Kad citam vas odje, nekako mi lakse padaju ova moja 124€ za januar.
Sent from my SM-A346B using Tapatalk
Januar, kao i obicno, najveci racun u godini.
Skoro duplo veci od decembarskog.
Neka bude toerija zavjere ali mislim da januar uvijek pumpaju vise od realnog.
--------------------------
Do Not Disturb.
--------------------------
Troše se zalihe
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Decembar + Januar = 260€ ili nekih 1200 kWh mjesecno, doslo zajedno jer mi genijalci redovno preskacu po mjesec-dva i onda posalju zajedno racun za par mjeseci. Komedija.
Mislim da nikada nisam imao januarski racun preko 120€ (evo za 5 godina) a ove godine jos nismo 10 dana ni bili u januaru. Nigdje logike...
Na koga se namerače naebae. Piši prigovore budi uporan kao birate. Evo čoeku su počeli normalni računi da dolaze.
53€ za decembar a 57€ za januar. Inace racun bude oko 35€ a potrosnja je tokom decembra i januara bila ista. Uopste mi nije jasno iz kog razloga su decembarski i januarski +20€.
Evo ne znam...
Sent from my SM-G991B using Tapatalk
Love, peace and respect.
Napisan i predat prigovor. Ne ocekujem iskreno nista od toga ali nema teoretske sanse da smo u stanu od 62 m2 potrosili 260 € za decembar + januar a u januaru nije bilo nikoga kuci desetak dana.
Da sve bude jos gore, u zgradi jedini imamo neko novo brojilo-sat sa kojim se uopste ne mogu snaci da bacim pogled sta se desava...
Nemate se sto zaliti
Građani se žale na veće januarske račune za struju; EPCG: Veća potrošnja i ukidanje popusta podigli iznose
https://www.cdm.me/ekonomija/gradani...odigli-iznose/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Znaci popusta bez u 2026 jer odluke nisu donijete....top
Evo maloprije bi na Vijesti ovaj Raspopovic koji izjavi da je njegov račun za januar 50 eura a veli ima 7 članova porodice i jos se na grijalice griju..
Sa šeretskim osmjehom na licu nas pozva da se žalimo jer zna da ne možemo dokazati ništa.
Nakon podnesene žalbe valjda izadju da provjere brojilo i stanje zadnjeg računa ako se poklapa sa trenutnim u smislu da je nastavilo brojanje sve OK.
Ono što ne možemo dokazati jeste da su u januaru nadodavali kroz program za očitavanje svakome po 200,500 kw..
Idem sad da im tražim stanja za svaki dan u januaru.
Mora taj log postojati kad se smenjuju tarife sa T1 na T2.
E zamisli to smeće sve mu na svijet, na grijalice a, 50 EUR...
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
A oni se izgleda voze gradskim autobusem citava porodica i tu zavrsavaju posao citav...grijanje besplatan wifi... porodicni team building.
To je ta usteda ni internet ne placa ... a brojeve preko firme
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ko ima vremena i zivaca neka pise prigovore. Kakve su mu to grijelice, a ima popust za nega, oni ne placaju ni pdv. Naebasmo mi običan narod, a njima kašika u med. No neka dok je veli meridijana i lutrije neka ga.
Ne znam ko je Raspopović, ali đe je 7 članova porodice tu bar jedno ima tuđu pomoć i njegu, a to znači nekih 20-30% popusta na struju, tako da možda troluje čovjek
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Dje su im dobitnici ovih nesretnih nagrada, bice im zima pa zaboravili da su rekli za danasnji dan u 11 sati.
Javi ako dobijes bilo kakav info za taj dnevni log, vrlo rado bih volio da ga i ja dobijem.
Inace da potvrdim upravo ovo oko zalbe i koji su njihovi next steps. Jutros su bili kod mene iz CEDIS-a i bukvalno sve sto su uradili jeste provjera dal' se brojilo poklapa sa stanjem zadnjeg racuna (tacnije koja je razlika od tad, do danasnjeg dana). Za februar za sada potroseno nekih 450kw, neka bude 30kw na dan sto je blizu (za nijansu vise al' ajd) potrosnji koju inace ocekujem u januaru/februaru.
Da ne pricam da mi iz CEDIS-a nisu znali reci KAKO da se vidi trenutna aktivna potrosnja jer "imate neko skroz novo brojilo, to se na njemu ne vidi" (a na brojilu pise da je to pod sifrom 170, samo je pitanje kako izlistati do tog parametra na ekranu).
To sto sam u decembru + januaru navodno ukupno potrosio nekih 2300/2400 kw nikom nista, a u januaru nije bilo nikoga kuci deset dana. Bukvalno je *ebeno nemoguce da je toliko potroseno.
Last edited by beatnological; 17-02-26 at 13:14.
Na moje brojilo, tipkaš ono dugme dok ne dođeš na stavku "Trenutna XX,xKW". Mislim da je među zadnjim stavkama, ako ne i posljednja. Tu vidiš koliko ti trenutno vuče energije. Isto tu možeš provjeriti da li ti je neko od komšija "zakačen", jer ako pogasiš sve svoje potrošače, tu mora biti 00,0KW. Mjeri na prvu decimalu (100W), ali ne može da prepozna npr ako ti rade samo par led sijalica (20-30W) pa će ti isto pisati 00.0KW
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Kad vidim vase racune pa zivite li vi
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Pa izrudari li koji bitcoin ili ne?
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Naravno, javljam ovdje.
Bio sam danas (ED Tivat) i prije mene bješe neki stariji covjek takođe da se žali i veli mu službenica da se stanje poklapa u tri decimale i to je kao tačno. Covjek ode, sa te tri decimale,zbunjen. Ja se predstavi i ona meni isto o 3 decimale. Ja reko, gospodjo, mene interesuje od 1 do 31 januara kako je išla potrošnja a te decimale su meni jasne.
Uglavnom, podnio sam zahtjev da mi daju dnevnu potrošnju za januar s obzirom da sumnjam da je sistem,program u nekom momentu dodao na stanje 200,500 ,700 kilovata.
Ovo zvuci naivno al..
, dodatno mi uliva sumnju to sto mi strina rece sa je prije 15-20ak dana dolazio neko iz ED i otvarao ormar i gledao nesto. To nam je zajednički sa jos dvoje komšija.
Ja lično nisam nikad nikog vidio da očitava stanje sa brojila nego je to valjda automatski.
Sto ima on tu da čačka?
Druga sumnja je ta sto Tivat placa najveće račune a novogodišnja bina je trošila struju po priči nesto manje od KAP-a a to mora neko platiti. Ako je i to, prosti jadi, učestvujem.
Realno, znam da ce me glatko odbiti i da cu ja to platiti ko i do sad, al kad sam čuo ovog blavora jutros na Vijesti sa posprdnih njegovih 50 eura potrosnje, dao mi je dodatnu volju makar da se žalim.
Yep, tako je bilo na proslom brojilu. Ovo je neki paradoks, pola na ENG, pola na nasem ali mislim da sam pronasao danas sta i kako pa cu bas da obratim paznju.
Hvala! Nisam ni znao da postoji opcija za ovo.
Mada mislim da meni manuelno ocitavaju (sto mi nema ama bas nikakvog smisla, najnovije moguce brojilo imam - jedno jedino tog tipa u zgradi... jedino ako bas ovo ne moze automatski da se ocitava).
Kontrolu brojila mislim da jedino može da odradi baždarna stanica iz PG i ta usluga košta pa zato ovi iz cedisa šalju ako hoćeš da platiš jer oni kažu da je brojilo ispravno! očitano u 3 decimale...
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks