++++++++++-----------------
Zapade mi za oko škoda superb 2019 2.0 tsi 4x4 280ks 2019g.
Ako vas ne mrzi dajte koji + ili -...
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
++++++++++-----------------
Prema tome, šta da ti kažem?
da mi ne moze pomoci neko da odentifikujem turbinu...tj da bez skidanja provalim da li ima varijabilnu geometriju ili klasicni wastegate....
oznaka na turbini je tf035hl2-12gk2-vgk
ono sto mi pravi problem jeste ovo VGK jer po tome bi trebalo da ima neki oblik geometrije
ono sto sam ja do sad mislio da je slucaj jeste da ima ovakav wastagte...
a izgleda da ima ovako nesto
i kad gledam po modelu tacan model turbine, po komponentama nigdje nije izdvojena ova geomtrija kao poseban dio, iako ima da se naruci odvojeno, bez ako se ne podrazumijeva da dolazi zajedno sa kucistem...
Last edited by E_K_V; 15-02-26 at 14:27.
Nije VGT.
Evo sta sam iskopao uz pomoc robota sa skupom ram memorijom...
Mitsubishi uses the suffix "VGK" in the part number of this specific Mitsubishi Heavy Industries (MHI) model, it refers to a specific housing configuration or "Variable" casting design, but the actual boost control is handled by a classic internal wastegate flap.
2.5L 4D56 is a traditional wastegate-controlled turbocharger.
3.2L 4M41 is a VGT Version
e taj isti robot me doveo u ovu situaciju dje kaze da ve VGK upravo oznaka mitsubishija za VGT... s.erem mu se u znanje
predji na gemini, gpt nije ni za sta
i ne koristim ka.... najcesce copilot i sad po malo grok... ovo za VGK mi je grok izvalio
Oznaka "VGK" na Mitsubishijevom turbu (najčešće viđena kod modela poput TF035HL2-12GK2-VGK ili sličnih) znači Variable Geometry K — odnosno turbo sa varijabilnom geometrijom turbine (Variable Geometry Turbo / VGT ili VNT – Variable Nozzle Turbine).
To je tip Mitsubishijevog (MHI) turbopunjača koji se koristio uglavnom na dizel motorima (npr. 4D56 2.5 TDI) u modelima kao što su:
Mitsubishi Pajero III
L200 / Triton
Galloper
L300 / L400
Šta VGK konkretno radi?
Umjesto klasičnog wastegate ventila, turbo ima pokretne lamele (vanes) u turbinskom dijelu koje se pomiču (najčešće preko vakuumske aktuator kutije ili električnog aktuatora u novijim verzijama).
Pri malim obrtajima → lamele se zatvaraju → manji prolaz za ispušne plinove → turbo brže gradi pritisak (manje turbo-laga).
Pri velikim obrtajima → lamele se otvaraju → veći protok → manji otpor → veći maksimalni boost i bolja snaga na vrhu.
To je Mitsubishijeva izvedba VGT/VNT tehnologije, a "K" na kraju oznake vjerojatno označava specifičnu varijantu ili konfiguraciju (npr. tip aktuatora ili kućišta), ali suštinski je VG = Variable Geometry, a VGK je njihova interna oznaka za tu varijabilnu geometriju.
Ukratko:
VGK = Variable Geometry Turbo (turbo s promjenjivom geometrijom turbine) – dizelski Mitsubishi turbo koji smanjuje turbo-lag i daje bolji odziv u cijelom rasponu obrtaja.
Ako ti je na nekom konkretnom modelu (npr. L200, Pajero ili nekom drugom), reci koji motor ili godište pa mogu preciznije potvrditi!
Aj napisi godiste, oznaku motora i kilovate...sad cu ti pokusat iskopat na underground sajtove
Izvolite u salonu @EKV
Ima geometriju.
![]()
Da nema ko sa foruma Honda Jazz 2008-2015? Stiglo auto iz inostranstva bez daske gepeka, ne pustaju da prodje homologaciju. Oko 117x35 su dimenzije. Puno veca od Yarisa, Golfa pa i od c4 picasso. Treba mi na par sati. Cak i kakva havarisana,pa da kupim...
E kako me iznerviraju birokrate u ovakvim slučajevima,uffff!
Znam da je lako tuđim onim gloginje tresti, ali dođe me da te podučim da ti neko napravi neku malu platnenu roletnicu od platna/skaja, da mehanizam pričvrstiš za zadnju klupu i odmotavaš ga da pokriješ gepek, ili što neko reče od šperploče ali bih to isto tapacirao nekim platnom a najbolje bi bilo ipak da neko uleti sa zajmom odgovarajuće daske dok se ne prođe ta homologacija. Zajmodavac ima i od mene piće a znam da i ti nudiš isto, pa uz 3-4 piva, nakon opošljenog posla, da sjedimo i psujemo birokrate
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Nema ni jedna na autodiler.
Sad razmisljam i ne poznajem nikog ko je imao Hodnu Jazz.
Imao sam nedje od nekoga karavana mi je ostala ona rolo na izvlacenje...Ali ne mogu vidjet prije sjutra koje su dimenzije...I naravno ako je ko od ukucana nije bacio
Javljam sjutra
nije bi bilo muka da kopam... 134 sirine je ova
U najgorem slucaju, pogledacu ti odje, u USA se prodavala kao Honda fit valjda I'ma istu dasku
Pa cemo poslati nekako
Koje bjese godiste Jazz?
2013.
A nista, nije to frka neka. Ako ne prodje neka improvizacija, danas cu napraviti sablon, da uzmem priblizan oblik, izrezat od tankog medijapana, sintelan, crno platno i ceraj. Ima ih po Srbiji i na ebay, nego rekoh ako ima ko original, da samo oposlim. Hvala vam.
ka nasa posla.... no ajde...
nemamo 20 registrovanih kamp kucica u citavu CG, niko se ne pita zasto
There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)
Bookmarks