Ja u kupe, ti u špade
Poreska treba da utvrdi iznos poreza koji treba da se plati i zakonski propisan rok u kome treba da to uradi, tj. donese rješenje je 15 dana od dana podnošenja zahtjeva.
Kada istekne rok od 15 dana, a poreska obaveza nije utvrđena, iako je zahtjev uredno predat i zaveden kao takav - šta se dešava?
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Dobro si primijetio - pecurke su bile otrovne
Chatgpt style
Sjedis i cekas rjesenje. Cimaj ih… bez tog papira i uplate ne mozes da preneses/registrujes.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Ne znam za chem konkretno pitas … ali ako je npr za prevod auta , mene su vozali mjesec i kusur dana kad sam motor prevodio . Na kraj kad su se smilovali da izdaju resenje samo sam posao platio i to je to ….
Takodje znam da kad se napravi ugovor o kupoprodaji ti si duzan da u roku od 15dana prijavis i predas u poresku a ja znam xxx ljudi koji su cekali po 6-7-8mjeseci da im istekne registracija pa da prevod najedno zavrse . Po pravilu si i tu u prekrsaju ali josh ne znam nekog da su mu napravili problem , al evo neka me neko demantuje
Tako da se nebih mnogo sjekirao oko toga ako si ti uredno predao i cekas njih
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Institucije ove drzave imaju precizno definisane rokove kad nesto treba da bude zavrseno. Jedino u tim legislativama fali sto se desava ako drzava probije rokove koje je sama sebi definisala.
I naravno da nema kazne za njihovo necinjenje. To su eto zaboravili da definisu.
Ti si tvoju obavezu ispunio, sad ih moras cekat da se smiluju da odrade. Pa kad stigne, naravno da ti sebi ne smijes dopustit da kasnis nego sve u roku. Molim lijepo. Jer red je red.
A takvo nam je sve u ovu tugu od drzave.
Last edited by hercules; 28-01-26 at 23:05.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
RS https://mup.gov.rs/wps/portal/sr/!ut...a-d86361aab8e6
U HR se placa u stanici za tehnicki pregled… ima tablica za obracun.
Kod nas se ceka neki uhljeb da izda rjesenje
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Prevod auta je u pitanju, odmah sutradan sam predao sve u poresku. Ranije je to bilo gotovo isti dan, evo sad neđelju dana prođe, a oni ni formirali predmet nisu.
Hoću da idem autom van CG i sad me koči to što niti imam kupoprodajni kod sebe, niti se auto vodi na mene i povrh svega si mi PG tablice
Nemam ja toliko vremena da sjedim skrštenih ruku.
15. dan im nosim urgenciju na vrata, a poslije toga žalba direktno u Ministarstvo.
Stay salty.
Pa to je sjajno
Stay salty.
I kolege forumasi jel iko uspio predati GPPFL obrazac za proslu godinu ?
Mislim da ne. Ovo ti je kao Knezov hit dal si ikada mene voljela, kao tebe ja, dal si ikada mene voljela...
Zamisli kruzni tok u koji se vrtis non stop i ova pjesma na repeat.
![]()
Evo latest info iz poreske. Naravno toliko su nesposobni svi redom da je to smijesno al' ajd. "Sve i da predate obrazac sada mi moramo da cekamo da se sve proknjizi jer e-sistemi ne rade."
Uz to, potvrda da moze jos ove godine GPPFL fizicki da se preda kao i info da nemaju novi obrazac (koji je za neke od nas puka potreba radi novih "tipova" poreza). Al' to sto sam ja dobio novi obrazac (tagovan kao "predlog") direktno od drzavne poreske okachimo macku o rep... Ne zna se ko pije, ko placa te izgleda kako u ovoj drzavi ne treba ni pokusavati raditi sve legalno, vise problema imas tad nego da se ponasas kao 99% stanovnistva i jednostavno ignorises poreze za fizicka lica. Komedija...
---
Uz sve budem docekan sa "A sto zuris?" / "Jel' ti to stvarno hitno u dan, dva, sedmicu, dvije?"... Jbt ljudi hocu da platim fucking poreze da sam miran a vi mi to ne omogucujete, nevjerovatno.
Last edited by beatnological; 18-02-26 at 10:22.
Počela obavještenja na mail za dokumenta koja su pristigla u eSanduče.
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
Love, peace and respect.
Izgleda su podaci fizičkih lica bili na izvolite u IRMS, imena, prezimena, jmbg, adresa, izgleda su se i svačije plate mogle vidjeti.
GPPFL naravno i dalje ne radi kroz IRMS portal. U poreskoj "Ne prihvatamo jos uvijek prijave jer ih ne mozemo obraditi jer ni sistem ne prihvata.".![]()
---
Ako nekome prodje prijava kroz portal javljajte.
radi li im sajt? racunovodja se jos ne glaska a preuzela je dio poreska uprava
(da li ce morati da kupi sertifkat posebno za mene/moju firmu?)
Možeš pristupati i sa ličnom kartom, ali ne bi smjelo da možeš potpisivati dokumenta koja podnosiš za firmu sa tvojom ličnom. Možda oni i to dozvoljavaju, ali pravno ne bi smjelo.
Takođe vremenski pečat im koliko vidim nije kvalifikovan u CG, tako da po mom mišljenju sva potpisana dokumenta nisu ispravna.
ne razumijes, meni ovaj sajt ne treba jer je racunovodja ovlascena za poresku upravu
da li ona treba da kupi/plati posebno serfitikat za mene ?
A sto su zasjeli da rade u 2 smjene, samo pucaju notifikacije
nothing comes from violence and nothing ever could
Narode da li ovaj sep portal funkcionise trenutno ? Kupio sam od telekoma sertifikat za fiskalizaciju, instalirao ga, medjutim kad udjem na sajt nemam opciju da potvrdim sertifikat, samo mi stoji poruka "greska kod.logina certifikatom".
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Ako je za bezgotovinske fakture mogao si preko LK.
Instaliraj aplikaciju/middleware i root-ca sertifikate koje si dobio
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks