Stanovi, vlasništvo države, prvo su davani u zakup, a potom prodavani funkcionerima po povoljnim uslovima.
Među onima, koji su ostvarili pravo na te povoljnosti, pored ostalih, našli su se i osumnjičeni bivši ministri saobraćaja i prosvjete, Osman Nurković i Damir Šehović.
Nurković je, odlukom komisije, 2018. godine od države dobio stan od 90 kvadrata, s tim što joj je, prethodno, navodno “prebacio“ vlasništvo nad nekretninom od 60 kvadratnih metara.
Za razliku u kvadraturi obavezao se da plati 4.610 eura, odnosno 153 eura po jednom kvadratu.
Šehović je godinu kasnije pazario državni stan od 89 kvadrata i to po cijeni od 257 eura po jednom kvadratnom metru, odnosno za ukupno 22.922 eura.
Nurkovićev i Šehovićev tadašnji kolega iz Vlade, nekadašnji ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, zahvaljujući odluci Komisije za stambena pitanja, 2019. godine je kupio državni stan po cijeni od 246 eura po kvadratu – on je za ukupno 22.641 euro postao vlasnik nekretnine od 92 kvadratna metra.
Godine 2019. pravo na kupovinu državnog stana po povoljnim uslovima ostvario je i tadašnji pomoćnik direktora Uprave policije Enis Baković – on je nekretninu od 60 kvadrata, od čega se četiri kvadratna metra odnose na nestambeni prostor, pazario za 7.152 eura. U prevodu – 119 eura po kvadratu.
Među kupcima povoljnih stanova, zahvaljujući odlukama komisije tadašnje Vlade, našli su se i specijalni tužioci Lidija Vukčević, Miloš Šoškić i njihov sada suspendovani kolega Saša Čađenović.
Tužiteljki Vukčević je 2017. godine omogućeno da stan od 75 kvadrata otkupi za 12.915 eura, odnosno po cijeni od 172 eura po jednom kvadratnom metru.
Iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) ranije je saopšteno da je Vukčevićevoj, koja je sada u Vrhovnom državnom tužilaštvu Milorada Markovića, omogućeno da stan otplaćuje 20 godina – u mjesečnim ratama od 65,23 eura.
Njen kolega Miloš Šoškić, shodno odluci komisije, sredinom 2019. godine kupio je stan od 75 kvadrata za 15.925 eura, odnosno za 212 eura po jednom metru kvadratnom.
Suspendovani tužilac Saša Čađenović je, 2017. godine, za 18.576 eura postao vlasnik stana od 89 kvadrata.
Prema toj računici, jedan kvadrat nekretnine koštao ga je nepuno 209 eura.
Pa posle recite da nema stana ispod 2000€ m² ima no niste na poziciju...
I najjace je sto ne placaju ni te rate od 20e.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Potpuno ista sitacija, ne znam sto vam je.
Sa 1800 na 3600 sta je to, nista, sitnica ....
Poslednjih dana sam u potrazi za većim stanom. Ne znam šta da mislim. Svaki oglas luksuzni stan pa bio to dvosobni od 58 kvadrata ili 100 sve je luksuzno i na najtraženijim lokacijama i prilika koja se ne propušta. Još nisam našao stan za koji bi rekao daj pa neka košta koliko košta. A cijene ni da smo Menhetn.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Imam utisak da je većina oglasa APP. Nisu u nuždi da prodaju pa probaju. Ako prođe prođe ako ne nikom ništa.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Pokušaj veli da uzmeš stambeni kredit, sad su pale te kamatne stope i usaglašene su sa Euro Goriborom, možete žena i ti da uzmete 50 000 denara, neka vam žirira tetka iz Amerike, Dragan Bokan i Salah iz Liverpula, pa kupite neđe 9 kvadrata de lux stana, novogradnja...ja jedino da kupim gepek od pasata neđe za te pare, pa da ga opremim sa Skavolini kuhinjom, stilskim nameštajem, podnim grejanjem, da stavim ravnu ploču u kuhinju i špansku keramiku u kupatilo, pa da ga izdajem igračkama iz kinder jajeta, bez Radovana moga...jedan je kupio stan u Central Point 150 miliona, ponio mu je vjetar balkon i pločice u Skadarsko...
Probajmo Romu jedinicu Kladionice LOB
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Ovo su Pogrebnjaci sigurno
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ada nema ko drugi bez oni...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Kako im je uska ova dnevna soba sta je ovo. 500 stanova.
https://www.vijesti.me/v/793186?utm_..._share_counter![]()
Đe je ovo?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ovakve su i u Maxim
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Shity kvart
Mravinjak je tu, ne znam o kakvom parku pricaju
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Last edited by iMMERSION~; 29-01-26 at 20:07.
Na slici su puzavice, valjda, tako da ne moraju sadi, svako na svoj balkon![]()
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks