Meni su za stan poslali rješenje u roku od 25 dana.
Opština Nikšić
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Prije 2g kada sam ja trgovao plac, notar šalje kopiju ugovora poreskoj pa poreska šalje rješenje za placanje poreza. Poreskoj je trebalo oko 7 mjeseci da mi pošalje rješenje...
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Meni su za stan poslali rješenje u roku od 25 dana.
Opština Nikšić
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Zaboravih da napisem da je opština Podgorica.
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
Trebalo bi oni: https://podgorica.me/sekretarijat-za...drzivi-razvoj/
Sekretarijat za planiranje prostora i održivi razvoj vrši poslove uprave koji se odnose na:
- sprovođenje upravnih postupaka za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju ili rekonstrukciju objekata za koje je nadležan do okončanja započetih postupaka i izdavanje upotrebne dozvole za te objekte; postavljanje, građenje i uklanjanje pomoćnih objekata, pristupnih rampi, liftova i sl. za pristup i kretanje lica smanjene pokretljivosti i lica sa invaliditetom do donošenja plana generalne regulacije Crne Gore; izdavanje urbanističkih uslova za građenje privremenih objekata; legalizaciju bespravnih objekata; utvrđivanje obaveze plaćanja i visine naknade za uređenje građevinskog zemljišta, gradske rente za uređeno građevinsko zemljište, naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta koju plaća vlasnik bespravnog objekta i naknade za komunalno opremanje do okončanja započetih postupaka u skladu sa zakonom, godišnje naknade za korišćenje prostora, naknade za neuređeno građevinsko zemljište, naknade za zaštitu i unapređenje životne sredine i drugih naknada iz ovih oblasti; pretvaranje zajedničkih i posebnih djelova zgrade u stan ili poslovni prostor; stratešku procjenu uticaja na životnu sredinu za planove i programe Glavnog grada; procjenu uticaja na životnu sredinu za projekte za koje saglasnost, odobrenje ili dozvolu izdaju drugi organi Glavnog grada; izdavanje integrisane dozvole; slobodni pristup informacijama i drugih postupaka u skladu sa zakonom i odlukama Glavnog grada;
U najgorem slucaju mogu ti blokirati račun i skidati od zarade dok ne naplate. Samo ćeš se za to rješenje načekat jer daleko je do murava.
Zakonski je propisano da je tvoj obaveza kao kupca da prijaviš kupovinu nepokretnosti. To što notar šalje katastru i upravi lokalnih javnih prihoda to je više kontrole radi.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Prvi put idem kod notara vezano za kupovinu placa, šta je bitno a šta ne? Prodavac mi daje da platim iz više puta. Ima li nešto na šta bih morao da posebno obratim pažnju
Pažnju bi trebao da obrati prodavac ako se plac odma prevodi na tebe...ako me razumiješ
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Neće ići na mene odma, tek kad se otplati u fullu
Pretpostavljam da ste onda dogovorili da se upise u katastar kupoprodajni kao zabiljezba do isplate cijelog iznosa kupoprodajne cijene, u tom slucaju on ostaje kao vlasnik ali si i ti siguran jer se upisuje i tvoj "teret" do isplate kupoprodajne cijene kad se upisujes kao vlasnik, to je najpostenija varijanta i najcesce se praktikuje
Da li je neko imao iskustva sa tuzbom investitora za neotklanjanje steta ?
Nisam, ali pratim
Vjerujem da, kao i sve kod nas, zavrsi tako sto na kraju platis i sudske troskove, a steta ostane...
Nama je za zgradu investitor rekao da ga dalji radovi i zavrsavanje onoga sto je ostalo NE INTERESUJE - da ih prijavimo inspekciji, platice kaznu, to im je jeftinije
Mozda zivimo u istoj zgradi hahaha
Nama je rekao da ne moze naci majstore a da mu nije problem da ga tuzimo on ce isto ponoviti pred sud i ponuditi pare da neko od nas to zavrsi ako mozemo naci majstore...a evo vec preko 2 godine se ne mogu naci ti majstori a sad se i prestao javljati na telefon pa bih ga slatko tuzio.
Tako sam se i ja zeznuo. Investitor mi je dao kao neki papir mrtvi da sam platio stan u cjelosti (a zapravo nisam). Đe mi je bila pamet kad je tu trebao da se doda član da za svako kašnjenje radova mjesečno mora da mi plati jedno 500 eura. Evo kasniće dvije i po godine, samo je prije 3 mjeseca iskopao rupu stvarno. Nije velika zgrada u pitanju, pa očekujem da čim otopli krenu radovi, dako je završe do septembra.
Pričajte koji izvođač?
Sent from my CPH2611 using Tapatalk
Sate sate sate
ovo nase je Ventura partners... u pozadini je EntExt i jos neki... zgrda na Zabjelo (prva im u PG pod tim imenom) je bila super, ova na Stari je zastidje i po kvalitetu i po projektu za neke stvari
... ali i po tome sta je obecano, a sta isporuceno
Nismo nismo ništa kod notara, nego kod investitora u kancelariju, ali ništa navedeno za kašnjenje radova i slično (to je bogami naša greška, ali djelovali su tako nešto zagrijano za to). Ali ako ima njegov pečat, to bi valjda trebalo makar tu zeru da znači?
mi imamo sve u ugovoru - investitor je samo rekao - TUZITE NAS - nece biti isplate
odradili su ljude na foru - ponudili su ljudima dok se cekada se zgrada zavrsi (jer su probili rokove) i dobije sve prikljucke da "ubrazaju" proceduru tako sto cemo unaprijed uraditi pregled stana i zapisnik da oni mogu da otklanjaju nedostatke - i vecina je to prihvatila da "ustedi" koji mjesec sebi, da majstori uzmu mjere za namjestaj itd pa kad bude struje da se oprema i useljava
na kraju su ljudima rekli - tuzite nas, vi ste potpisali zapisnik o pregledanju stana, mi to smatramo datumom predaje u vlasnistvo
neki su tuzili, neki nijesu
ove sto su ih tuzili je njihov advokat trazio da se nekretnina ne koristi (nasli su neki zakonski osnov) dok traje spor - cim su poceli da "pecate" stanove 99% onih koji su htjeli da tuze je odustalo
u ugovoru pise fino - dan tehnickoga prijema se smatra zavrsetkom gradnje... npr garaza jos nema primljene sve sisteme - teorijski odsteta bi jos trebala da tece... zgrada je primljena sa 7-8 mjeseci kasnjenja
ironicno - zgrada je tehnicki primljena prije nego je dobila prikljucak struje, sa sve urednom papirologijom o testiranju strujnih instalacija i slicno... niti jedan elaborat nema ni naomenu u sebe da je nesto nedostatak koji ne utice na tehnicki prijem i/ili koristenje zgrade, a kad su isti "radjeni" tocala je garaza, nije bili parkinga ispred itd itd itd
sustina je - para vrti dje burgija nece - gradjevinska mafija je jaca od sistema jer isti drzi u saci i sve sto mi radimo i batrgamo se je vise stvar srece nego prava, obicaja i morala
Ja sam mjenicu trazio
Prijatelju od kompanije mjenica, ne mogu ja da razmisljam oces li ti umrijet, oce li se sto desit
Neiskusno je decko postupio, kako se samo olako daju pare nepoznatima pakao
Notar i mjenica pa sto god oce posle
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
značilo bi dostini da se navede ko je investitor, da bi se znalo kako da se postupa i što da očekuje ukoliko neko dođe u sličnu situaciju.
ja sam stan uzeo početkom 2023. god kod gradnje promet u ilije plamenca, rok je probijen za nekih pola godine. penali su postojali ali nešto simbolično, nijesam se ni cimao da ih naplatim. kašnjenja je bilo i zbog cedisa, što oni nazivaju "višom silom" ali sve u svemu, ok mi je iskustvo sa njima.
Last edited by EgZeKuToR; 30-01-26 at 12:16.
i ovi su se zalili na cedis, a ispostavilo se da su zahtjev za prikljucenje podnijeli u ~novembru (rok za radove je bio septembar) a onda se ispostavilo da nijesu ispostovali i poveli prikljucak do trafo stanice pa se i to cekalo pola godine dok su skupili saglasnosti
jes cedis i opstina su tu najgdji![]()
narocito kad im se ne javis sta ti treba
![]()
Ja sam vise puta odje pisala, janisma htjela da potpisem zapisnik o primopredaji dok svak astavka s amojih prmjedbi ne bude ispravljena. Ljudi su potpisali bez citanaj nazalost, i tako useljavali da sto prije usele. Nije bilo sanse da potpisem pa je u jednom momentu investitor rekao d ace nam vratiti sve pare za stanNe moze ni to jer imamo dobar predugovor kod notara. Ljudi ne razmisljaju puno a investitori su svi do jednog prevaranti.
Par sitnica smo imali i pred potpisivanje Ugovora na kraju, i sve nas je ispostovao. Bilo je zatezanja i pokusaja izvlacenja ali na kraju je sve odradio opet fer i korektno.
Takodje smo uzeli sve penal za kasnjenje. Bilo j ekomenatra a sto ce vam top, pustio, stan je gotov, ne pustam. Kkao smo posteno platili, tako posteno ocemo da dobijemo stan. N akraju sve je ispalo kako treba, stan poptuno bez i najmanje mane, sve u najboljim odnosima na kraju i sa investitorom iako mislim da nam vise nikad ne bi prodao stan![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks