Page 321 of 345 FirstFirst ... 221271311317318319320321322323324325331 ... LastLast
Results 8,001 to 8,025 of 8612

Thread: [TRŽIŠTE] Cijene | ponuda | potražnja

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by Pasha View Post
    https://www.instagram.com/p/DT5isPKj...1wN3J5aGNjbnV6

E ne moze bolje za ove pare.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    "Odlicna" cijena za apartman od nekih, koliko, 20 kvadrata max? Ajd ok, opet bolje nego kod nas na primorju (ako nije fake), nema sta.

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,623
    Thanked in
    2,374 Posts

Kako rade braća Emerald u Zagorič. Nema stajanja. Kiša, vjetar, rokaju - ne staju.

Thanks Thanks Given 
    422
    Thanks Thanks Received 
    1,018
    Thanked in
    466 Posts

Pođem da pogledam stan koji je na oglasima od septembra i cijenom od 225K, parking mjesto u garaži zgrade. Kad sam došao kaže parking ide posebno. Reko tako ne piše u oglasu ali ajde da pogledamo pa da pričamo. Ispričamo se na kraju i kaže javiće mi konačnu cijenu sa uključenim garažnim mjestom. U toku razgovora mi napomene kako nije bilo nekog interesovanja. Posle dva dana javlja da je cijena 235. Na moju sugestiju da je malo jaka cijena jer oko stana ipak treba da se poradi i opremi kao i da kupovinu prati trošak oko 10k za porez i notara završimo razgovor sa čujemo se kad razmislim malo. Jutros obnovljen oglas sa cijenom od 250k.

Sent from my SM-S916B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    3,545
    Thanks Thanks Received 
    5,830
    Thanked in
    2,795 Posts

Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,761
    Thanked in
    3,325 Posts

POČINJE GRADNJA ŠKOLE U SITI KVARTU: INVESTICIJA TEŠKA 14 MILIONA EURA

U podgoričkom naselju Siti kvart odobrena je izgradnja nove osnovne škole, nakon što je Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine izdalo građevinsku dozvolu resoru Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Prema dozvoli, radovi moraju početi najkasnije u roku od dvije godine. Planirani objekat imaće ukupno 8.139 m² bruto površine, sa podrumom, prizemljem i dva sprata.

Procijenjena vrijednost investicije, uključujući opremanje i uređenje, iznosi oko 14 miliona eura. Projekat će biti finansiran kombinacijom sredstava: 51% iz kredita Evropske investicione banke, 30% iz WBIF granta, dok će ostatak biti pokriven iz državnog budžeta.

Škola je planirana na parceli od 18.660 m², u okviru DUP-a “Radoje Dakić”. Idejno rješenje potpisuju autori Mirko Popović, Žaklina Nježić i Zoltan Šramel, čiji je projekat izabran na međunarodnom konkursu.

Paralelno s tim, u istom naselju planirana je i izgradnja vrtića – za koji je već dobijena saglasnost na idejno rješenje i započeta izrada glavnog projekta. Procijenjena vrijednost vrtića je oko šest miliona eura.

Skakace jos cijene u siti kvart

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    44
    Thanks Thanks Received 
    362
    Thanked in
    218 Posts

Quote Originally Posted by hercules View Post
    1. Zadnji sprat - potencijalni troskovi u dogledno vrijeme za hidroizolaciju i sl.

2. Povecani troskovi klimatizacije shodno stavki 1.

3. Koliko je ovdje m2 u balkonima - 40-50 m2. Da lupimo da je 40m2, znaci korisna povrsina ~91 m2. Efektivna cijena: ~2900 EUR/m2.

4. Vise sijalicna grla kao u favelama. Ja ne znam kakvo im je iskustvo u prodaji, ali valjda covjek treba da ucini nekretninu sto ljepsom, pristojnom za ovu cijenu. A ne, cijenis nesto 'samo' 262K EUR, a nisi ulozio ni minimum, eto koji luster da se montira, da ne vise kablovi okolo.

5. Ne djeluje da je kuhinja montirana. Sad ce neko reci to se radi po mjeri, zelji, ukusu, i sl. Da, pa bi ponuda mogla da bude, montiramo kuhinju za vas, po mjeri, zelji, ukusu, do te i te cijene, u sklopu postojece oglasene cijene nekretnine. Kupac dobije dodatnu vrijednost, a prodavac brze proda nekretninu, i jos gradi sebi reputaciju na racun zadovoljnih klijenata.

6. Pod djeluje kao laminat ili troslojni pod (tarket). U prevodu, macak u dzaku, ogrebes ga i ide novi, nema hoblovanja kao kod klasicnog parketa - puno manji troskovi za investitora, a kupcima coKolada
    Last edited by techlinkit; 20-02-26 at 20:50.

7. The Following User Says Thank You to techlinkit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    21
    Thanks Thanks Received 
    210
    Thanked in
    129 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post
    1. Zadnji sprat - potencijalni troskovi u dogledno vrijeme za hidroizolaciju i sl.

3. Koliko je ovdje m2 u balkonima - 40-50 m2. Da lupimo da je 40m2, znaci korisna povrsina ~91 m2. Efektivna cijena: ~2900 EUR/m2.

4. Vise sijalicna grla kao u favelama. Ja ne znam kakvo im je iskustvo u prodaji, ali valjda covjek treba da ucini nekretninu sto ljepsom, pristojnom za ovu cijenu. A ne, cijenis nesto 'samo' 262K EUR, a nisi ulozio ni minimum, eto koji luster da se montira, da ne vise kablovi okolo.

5. Ne djeluje da je kuhinja montirana. Sad ce neko reci to se radi po mjeri, zelji, ukusu, i sl. Da, pa bi ponuda mogla da bude, montiramo kuhinju za vas, po mjeri, zelji, ukusu, do te i te cijene, u sklopu postojece oglasene cijene nekretnine. Kupac dobije dodatnu vrijednost, a prodavac brze proda nekretninu, i jos gradi sebi reputaciju na racun zadovoljnih klijenata.

6. Pod djeluje kao laminat ili troslojni pod (tarket). U prevodu, macak u dzaku, ogrebes ga i ide novi, nema hoblovanja kao kod klasicnog parketa - puno manji troskovi za investitora, a kupcima coKolada
    Saniranje krova ide na trosak zgrade, tako da ti je po pravilu isto bio u prizemlju ili pod krov, sto se ttog troska tice. A vremenski uslovi jesu izrazeniji, niko izolaciju ne napravi tako dobru da bude nepromjetno.
    Troslojni pod svi rade ili tarket kako li se vec zove, stim sto neke vrste mogu da se hobluju, a i to vecina sad radi, slabo dje ima parketa.
    Da je srece ovo bi bila realna cijena za svaki stan nevezano za poziciju i to maksimalno za neke luksuznije stanove.
    Mada iskreno sad kad bi nasao nesto povoljno u izgradnji trazio bi da mi odbije sve to, samo da je izgletovano i sam bi radio i parket i plocice, unutrasnja vrata a i spoljna, jer stavljaju plocice od eur, kartonska vrata, blind bez ikakve izolacije, prolazis kroz ulaz i cujes komsije u stanovima

Thanks Thanks Given 
    3,545
    Thanks Thanks Received 
    5,830
    Thanked in
    2,795 Posts

Quote Originally Posted by techlinkit View Post

1. Sanirala bi skupština stanara.
    2. Ne mora nužno da bude ako je dobra izolacija stavljena.
    3. Mnogo je 40m2 na balkone u ovoj zgradi, mislim da je solidno ispod 30. Svakako ova kvadratura je u listu nepokretnosti upisana.
    4. Nijedna investitor ne stavlja lustere, neki se zezne pa stavi najjeftinije plafonjerke. Bolje da ne budži zid bez potrebe ako stavlja neku š klasu.
    5. Nijedna novogradnja ne dolazi sa monitiranom kuhinjom. Takvih projekata nikada nije ni bilo u CG.
    6. Parket baš rijetko ko stavlja.

Sve u svemu, cijena od 2,000 po m2 je OK cijena za Podgoricu uzevši u obzir da se u toj košnici od Central Pointa namješteni prodaju po 3,000 eura m2 opremljeni najjeftinijim namještajem.
    Zakon ponude i tražnje.

10. The Following 2 Users Say Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    57
    Thanks Thanks Received 
    202
    Thanked in
    88 Posts

Samo jedna mala digresija - ovo uopste nije Central Point!
    Iznenadio sam se da je tako niska cijena pa pomislih da nas sigurno ceka pucanje balona, kad ono lokacija u oglasima poznatija kao Krivi most
    Tako da je ovo stan u zgradi nekog od nepoznatih investitora, kod Krivog mosta koja lokacija je vazda bila medju najjeftinijim u Pg. Cak i kad izmjeste kolektor, ono je onamo haos za zivot

Thanks Thanks Given 
    7,347
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,443 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Nema poente raspravljati al' moram se nadovezati samo na jedno pa da zavrsim sa ovom besmislicom o raspravi cijena nekretnina u inostranstvu (na topicu o cijenama u CG...). Nisam ni sumnjao da ces se dotaci Herceg Novog, tolika mrznja iz tebe izvire prema Novom (koji istina, ima mali milion mana al' to je nebitno) da je to nevjerovatno, iz posta u post.

"Sajt je globalne agencije za nekretnine, ne nekih divljaka".

Iste agencije koja je upravo za taj stan stavila AI generisane slike da bi nekretnina bila prikazana u drugoj - boljoj boji. Shvatih poentu, ne brini.
    Nema mržnje prema Novom, nego ga uzmem kao primjer za poređenje pošto je najružniji grad na crnogorskom primorju. OK, Ulcinj mu parira po ružnoći, ali zato ima plaže za medalju, a Novi je i tu pretanak, pa u totalu je ipak na prvom mjestu. A nije da se drugi ne trude da se unakaze (budvanizacija i sl.).
    Kao rodonačelnik&otvarač ili kako već topica, eto da dodam kako nije naglašeno da se odnosi na crnogorske nekretnine.
    A priče o inostranim nekretninama su više u kontekstu poređenja sa crnogorskim cijenama.
    Na kraju, agencija je globalni igrač.
    A da po internet prezentacijama nekretnina napolje fairy talesa svakako da ima sve dok se ne ode na lice mjesta. Kao što ima bajki u slučaju crnogorskih cijena. Sve dok lično ne bi sklopio transakciju, platio ili primio novac sve mi je to malo "Ostala su još samo tri stana u cijelu zgradu, pa požuri da ne prođe".
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    1,069
    Thanks Thanks Received 
    1,437
    Thanked in
    720 Posts

Quote Originally Posted by Milos Darmanovic View Post
    Pođem da pogledam stan koji je na oglasima od septembra i cijenom od 225K, parking mjesto u garaži zgrade. Kad sam došao kaže parking ide posebno. Reko tako ne piše u oglasu ali ajde da pogledamo pa da pričamo. Ispričamo se na kraju i kaže javiće mi konačnu cijenu sa uključenim garažnim mjestom. U toku razgovora mi napomene kako nije bilo nekog interesovanja. Posle dva dana javlja da je cijena 235. Na moju sugestiju da je malo jaka cijena jer oko stana ipak treba da se poradi i opremi kao i da kupovinu prati trošak oko 10k za porez i notara završimo razgovor sa čujemo se kad razmislim malo. Jutros obnovljen oglas sa cijenom od 250k.

To je zato sto ovdje nista ne odredjuje vrijednost cijene kvadrata

Thanks Thanks Given 
    422
    Thanks Thanks Received 
    1,018
    Thanked in
    466 Posts

Quote Originally Posted by Shaneman View Post
    To je zato sto ovdje nista ne odredjuje vrijednost cijene kvadrata

Ista se cijena hvata kvadrata starogradnje ili novogradnje, velikog ili malog stana, renoviranog ili u izvornom stanju, prizemlja, pod pločom ili u sred zgrade. Možda sam ja naopak i treba da preispitam svoje stavove.

15. The Following 2 Users Say Thank You to Milos Darmanovic For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    7,347
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,443 Posts

Cijene stanova odredjuju oni koji kupe i oni koji prodaju.
    Takodje, veliki broj stanova kupuje se za izdavanje pa ljudima ne smeta gomila stvari jer nece tu stanovat no se nadaju naći će budalu da plati dobru kiriju.

Tko leti, vrijedi...

17. The Following User Says Thank You to Gagarin For This Useful Post:

GaD

Thanks Thanks Given 
    422
    Thanks Thanks Received 
    1,018
    Thanked in
    466 Posts

Quote Originally Posted by Gagarin View Post
    Cijene stanova odredjuju oni koji kupe i oni koji prodaju.
    Takodje, veliki broj stanova kupuje se za izdavanje pa ljudima ne smeta gomila stvari jer nece tu stanovat no se nadaju naći će budalu da plati dobru kiriju.

Rekao bih da odrede ovi koji kupe jer da niko ne kupuje po tim cijenama regulisala bi se cijena. Nisam ja potekao ni iz kakvog luksuza i bogatstva ali neki kriterijumi postoje i ne bih dao pare i kupio stan da se zove sa sam ga kupio. Spreman sam na određene kompromise naravno ali se nekad zapitam da li sam pogrešno vaspitan i da li su mi usađene neke pogrešne vrijednosti jer kad vidim šta ljudi kupuju i za šta se pare daju, i to ne male pare da se razumijemo, ne bude mi dobro.

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,761
    Thanked in
    3,325 Posts

150 eura kvadrat na 50 metara od mora , ulcinj maslinjak.
    35000 kuca i 500 kvadrata placa Podgorica nije lose nije ni valensija nego podgorica

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,570
    Thanked in
    779 Posts

Evo info iz prve ruke.
    Italija Vićenca plata 2000€ prosječni neki posao pa do 2300€
    Kirija za jednosoban stan na 200m od Centra 350€
    Za kupovinu nisam pitao koliko košta, samo mi rekoše da plaćaju kiriju tolko.

Muž i žena sa jednom platom mogu da žive normalno.
    Malo teže dobit permeso, al može da se dobije.

Thanks Thanks Given 
    7,347
    Thanks Thanks Received 
    4,774
    Thanked in
    2,443 Posts

Quote Originally Posted by Milos Darmanovic View Post
    Rekao bih da odrede ovi koji kupe jer da niko ne kupuje po tim cijenama regulisala bi se cijena. Nisam ja potekao ni iz kakvog luksuza i bogatstva ali neki kriterijumi postoje i ne bih dao pare i kupio stan da se zove sa sam ga kupio. Spreman sam na određene kompromise naravno ali se nekad zapitam da li sam pogrešno vaspitan i da li su mi usađene neke pogrešne vrijednosti jer kad vidim šta ljudi kupuju i za šta se pare daju, i to ne male pare da se razumijemo, ne bude mi dobro.

Kapiram što pričaš, samo tržište.
    Sada je tržište prodavaca i oni diktiraju uslove. Kupci gaće skidaju.
    To se mijenja. Nekad je bilo "ako nećeš ti, ima ko će radit za te pare. Pa više nije, nego "može da se dogovorimo?".
    Promijeniće se i za nekretnine u nekom momentu, kad neki faktor obori tražnju.
    Tko leti, vrijedi...

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    982
    Thanked in
    708 Posts

Priča mi komšija uradio 2 zgrade u PG (prodao svaki stan) niko iz PG nije u zgrade. 80% sjever 20% primorje.

Na što će ova PG da liči to će biti sve veći i veći prizor.

Thanks Thanks Given 
    3,545
    Thanks Thanks Received 
    5,830
    Thanked in
    2,795 Posts

Nije to problem Bizbi. Trba da bude Podgorica Podgoricanima.

Problem je sto nece da budu Podgoricani. Nego duboka tema pa da pojasnim.

Moze bit od ne znam odakle, samo neka ne ostavlja smece ispred vrata, stvari, patike, neka ne trese stolnjak preko terase, ne kuva na terasu i slicno. Dakle, ponasaj se kako se ponasaju ljudi koji zive u gradu. Ne budi seljacina. Seljacina 《》seljak.

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,570
    Thanked in
    779 Posts

Prosječna cijena kvadratnog metra stana u novogradnji na nivou Crne Gore na kraju prošle godine iznosila je 2.415 eura i najveća je do sada zabilježena. Kako je u posljednjem kvartalu bilo više prodaja stanova iz fondova solidarnosti i stambenih zadruga po prosječnoj cijeni od 705 eura, zvanična prosječna cijena stana u novogradnji je bila 2.206 eura i formalno je manja nego u prethodnom kvartalu za 22 eura.

To se navodi u izvještaju Monstata o cijeni stanova u novogradnji za četvrti kvartal prošle godine (oktobar, novembar, decembar) na osnovu zaključenih ugovora o prodaji koji se po zakonu dostavljaju ovoj Upravi.

Sagovornik “Vijesti” kazao je da se prvi put desilo da su stanovi prodati kroz fondove solidarnosti i stambene zadruge statistički oborili tržišnu cijenu za skoro deset odsto, što ukazuje da se sve više stanova gradi na ovaj način i da je u posljednjem kvartalu prošle godine došlo do pada broja prodatih stanova na tržištu.

Prema podacima Monstata, ova prodaja stanova iz fondova solidarnosti za 705 eura po kvadratu desila se u Podgorici, gdje je istovremeno prosječna cijena u komercijalnoj prodaji iznosila 2.388 eura. Međutim, ukupna prosječna cijena u glavnom gradu bila je 2.141 euro, odnosno prodaja stanova solidarnosti statistički je oborila prosječnu cijenu za 11 odsto ili za 247 eura po kvadratu.

I u prvom kvartalu prošle godine bilo je prodaje stanova iz fondova solidarnosti po prosječnoj cijeni od 674 eura, ali je ta prodaja tada tržišnu cijenu od 2.161 eura uspjela da statistički spusti na prosječnu od 2.158, odnosno za svega 0,14 odsto ili tri eura.

