Podesite interfon da nema ulaska na šifru, već da samo može iz stana da se otvore vrata kada vas neko pozove, ili uz čip/ključ.
Sent from my 23090RA98G using Tapatalk
Ja evo i dalje ne znam znaju li ljudi cemu sluzi interfon tj. sta mu je primarna svrha?
Ako dodje neko od gostiju, ako dodje dostava, ako dodje hitna, pozove se broj stana (sa interfona) i onda vlasnik stana na jedno dugme na slusalici u svom stanu da otkljuca i pusti ih da udju.
Niko ne mora da se spusta za bilo sta![]()
Neko je nešto neđe prekinuo u ulaz i nema više valjda ''mogućnosti da se sprovede sve''.
Na viber grupu napravi anketu. Jest li za to da ostane ulazak u zgradu samo na cip. Veciniski odgovor se prihvata :-)
Sent from outer space using Tapatalk
Imali smo stari nekad davno, sve bi moralo novo da se montira i remontuje sve po stanova.
Pa dje da ubijedis ljude da ti samo na cip ulaze, to je ravno samoubistvu. Mislim da to nije izvodljivo uopste, dostava, posta, racuni, kako da ti udje drug, prijatelj, komsija od stanara? Ja sam u mom ulazu dao svakom stanaru sifru, cip i kljuc od vrata (kad nestane struja) nemamo interfon... Znas koliko ljudi ulazi na cip, ukljucujuci mene, 0.
Ako oces cip zaboravi na postu i racune
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Naplatiše nam 700 eura postavljanje 3 kamere u ulaz i svijetlo koje se pali na senzor kad se neko primakne. Jesam li tutuš za to ili je stvarno to ta cijena? Meni to zvuči van svake pameti ali bože moj..
Mislim da su vas ne odrali,no se smiju sad...neka me neko ispravi ako nisam u pravu![]()
...
I ja to isto mislim, ali ajde da se raspitam. Ja sam htio da ne radimo to jer je to puno para, ali vjerujem da nam se smiju sad...
Ahaaaa, a sprdate se sa onima što pišu (čitaj namještaju) tendere. Sad vidite koliko to baš i nije lak posao.
Bez zezanja, trebali ste bit malo strpljiviji (kamere i senzor lampa nisu lift,začepljena kanalizacija ili krov koji prokišnjava) i prikupit 3-4 ponude, ali treba goozicu pokrenut za to. Opet, ni to ne znači da se firme koje se tim bave ne ponašaju kao ajkule koje SEV vide kao lak plijen i da ne biste od njih dobili 3-4 ponude sa razlikom od 10-20€ maksimalno, jer, znaju oni da treba stisnut damu, podić keš sa računa, kupit 3 kamere preko temua ili kod kolega sa foruma, sami ih montirati ili platit kešom i možda, ponavljam možda, sve završiti za 200-300-400€. Ja sam tako radio 3-4 godine doka sam bio upravnik u mom ulazu. Ne što sam bio moodat no što nisam pročitao obaveze, odgovornosti, dužnosti i prava upravnika a koje su definisane zakonom. Drugim riječima, više sreće(čitaj normalnih i korektnih komšija) no pameti sam imao.
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Last edited by joni; 28-01-26 at 13:35.
Ako su hikvision kamere onda je ok cijena
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
ne mora da znaci da su vas odrali , kao i kod sve tehnike ima jeftinije i skuplje . Pitanje je koja je rezolucija kamera, jesu li IP , koliki je disk , koliko je proslo kablaze , jel postavljan rek ormar , je li u tu cijenu i monitor ... ako je sve placeno preko racuna na racun firme onda i 21% pdv ... tako da cijena zavisi od mnogo faktora
ps. nemojte porediti i da vam reper budu one kamere sto prodaju na facebook sa aliexpresa 4 kamere 100e jer je ono smece ... samo normalan DVR ili NVR sa analitikom kosta 100-150e
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Plus ruke.
Mozda ste mogli malo jeftinije proc ali ne puno... Mi smo prije 4 godine za 4 kamere platili 500e tako da je to to manje vise
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Pitaj sestru Neduja sam usluzno to zavrsavao kod nje i Danijele za jednu instituciju
U sustini treba odobrenje od AZLP . Nosi im se proekat , plan i nacrt objekta i pocicije kamera . Ne smije ni jedna da gleda javnu povrsinu . Kad to ode u proceduru od njih se dobije dozvola za postavljanje i koristenje . Mislim da ima nesto i u mup , al ovo je kod njih glavno
Mada 95% objekata odje kod nas nema tu dozvolu. Josh ne znam neko da je to za zgradu , ulaz , kucu i sl. radio
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks