Quote Originally Posted by Mojsije View Post
Ispratio sam istoriju ranijih godina, ali nisam ovo trenutno sto se desava, i ako se stvarno koplja lome oko toga oce li iranci napravit bombu.

Za stanovnostvo su opcije neka puppet vlada zapada, ili klerikalna radikalna? Mozda puppet zapadna bolje zvuci i bolja je po narod, nego ovi islamski radikali.

Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Probalo se sa papetima u Avganistanu. Mi ucestvovali odusevljeni dnevnicama. Zavrsilo se velikim bjekstvom. Papeti se hvatali za tockove aviona.
Iran je zemlja sa devedesetak miliona stanovnika. Strukturirani narod sa mitovima, legendama, istorijom, drustvenim normama. Ne znam kako bi podnijeli papete, nekog Mila ili Vucica. Koji bi to bio nivo mentalnog sloma pa da se tako nesto prihvati. Sto se tice radikalizma, nije nemoguce da smo mi njima radikalno odvratni.
Kad su svojevremeno Amerikanci u Vijetnamu palili i buldozerisali sela jer seljaci ne vole ni papete ni okupatore u logorima su Vijetnamcima davali mesne narezke i slicnu hranu. Bilo je slucajeva narocito medju starijim Vijetnamcima da su umirali od gladi. Njima je mesni narezak i slicno licilo na smece.