Results 1 to 4 of 4

Thread: Iskustvo kupovine polovnog auta

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Default Iskustvo kupovine polovnog auta

Dugo sam vozio auto koje sam kupio kao novo. Sad sam htio da kupim jedno polovno. Međutim razne peripetije i troškovi da bi postalo moje vlasništvo , su mi ubile želju. Ovjera ugovora, porez na promet ,ugovor i takse, registracija ,tehnički pregled ,saobraćajna... I sam prodavac težina. Kakva su vaša iskustva ? Gdje kupiti polovno auto bez toliko peripetija? Što je ono što moram proći i koliki bi bili ukupni dodatni troškovi, sem cijene auta?
    Last edited by mijoPG777; 05-02-26 at 23:29.

Thanks Thanks Given 
    83
    Thanks Thanks Received 
    47
    Thanked in
    33 Posts

"Razne peripetije i troškovi..."

Ako ti je problem otići do notara i za 10min potpisati ugovor, a onda do poreske da ti kažu koliko treba poreza da platiš (koji ćeš platiti elektrosnki jer imaš e-banking).....onda treba da odeš i ponovo kupiš novo auto, pa sa njim direktno na registraciju, tehnički pregled i poslije 10-15 dana za saobraćajnu..

Kao što vidiš i sa novim autom, moraš na registraciju, tehnički pregled, i po saobraćajnu, osim ako ne daš punomoćje da preuzmu saobraćajnu u tvoje ime..

"I sam prodavac, težina"
    Igrom slučaja prodavao sam auto u poslednjih pola godine...e kakvih se sve likova nagledah...od toga da dođe sa namjerom da traži dlaku u jajetu, da ti svaki mogući nedostatak naglasi, pa do toga da kreće sa tako niskom cijenom, da sam jednom liku rekao, "ajmo kod notara da potpišemo ugovor o poklonu!"

Pazi, polovno auto će uvjek biti "mačka u džaku" a ti kao kupac trebaš da znaš šta hoćeš i koliko novca si spreman da iskeširaš, ili prebaciš na žiro račun..
    Takođe, treba biti svjestan da se kupuje polovno auto, koje se koristilo kao prevozno sredstvo, a ne da stoji ispod staklenog zvona i da čeka tebe kao novog kupca polovnog vozila....kojeg ćeš kupiti za 20% od vrednosti kad je bio nov.

Nepisano pravilo je da ukoliko ti je budžet 10.000eur, kupuješ auto koje makismum košta 8500-9000eur, da bi tih 1000-1500eur ostavio za nepredviđene troškove koje možeš imati prilikom kupovine polovnog auta.
    Namjerno naglašavam ovo polovno, jer istina je, kupuješ polovnu stvar, možda je kod mene sve funkcionisalo besprekorno 5,6,7 godina, koliko sam vozio to auto, možda je moj stil vožnje potpuno drugačiji od tvog...i tri dana nakon što si ga ti kupio, jbga, počeo je da ti se čuje zglob, jer se penješ na ivičnjake pri 20km/h, jer ti je poslije pola godine "bacila struja na diznu" što bi rekli ovi novi majstori, a ti si poslednjih 3 rezervoara goriva vozio na minimum a gorivo si sipao na najeftinijim pumpama, jer je litar jeftiniji za 4 centa...

Tako da, ako želiš odlično polovno auto sa kriterijumima koje si naveo....pođi u salon i traži novo auto sa najviše kilometara na satu...

3. The Following 2 Users Say Thank You to DadoMonte For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,733
    Thanks Thanks Received 
    2,404
    Thanked in
    1,115 Posts

Ubi ga ka iz puške

Sent from my OP13 using Tapatalk
    Stay salty.

5. The Following User Says Thank You to guvarana For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    63
    Thanks Thanks Received 
    292
    Thanked in
    202 Posts

Quote Originally Posted by mijoPG777 View Post
    Dugo sam vozio auto koje sam kupio kao novo. Sad sam htio da kupim jedno polovno. Međutim razne peripetije i troškovi da bi postalo moje vlasništvo , su mi ubile želju. Ovjera ugovora, porez na promet ,ugovor i takse, registracija ,tehnički pregled ,saobraćajna... I sam prodavac težina. Kakva su vaša iskustva ? Gdje kupiti polovno auto bez toliko peripetija? Što je ono što moram proći i koliki bi bili ukupni dodatni troškovi, sem cijene auta?
    Za sume od 7 - 8 - 9k moras ici na kar vertikal. Pa sta se pojavi od informacija. Valjalo bi i na dijagnostiku da se stavi. Nemoj uzimat polovno vozilo sa automatskim menjacem jer si ga ugasio. Ako te se ne svidjaju peripetije i to sto kupujes stara kola od skoro 10 godina starosti sa ko zna koliko realnih km ovi moji kuci bi ti rekli da je vrijeme da selis iz CG.
    Polinezija gospodo.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)