Kretanje cijena kvadrata u tržišnoj prodaji kod preduzeća i kod solidarne izgradnje od početka 2023.foto: Monstat
    Sagovornik “Vijesti” iz građevinskog sektora navodi da je prosječna cijena u komercijalnim i tržišnim prodajama u posljednjem kvartalu prošle godine dostigla do sada rekordan nivo od 2.415 eura po kvadratu. U posljednjem kvartalu 2024. godine prosječna cijena kvadrata u komercijalnoj prodaji u novogradnji iznosila je 1.943 eura, odnosno za godinu je povećana za 472 eura ili za 24 odsto.

“Imamo dvije pojave koje su se desile prošle godine koje su uticale na ove statističke podatke. Sve je više manjih stanova koji se prodaju gdje je cijena po kvadratu veća i što statistički utiče i na veću prosječnu cijenu. Posljednji kvartal prošle godine, odnosno period od početka oktobra do kraja decembra, obilježio je incident - tuču između domaćih građana i stranaca iz Turske i Azerbejdžana. Nakon toga je Vlada donijela odluku o uvođenju viza za turske državljana i najavila strože uslove za dobijanje boravka, kroz povećavanje vrijednosti kupljene nekretnine na osnovu koje se može dobiti boravak i povećanja iznosa poreza koje mora da plati firma stranca. Sve to je uticalo da dio stranaca u tom periodu odustane ili odloži odluku o kupovini nekretnina”, kazao je izvor “Vijesti”.

35 hiljada eura košta stan od 50 kvadrata izgrađen iz fondova solidarnosti ili stambenih zadruga, dok u komercijalnoj prodaji, prema cijenama s kraja prošle godine, isti stan košta 120 hiljada eura
    On navodi da je zbog toga zabilježena niža prodaja broja stanova, ali ne i pad cijena u komercijalnoj prodaji.

“Kako smo istovremeno imali pad prodaje broja stanova u komercijalnoj prodaji, a zabilježenu prodaju stanova iz solidarnih fondova i zadruga po tri puta nižoj cijeni, došlo je do smanjenja tog statističkog prosjeka. Kakve će cijene nekretnina biti ove godine zavisi od toga da li će se i u kojem obimu nastaviti interesovanje stranaca za njihovu kupovinu. Ako se to desi, može doći do zaustavljanja daljeg rasta cijena ili njihovog blagog pada”, kazao je sagovornik iz građevinskog sektora.

Predstavnici stambenih zadruga početkom ove sedmice u istraživanju “Vijesti” kazali su da njihove cijene mogu biti i do 40 odsto niže od tržišnih jer zemljište dobijaju od opštine, ne plaćaju pune komunalije, a i posluju bez profita za razliku od preduzeća. Ukazali su i da cijenu za zadrugare ugovore na početku gradnje, ali da gradnja može trajati i nekoliko godina zbog čega se može desiti da sada prodaju stanove po cijenama izgradnje dogovorenim od prije dvije-tri godine.

Thanks Thanks Given 
    1,173
    Thanks Thanks Received 
    1,932
    Thanked in
    1,051 Posts

Bilo bi interesatno vidjeti koliko tih sindikalnih stanova promijeni vlasnistvo u 2 godine od zavrsetka stanova.

Takodje bi bilo interesatno vidjeti po kom osnovu privatni sindikati ne mogu dobiti besplatni zemlju za zgrade, biti oslobodjeni komunalija itd..

Thanks Thanks Given 
    151
    Thanks Thanks Received 
    1,634
    Thanked in
    1,019 Posts

Ovo sindikalno jedino ako je radjeno za ministarstva kakva, Mup nije, Vojska isto, Prosvjeta nije da znam...

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    129
    Thanked in
    65 Posts

Thanks Thanks Given 
    625
    Thanks Thanks Received 
    2,093
    Thanked in
    779 Posts

Zdravstvo je dosta gradilo.

Sent from my 2506BPN68G using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,761
    Thanked in
    3,325 Posts

Quote Originally Posted by Dutch View Post
    Ovo sindikalno jedino ako je radjeno za ministarstva kakva, Mup nije, Vojska isto, Prosvjeta nije da znam...
    Kolega znas li dje Ogi kafic na tusku? Tu su ti sve ovi sindikalni stanovi. Penzioneri,Vodovod, Komunalno, opstina podgorice,kombinat aluminijuma , zdrastvo, sudstvo.... sve je ono sindikalni kvart

Page 321 of 345 FirstFirst ... 221271311317318319320321322323324325331 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)