Đeecoooooo, ruuučaaaaakkkk... vikaše nekad majke kroz naselje kad smo bili mali. Više toga nema, a jes lijepo čut
Mogli bi bacit neke ideje za ručak, jer ako više znam što da smišljam, izmišljam, ni ovi flajeri iz kafana ne pomažu, svi vrtimo jjednote isto![]()
Meni je za đecu, konkretno ćerku (13god), komplikovanije šta joj spremiti ili poslati za doručak u školu. A da nije neko smeće. Dajte predloga
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Hahah...kao da čitam sebe. Život se sveo na tri jela u 5 kombinacija.
Nego, kako vele mudri ljudi, treba jesti kao što se jelo prije pese-šese godina. Od ponedjeljka do subote: pasulj, kiseli kupus, palenta, kad je sezona kopriva, slatki kupus bez mesa, povrtne čorbice.. tu i tamo nekava pita/gibanica.
Nedjelja rezervisana za gozbu: pileća supa, mesno glavno jelo i kolač
The more things change, the more they stay the same.
Nedelja je ili to, ili pečeno pile ili riba, bar u našu kuću, a nekad se "zabrkam" pa bude nedeljni ručak u subotu i onda u nedelju dronjci![]()
A svi imamo ponekog ko izvoljeva sa hranom ili bi da parira društvu u školi, kako stasavaju.
Jeza me podiđe kad uđem u market u doba kad je odmor i vidim šta klinci i klinceze uzimaju za užinu...
Jel je sramota da nosi kutijicu sa obrokom?
1.Zdravi neki hleb, šunka, sir, paradajz, salata (varijacije na temu)
2. Tortilja sa kajganom urolana, pa na pola presječena (kuvano jaje, hleb, paradajz ili povrće po volji)
3. Voće neko ili ono voće u tetrapaku što isisaju
4. Domaće palačinke ako preteknu od noć prije
5. Ovsena kaša u mini staklenoj posudici s poklopcem
6. Ima 1 dan u nedelji kad može da se stopi s masom, dobije kintu i da kupi šta hoće a da to bude "zdraviji" izbor a ne gumeni bomboni... pa uzme neko pecivo, krasan, kiflice
Doma ne trgujem čips, smoki, gumene, milka čokolade i slične gluposti, najzad je pasalo ono iz paketića od deda mraza i to im je što puštim preko godine. Trudim se da kontrolišem jer ako puštim odoše nepca i čulo ukusa bestraga... kad se pretjera, a traže mi nešto posle uru vremena ponudim izbor - jabuka ili odmaraj želudac
Čoek bi rekao, ti si ženo Hitler![]()
Last edited by tigrovo_oko; 05-02-26 at 16:09.
Nisi Hitler, niđe nisi pomenula dimljenu hranu.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Extra, evo još jedan lijepi predlog od jutros, samo prilagodi količinu, meni je ovo taman a Zhuangzi-ju neću ni ove salate viška dati, neka uči
U blender mjerica ovsenih, 4 jaja, so, biber pa u tiganj za palačinke na vrelo, pa smanjiš. Poklopiš da se ne bi kutarao sa prevrtanjem er će ti se pocijepati. Lagano klizneš iz tiganja u tanjir, dodaš trapista ili sira po volji, šunke neke i zelene salate. Ijao. Prelijep dan kažem vam
![]()
sramota me tvojih, inace ti se ne bi sa stola dizala
nothing comes from violence and nothing ever could
Falilo mi je nešto u ovaj sendvič te uzeh, pa dodadoh dva kuvana i malo kajmaka
Za ručak danas - gulaš sa prasetom i krompirom.
Muški
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Danas na astalu ramstek (mid rare ofc) bez putera, ruzmarina i bijelog luka, samo posolio prije stavljanja na tiganj, krupna so, biber i mrva maslinovog kad se skinuo sa vatre i stavio da odstoji 5 min.
Prezadovoljan kako je ispalo.
Sent from my SM-A346B using Tapatalk
Last edited by kimmi; 15-02-26 at 15:01.
Što ga jedeš u mraku?
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Niksicko tamno ispunilo ocekivanja
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Early večera
![]()
The more things change, the more they stay the same.
Kako sam se na girice navukao, jeo bih ih dan noc
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nema fotke, ali da izjavim za dnevnik jučerašnju kreativu - pravila brodiće s tikvicama punjene spanaćem, mocarelom, malo čedar sira, pesto, vrhnje i na vrhu malo prezle. Baš bilo dobro svima se sviđelo.
I napomena "Stomak nije rupa. Salata nije trava."
Last edited by tigrovo_oko; 05-03-26 at 17:29.
Na oval domaće, iz dvorišta što se veli, riba iz Matice jutros ulovljena, gulaš od plećke divljeg praseta (5 sati se krčkalo, to bješe čista perverzija), sjajan dan.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Oni tamo na kafani pomenuše hobotnicu, i odma mi krenu voda na usta
Pa da pitam - kako sjeckate hobotnicu na salatu?
Nevjerovatno biće, koje nevjerovatno mLogo kalira i to me strašno nervira
Dok sam bila mala i nisam se pitala u kuhinju, vazda se sjeckala na sitno. I to me strašno nerviralo, jer mi se činjelo da me vazda u kašiku zapa'ne više luka i petrusina no hobotniceIpak, volim je viđeti na sitno kad odem u goste, kad su posne slave ili ljeto, puno značenja nekih.
Sad kad se "pitam", volim je na krupno, i dodam i malo čerija i maslina. I u fazonu sam, izvolite postavljeno je pa grabite, koliko ko zakuči, uopšte me ne zanimaju ovi što se prave fini za stolom i imaju osjećaja za mjeru tj za druge za stolom![]()
Danas, lignje iz rerne, kolutici i pomfrit iz kucne (snadji se) friteze
Inace moram reci, ova torta od gotovih kora je mozda i najukusnija torta koju sam ikad jeo
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Sinoć mangulica iz Komana i klijen iz Matice, fenomenalno bješe. Jutros ka kec na desetku me obradovaše krempite, stigle iz KotoraOšašavih se.
![]()
Konačno nađoh mušlje ne pamtim kad sam ih uzela zbog onih kiša nisu izlovljavali.Uzeh i materijal za riblju supu.
A sve uz Pinot Sivca.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks