"Razne peripetije i troškovi..."
Ako ti je problem otići do notara i za 10min potpisati ugovor, a onda do poreske da ti kažu koliko treba poreza da platiš (koji ćeš platiti elektrosnki jer imaš e-banking).....onda treba da odeš i ponovo kupiš novo auto, pa sa njim direktno na registraciju, tehnički pregled i poslije 10-15 dana za saobraćajnu..
Kao što vidiš i sa novim autom, moraš na registraciju, tehnički pregled, i po saobraćajnu, osim ako ne daš punomoćje da preuzmu saobraćajnu u tvoje ime..
"I sam prodavac, težina"
Igrom slučaja prodavao sam auto u poslednjih pola godine...e kakvih se sve likova nagledah...od toga da dođe sa namjerom da traži dlaku u jajetu, da ti svaki mogući nedostatak naglasi, pa do toga da kreće sa tako niskom cijenom, da sam jednom liku rekao, "ajmo kod notara da potpišemo ugovor o poklonu!"
Pazi, polovno auto će uvjek biti "mačka u džaku" a ti kao kupac trebaš da znaš šta hoćeš i koliko novca si spreman da iskeširaš, ili prebaciš na žiro račun..
Takođe, treba biti svjestan da se kupuje polovno auto, koje se koristilo kao prevozno sredstvo, a ne da stoji ispod staklenog zvona i da čeka tebe kao novog kupca polovnog vozila....kojeg ćeš kupiti za 20% od vrednosti kad je bio nov.
Nepisano pravilo je da ukoliko ti je budžet 10.000eur, kupuješ auto koje makismum košta 8500-9000eur, da bi tih 1000-1500eur ostavio za nepredviđene troškove koje možeš imati prilikom kupovine polovnog auta.
Namjerno naglašavam ovo polovno, jer istina je, kupuješ polovnu stvar, možda je kod mene sve funkcionisalo besprekorno 5,6,7 godina, koliko sam vozio to auto, možda je moj stil vožnje potpuno drugačiji od tvog...i tri dana nakon što si ga ti kupio, jbga, počeo je da ti se čuje zglob, jer se penješ na ivičnjake pri 20km/h, jer ti je poslije pola godine "bacila struja na diznu" što bi rekli ovi novi majstori, a ti si poslednjih 3 rezervoara goriva vozio na minimum a gorivo si sipao na najeftinijim pumpama, jer je litar jeftiniji za 4 centa...
Tako da, ako želiš odlično polovno auto sa kriterijumima koje si naveo....pođi u salon i traži novo auto sa najviše kilometara na satu...

Reply With Quote

Bookmarks