Ni meni ovo nije jasno, ovako je bilo nekad ?
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Cek, pa kako mi naplate pdv ispod 75e?
Ili je ovo nova uredba?
Last edited by Dutch; 26-02-26 at 16:03.
Ni meni ovo nije jasno, ovako je bilo nekad ?
Prvi post na topicu....
Od sada ce se sva pitanja na topicu koji je pokrio prvi post i zaseban topic https://forum.cdm.me/showthread.php?...ernet-kupovini brisati.
\\OFL•GIC
Đe je ovo u prvom postu ?
"Za robu neznatne vrijednosti (do 75 €), a gdje je pošiljalac pravno lice, ne plaća se ni carina ni PDV."
Sve mi je to poznato,dokument bez datuma a link na kalkulator koji obracunava pdv, tako da je posle uredbe napisan.
Ovako, cisto da javim posto sam pitao ranije...
Prodavac iz Njemacke mi je poslao dio za auto DHL-om. Doduse DHL Standard ne DHL express.
To je stiglo u Postu CG.
Na paket je ostavio 10 nekakvih papira, njegov "racun" za dio, dhl shipping racun.(inace ako saberemo i slanje i dio ta suma debelo zalazi u carina i pdv teritoriju, jer je slanje papreno)
Takodje je ostavio neki dokument dje pise da je roba proizvedena direktno u EU, u Njemacku(sto bi inace trebalo da bude neka olaksica, jer Crna Gora ima slobodnotrgovinski sporazum sa EU) i nekakvu TUV dokumentaciju
Uglavnom, pozitivno iznenadjenje, platio sam samo PDV koji je obracunat u vrijednosti tog dijela....Nisam platio na kompletan iznos sa dhl slanjem, jer bi mi onda tu obracunali vjerovatno i carinu i pdv i spediterske usluge...
Tako da posto znam da citaju forum, moram ih pohvalit, ali samo ovaj put...
Narucih danas sa amazona oko 18h po našem vremenu posle 3-4h već poslato…
Okacio sam link zbog kontakta carine pri posti.
A to sto oni na sajtu drze neazurna dokumenta…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako se registrovati na PayPal https://forum.cdm.me/showthread.php?...75#post3771875
Stvarno, šta se može uraditi po pitanju ovih klovnova iz NTC-a?
16 danai drže pošiljku, ne odgovaraju na poruke, mejlova i slično. Onda se odjednom jave sa nekakvog WA broja, da im se pošalje koliko je plaćeno, a ja im to isto nudio prije 10 dana?! I uprkos tome što je poslato isti momenat, evo pet dana prođe, od pošilje i NTC-a ni traga ni glasa.
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Da se skupimo mi sa foruma i da podjemo do njih da ih bijemo i eventualno nadjemo naš paket
Izađi malo iz kuće, možda čuješ bolju fintu.
Stay salty.
4. Februara mi je stigla poslijka kod njih.
16. Februara su se javili na whatsapp da pitaju za vrijednost posiljke
25. februara im saljem mail, ne odgovaraju...Zovem broj, javlja se taj carinik, kaze on je davno zavrsio svoj dio posla i ne zna sta se dalje desava, savjetuje da zovem call centar.Zovem call centar, posiljka je kod kurira, zvace kurira da se dostavi danas(tad 25.)
Danas mi stize mail na koji do sad nisu odgovorili, i kazu postoji mogucnost da ce biti isporucena sledece nedelje...
Zajebavamo li se? Iz pm iz kine divljom postom stigne do cg za 8-9 dana, i onda lezi kod nas preko mjesec dana?
... naša realnost. Nego, jesmo li mi ono krenuli u EU?
Mada mozda i bolje tako...da imamo onaj Amazon Prime sto dostavlja u roku od par sati od narudzbe, vjerovatno ne bi imao ljeba da jedem, a kuca bi izgledala kao magacin s nepotrebnim stvarima
Mislim da sam pisao da će od 1. jula EU, a vjerovatno (brzo) i mi, naplaćivati 3€ na svaku pošiljku sa Temu-a, AE...
Što bi rekli u topshop reklamama "ali to nije sve ...". Naime, birokrate se dosjetile jedne cake za legalno skidanje kajmaka....
Sent from my moto g56 5G using Tapatalk
Poceli su kao ovi nasi, umjesto da smisle kako nesto proizvesti i prodati, oni da uzmu porez i uloze u lezilebovice.
Danas NTC konačno uručio pošiljku, ravno 20 dana od kako je dospjela u CG.
Inače, dobih čak i račun za obračunati porez
Stay salty.
Fiskalnog je đao izio
Stay salty.
36 dana od ulaska u CG do isporuke, NTC...
20 eura posiljka, 6 eura troskova za dostavu...0 racuna
Meni još nije stigla od 23. decembra.Mejlovi poruke zvanje. Ništa. Vrijednost 5e
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks