 7 dana dodjem da licno preuzmem.

Da skratim, najbolje je poći lično predati i podići zahtjev. Kancelarija je onamo u Ivana Crnojevica, pored NLB banke. Ako se dobro sjećam, predavanje zahtjeva je od 8-11h, a podizanje od 12-15h.
    Last edited by Incognito; 09-03-26 at 13:38.
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    840
    Thanked in
    534 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Koja je razlika izmedju kaznene evidencije i prekrsajne evidencije?

Jel' to jedno da nije osudjivano u proslosti a drugo da se ne vodi nikakav postupak trenutno?

Jel' to uvijek bilo ovako komplikovano i nenormalno?

Sta se uopste obicno trazi od to dvoje? Ovo prvo, kaznena evidencija?

Inace kad se otvori formular, on se zove "Podnošenje zahtjeva i preuzimanje podataka iz kaznene i prekršajne evidencije putem elektronske preporučene dostave" a onda je sam formular iskljucivo za kaznenu evidenciju, jedino sto ima dva.. za fizicka i pravna lica... "ZAHTJEV ZA DOSTAVLJANJE PODATAKA IZ KAZNENE EVIDENCIJE ZA FIZIČKO LICE" i "ZAHTJEV ZA DOSTAVLJANJE PODATAKA IZ KAZNENE EVIDENCIJE ZA PRAVNO LICE".

Navodno sve moze da se zavrsi online, preko eUprave ali kad se ode na sajt koji svuda stavljaju: https://euprava.gov.me/usluga/postup...tarstvo-pravde to zapravo ne vodi nikud.

Pitanje je i da li eDostava radi uopste i kako to (ne) funkcionise.

Ja ne znam koliko se vremena i para dalo na pravljanje svih ovih elektronsih "olaksica" a nema jednog e-servisa koji radi kako treba, totalni raspad sistema.
    Razlika je u djelu i kaznama. Krivična djela su ubistvo, krađa, slično što podliježe kaznenom pravu i zatvroskim kaznama, a prekršaji narušavanje javnog reda i mira i slično što se kažnjava blaže ili novčano.

To on line podnošenje zahtjeva i dostavljanje na adresu funkcioniše, a moraš znati koji ti izvod iz evidencije tačno treba.

Thanks Thanks Given 
    775
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    299 Posts

Prije 2 mjeseca sam to radio i isti su mi službenici Ministarstva Pravde rekli da ne funkcionise, zato i kažem da ne gubi vrijeme čekajući da mu nešto stigne što neće stići. Ne znam ima li neke razlike za pravna lica, ja sam uzimao kao fizičko lice.
    Ako su u medjuvremenu sredili eUpravu i govoriš iz svog iskustva onda podržavam da proba to online da završi.
    Mother, should I trust the government? (No Fu*king Way!)

Thanks Thanks Given 
    1,421
    Thanks Thanks Received 
    1,108
    Thanked in
    697 Posts

Kad se kola prevode sa bivšeg vlasnika na novog, je li dovoljno Punomoćje?
    Rekoše u Poresku na Drač da treba Ugovor kupoprodajni i uplatnica.
    A u Punomoćju koje smo potpisali kod Notara piše da mogu auto da: prodam, registrujem, prevedem???
    Pa mi nije jasno?

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Prilicno sam siguran da online ne funkcionise. Cak su mi i iz Ministarsva pravde rekli da posaljem mail (podnosim za trece lice, ne za sebe).

Da je online sve bi se moglo zavrsit' od strane tog lica jer navodno mozes i da se podnese zahtjev i da se primi sama potvrda preko mail-a ali u praksi to ocigledno ne funkcionise.

Imao sam slicnih problema i sa drugim zahtjevima preko e-Uprave... ne znam ima li ijedan segment da radi kako treba tamo.
    --------------------------
    Do Not Disturb.
    --------------------------

6. The Following User Says Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    243
    Thanks Thanks Received 
    840
    Thanked in
    534 Posts

Quote Originally Posted by Incognito View Post
    Prije 2 mjeseca sam to radio i isti su mi službenici Ministarstva Pravde rekli da ne funkcionise, zato i kažem da ne gubi vrijeme čekajući da mu nešto stigne što neće stići. Ne znam ima li neke razlike za pravna lica, ja sam uzimao kao fizičko lice.
    Ako su u medjuvremenu sredili eUpravu i govoriš iz svog iskustva onda podržavam da proba to online da završi.
    Iz svog iskustva, a ko ima sumnje šalter nije daleko.

Thanks Thanks Given 
    1,069
    Thanks Thanks Received 
    1,437
    Thanked in
    720 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    Koja je razlika izmedju kaznene evidencije i prekrsajne evidencije?

Jel' to jedno da nije osudjivano u proslosti a drugo da se ne vodi nikakav postupak trenutno?

Jel' to uvijek bilo ovako komplikovano i nenormalno?

Sta se uopste obicno trazi od to dvoje? Ovo prvo, kaznena evidencija?

Inace kad se otvori formular, on se zove "Podnošenje zahtjeva i preuzimanje podataka iz kaznene i prekršajne evidencije putem elektronske preporučene dostave" a onda je sam formular iskljucivo za kaznenu evidenciju, jedino sto ima dva.. za fizicka i pravna lica... "ZAHTJEV ZA DOSTAVLJANJE PODATAKA IZ KAZNENE EVIDENCIJE ZA FIZIČKO LICE" i "ZAHTJEV ZA DOSTAVLJANJE PODATAKA IZ KAZNENE EVIDENCIJE ZA PRAVNO LICE".

Navodno sve moze da se zavrsi online, preko eUprave ali kad se ode na sajt koji svuda stavljaju: https://euprava.gov.me/usluga/postup...tarstvo-pravde to zapravo ne vodi nikud.

Pitanje je i da li eDostava radi uopste i kako to (ne) funkcionise.

Ja ne znam koliko se vremena i para dalo na pravljanje svih ovih elektronsih "olaksica" a nema jednog e-servisa koji radi kako treba, totalni raspad sistema.
    Kaznena i prekrsajna Min pravde.
    Potvrda da se ne vodi kriv postupak - osnovni sud

Sent from my iPhone using Tapatalk

9. The Following User Says Thank You to Shaneman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    658
    Thanks Thanks Received 
    612
    Thanked in
    319 Posts

Da nije neko skoro produzavao boravak za strance na osnovu braka sa cg drzavljaninom?
    Je li ista procedura kao prije? Hvala
    * Profesionalni detailing vozila *
    Instagram : Tico Detailing

Page 16 of 16 FirstFirst ... 61213141516

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)