Ne znam za konkretan kabal, ali vrlo vjerovatno ćeš naći u Kernel
Pogledaj i u neki od servisa za UPS, sigurno imaju
Da li zna neko gdje se mogu kupiti u CG kablovi USB/RJ50?
U pitanju su data kablovi za APC UPS (glava slična LAN šapici ali ima 10 konektora)
![]()
Ne znam za konkretan kabal, ali vrlo vjerovatno ćeš naći u Kernel
Pogledaj i u neki od servisa za UPS, sigurno imaju
Dok nisam vidio ovaj tvoj post, nisam iskreno ni znao da postoji RJ50 konektor, malo sam procitao o tome iz radoznalosti da vidim u cemu je razlika i slicno.
RJ50 (10 pinova) se koristi kod nekih specificnih uredjaja, mada moze da prihvati RJ45 konektor (8 pinova). Za sta su mu tacno ta 2 dodatna pina bog zna
Ako ti kojim slucajem odgovara kabal USB-RJ45 imam da ti poklonim, nikad nije koriscen, od APC UPS-a je.
Javi mi na PM ako ti valja, iz BD sam.
Pozdrav!
Lakse ces naci usb na rj50 port, i od njega nastavis sa kablom.
A ima i na alixpress
https://a.aliexpress.com/_EHnp8iC
Last edited by starovaroshki; 04-03-26 at 22:03.
Jedan pin ti šalje neke specifične informacije o napajanju ili napaja uređaj odnosno dio uređaja.
Drugo pin služi kao masa, tj ako je povezan UPS zna da se automatski prebaci na USB interfejs a ne da korito serijski port.
Last edited by Bugi; 04-03-26 at 22:58.
Meni u ovom slučaju služi jer vezujem klijentima NAS uređaje (QNAP\Synology) sa UPSom i mogu da zadam parametre kad nestane struja kako da se ponašaju (da šalju opomenu klijentima, da se "normalno" ugasi posle 5 minuta itd.)
Nisam siguran na šta misliš oko pinova, ali znam da ima samo 2 parice (4 žice), i koliko znam nijedna nije za napajanje već je sve "dataport".
Tesko ces naci, bar ja nisam uspio, uzimao sam u quantum usb muske i direktno lemio na konektor u ups-u na kabal. Najcesce ih prepozna kao usb na serijski ali noviji su bili kao usb uredjaji za koje su bili potrebni drajveri ali ih je windows/linux sredjivao lagano. Ako se odlucis na to bez izuzetka su bile standardne boje crvena crna zelena i bijela.
Imam lud da sam papir!!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks