Za obilaznicu Budve spremili 30 miliona
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...ili-30-miliona
Sent from my iPhone using Tapatalk
PGDS (prosječni godišnji dnevni saobraćaj) za 2025 god. pokazuje zanimljive brojke, ali Ipak nije potpun je nedostaje dionica Budva - Tivat (zbog izgradnje bulevara brojač u Radanovićima ne funkcioniše), ali usporedbe radi 2023 god. tuđa je PGDS bio 18.609 vozila. Evo koji su najopterećeniji putevi u 2025 god. (ne ubrajajuci gore pomenuti):
1. krtolska raskrsnica - Budva - ?
2. Podgorica - Danilovgrad - 16.858
3. Podgorica - Tuzi - 15.072
4. Podgorica - Virpazar - 13.382
5. Meljine - Kamenari - 14.997
6. Podgorica - Cetinje - 12.939
7. Cerovo - Nikšić - 12.713
8. Kotor - krtolska raskrsnica - 12.287
9. Danilovgrad - Cerovo - 11.768
10. Budva - Cetinje - 10.312
Za obilaznicu Budve spremili 30 miliona
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...ili-30-miliona
Koji je ovo mozak smislio?
Na glavni bulevar ležeće postavit...
Ovđe se gine
ihaaaa, kako ce tek sad da se udara
a da oce taj kruzni posadit vise pa da se bar malo odmori
Šire put Virpazar - Golubovci: Iz petog puta uspio tender za rješenje rekonstrukcije magistrale duge 16 kilometara
https://www.vijesti.me/vijesti/ekono...-16-kilometara
https://www.facebook.com/share/v/18PcLz4eMD/
Rješenje za nepropisno parkiranje....
Evo ruše ograde ispred kuća u Vojislavljevića onamo blizu semafora ka 19dec. bunili se mještani i zvali policiju jer je to elektroprivrede.![]()
Žali bože kakva je Posja za biciklizam. Sve bi se moglo riješit, svi bi mogli sve završavat po gradu bez 4 žmigavca, da ih nije sramota da ih drugi vide da su na biciklo. Kompleksi nas masakriraše.
Prošle godine sam od aprila do sredina novembra vozio biciklo. Sad sam pješaka dok prođe ova kiša pa opet na dva točka. Gospoština.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Lagano je ali moras bas da pazis.
Sent from my phone
Lagano je, ali moras da pazis da ziv ostanes. Jebes ti tu ustedu vremena, dje ti je glava u torbu, i dje mozes jednom zauvijek platit sve sto si ustedio. Niko ne moze protiv zakona velikih brojeva.
Biciklo je super, dosta sigurnije, ali zajebi kad dodje 30+ stepeni, treba da dodjes na posao u golu vodu, i da radis 8h... Teško.
Glovo vozaci govore drugacije... po svim vremenskim uslovima voze... jos niko nije smrtno stradao...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Elektricno biciklo zakon. Mozes po trotoarima da vozis, stizes svudje a ne oznojis se.
Sent from my SM-A556E using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
biciklo, motocikl, automobil i kamion su vozila koja povremeno vozim, na biciklo mi najvise nedostaje (da bi se osjecao sigurnijim) retrovizor (nisam nasao da valja, sve koje sam do sada montirao uglavnom mi sluze da disbalansiraju upravljac), a u kamionu ako nekoga ubijem to ce biti neko na biciklu/trotinetu/skuteru koji me preticu po desnoj strani (kreteni ne razumiju postojanje mrtvog ugla).
Ostavljam 5% ljudi koji stvarno ne vide zbog mrtvog ugla, 95% ostalih koji namjerno stanu u traku tako da ne može da prođe biciklista/trotinetaš kojem je banja u saobraćaj zbog ovih gužvi kao u bangladeš. E takvim ljudima želim sve najgore.
jesi li probao mozda ono neko od motora sto ide na kraj guvernala?
ovoga tipa
https://www.insportline.eu/70746/rea...line-mirroslav
ne znam, zbog velicine, jesu li najfunkcionalnija??
ali se tu postavlja pitanje - barem ga ja imam cesto - kome ostaviti prostor? obicno pratim retrovizore, pa imam osjecaj ko mi prilazi sa ledja, ali nekad ostavis malo vise lijevo jer nailazi motor i dok camis u koloni naidje biciklista i ljuti se
meni smetaju biciklisti/trotinetasi koji voze ulicom tamo dje ima biciklistickih traka... jos kad se ukombinuju sa parkiranima na kolovozu, pa bez pardona ulete da ih obidju... mmmmh
ja sjedim u 2 tone celika, ono sjede/stoje "goli" - ne znam kako misle da ce mene zajebat ako ih zgazim
Ja vozim i auto i biciklo i trotinet. Kad vozim auto, uvijek ostavljam sa svoje lijeve strane prostora za bicikliste/motoriste/trotinetaše. Razlog tome je onamo đe nema biciklističkih staza, nemaju kuda da voze. Vozači auta puni safre i ljubomore jer oni mogu da funkcionišu po sistemu kuda mogu da idu idu i ne čekaju ništa. Dok npr kao biciklista, nikad mi nije milo niti bezbjedno (makar tako mislim) da vozim u trake za saobraćaj. Uvijek gledam da samo vozim biciklističkim trakama.
Ja sam kao neki profesionalac (ne vozim teske kamione, ali dopirem do srednje teske, do 18 tona) sto ce reci da u bilo kojoj kategoriji vozila imam naviku da posmatram retrovizore, no, i pored toga pojedini ucesnici (najcesce trotineti i skuteri od 50 kubika) u saobracaju mi naprave takva neprijatna iznenadjenja svojim pojavljivanjem ,,niotkud'' da se zaista ne bi cudio ako nekog od njih budem na dusi nosio. Ja jesam visoko u kamionu, ali mrtvi ugao je ogroman, tek ispred mene (prednja desna strana) gdje pojma nemam ima li koga, narocito kada krenem sa semafora, ili neka druga situacija kada se trebam pokrenuti. Na biciklu mi je najstrasnije kada me pretice sleper, pa isti krene da se vraca u svoju traku a ona poluprikolica sve blize i blize... Elem, defanzivna voznja (i ponasanje) i ogroman broj problema u saobracaju je rjesen.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks