Gdje u Pg mogu ponijeti AGM akumulator da ga napunim?
Poslato sa DNY-NX9 pomoću Tapatoka
Da nema ko profil na subito?
Da mi vidi koji su brojevi na 2 oglasa.
Gdje u Pg mogu ponijeti AGM akumulator da ga napunim?
Poslato sa DNY-NX9 pomoću Tapatoka
Zna li neko, moze li se nabavit ovo crijevo od klime za Citroen Xsara 1.4 benzin godiste 2000?
Sent from my iPhone using Tapatalk
nemam pojma koliko majstori uzimaju za ruke, pa me interesuje koliko sam ustedio
pajero u pitanju a evo sto sam sve radio..
- 4 x diskovi i plocice
- 2 stabilizatora naprijed
- gornja lijeva viljuska
- dvije donje prednje jabučice
- jedna gornja desna jabučica
- 2 prednja lezaja (samo ulosci, nije komplet sa glavcinom)
- ulje
150-170 eura.
Prema tome, šta da ti kažem?
Dzipovi i Suv vozila bar 30% Frende vise od putnickih kola....![]()
Meni ne odgovorise koliko je veliki servis na 1.6 hdi, iz istog sam razloga pitao
Ekv imas li dvostubnu ili radis sve na Pajera "s livade"?
Svaka cast na entuzijazmu onda.
Ja sam shvatio koliko me rad oko auta odmara psihicki, fokusira na ono sto trenutno radim, valjda zato sto nema presije, ne radim to za pare pa valjda radi toga.
Što bi se uzelo do 30hiljada?
Neki dobar kinez ili Hjundai/Kia i tako ta klasa.
Pisah nedje da imam ponekad problem da pajero nece da upali, samo vergla...
Danas mi se isto desilo, nece pa nece..kao da nema goriva....
I onda u jednon momentu vidim ds mi je kabal za struju do grijaca labav...tacno se vidi da se grijao tu, i izolacija se ostetila... cim sa stegnuo saraf koji gabdrzi upalio je odma....
Jel moguce da na 7-8c nece bez grijaca da upali?
Raskacio sam ih nocas, pa cu ujutru ksd bude hladan probat da upalim....
Evo sto kaze AI
Ako je motor u dobrom stanju (kompresija solidna, pumpa i brizgaljke ispravne, bez zraka u sistemu, tajming OK), na 10 °C bi jedan ili dva pokvarena grijaca još mogla proći (sa dužim paljenjem ili bijelim dimom). Ali svi četiri neispravna → velika šansa da neće ni upaliti.
Meni evo par dana kad krenem ujtro na posao, upalim auto i radi na ler, kao da ce da se ugasi, vidim igraju mu obrtaji, kad krenem to prestane....kad je zagrijan nista....
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
235/35/19 ljetnja kontinental, đe kupiti?
Jel u pajera commonrail ubrizgavanje? ili stari tip, rotaciona pumpa?
Bez problema sam palio i vozio 1.5dci jedne zime jedno 2 nedelje s crknutim relejem grijaca, a silazila je temperatura do nule.
Doduse commonrail mnogo bolje pali nego stariji tipovi ubrizgavanja...
Od dosta stvari zavisi, od kompresije motora(ne mislim na istrosenost nego na konstrukciju), kakav je akumulator, alnaser itd...Ima ih koji se debelo oslanjaju na grijace, sto je mozda kod tebe slucaj...Pogotovo stariji motori
Jel to tvoje 2.5 ili 2.8?
Zna li ko imaju li se u PG dje kupit fragrance kertridzi za auto? Ili da tragam po internetima i narucujem?
Sent from my SM-A346B using Tapatalk
Ja sam pisao komentar al nije prosao,sad refresam vidim nije...
Tebi je sistem pumpa mehanika do 130bar,sto kazes kompresija i timing i plus zazor ventila dobar a opet nece da pali jer ta sistem ima predkomore koje greje grijac pa tek pali a sve ispod 10 tem pokaze se lose paljenje...
Novi moderni tdi i comkn rail imaju visoki pritisak i direkt u komori klipa i svaki pali cak i oko nule i minusu i sl...
![]()
2.5.... sa jednim neispravnim griajcem on pali bez problema, ali u tom slucaju ako je temperatura niska prvih par sekundi radi lose
pumpa je rotaciona, ide na zupcasti kais kao i na starije modele, razlika je sto npr u odnosu na starije modele ima malo elektronike na pumpi i ne mozes se sa njom igrati kao sa starijim, jer je bas sprava za mucenje ko krene da je steluje...
i akumulator nije najbolji...mislim da broji svoje zadnje dane, ali pruzi ti priliku da par puta zavrtis motor
samo kad nije pumpa ili nesto do nje... nisam imao pojma sto se desava, i sasvim slucajno provalih da je kabal labav
guglah sinoc i naidjoh na vise informacija dje kazu da bez grijaca je buvlano nemoguce da upali
Smije li se covjek usudit da,poruci sa alija jezgro/ulozak/kertridz turbine....kako ga god zovete...
Vidim ds su po internetu iskustva podijeljena....
Jedino mi je to ostalo na pajera da sredim...a bih rado, jer vidim da oce da izbaci ulje u crijevo prema interkuleru...
Koliko kosta?
Sent from my Volkswagen
James Tiberius Kirk
60tak eura...plus slanje oko 50, plus carin i pore
Ima nekih provjerenih brendova koji su oko 150 na ebay...tu bih nozda mogao da ustedim na shioing i dazbine drzavi jer bi mi to neko mogao donijeti
Pošalji to nek ti srede u Užice ili neđe i ne razmišljaj
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks