spijes li mirno, rajane rejnoldse? macclesfield fc, koji je 2020-e godine izdignut na pepelu rahmetli macclesfield towna, cepa 2-0 branioca kupa. krenuli iz beton lige, trenutno su u sestoj. trenira ih mladji brat waynea rooneya.
magija kupa zivi.
Y teimlad sy'n gyrru ti i feddwl nad yw'r dyfodol mor fler.
Najveća razlika između trenutnog osvajača i ekipe koja ih je izbačila, Macclesfield iz šeste lige je prvi tim još od 1909. koji nije u profesionalnoj ligi, a da je izbacio osvajača. Te 1909. je to uradio upravo Crystal Palace, tako da je šteta što nećemo biti živi da vidimo kako neko izbača osvajača FA Cupa Macclesfield 2100 i neke. Vijek gore-dolje, ali sve se na kraju opet dešava.
Sad gledam, vlasnik daje izjavu da je prije 5 godina kupio klub dok je bio pjan i da se ne sjeća kako ga je kupio. Stvarno su engleske niže lige poseban nivo, svijet fudbala za sebe u svijetu fudbala.
dobro, nije sve u magiji, tu su i trivijalnosti kao sto su 10 komada cityja nizeligasu i tottenham, koji je zadnji put prvu utakmicu kupa odigrao dobro taman neke 1909.
djani za mundijal, ko kaze ne?
Guehi u MC
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
Nema prevelikih,samo ima malih ruku
E ne znam sta je sa Gvardiolom, jasno je da Siti ima nekih problema, prvenstveno da zamijeni De Brujna i te dvije osmice generalno. Mozda je i vrijeme da se oproste od Fodena, nit moze krilo nit tu osmicu da igra. Bernardo Silva je prespor. Svi igraju stihijski, smuseno, bez ikakve zelje da se ubace iza odbrane, da probaju da predriblaju nekoga, da nadjacaju, potpuno nerealno.
Mislim da po prvi put Gvardiola stagnira u karijeri i ko da mu nije do fudbala. Fudbal danas nagradjuje tranziciju, a Siti sa Dokuom, Halandom, Semenjom i Fodenom uopste to da ne koristi. Dobro, malo je teze kad se lopta drzi 70% vremena, al mi je nejasno kad ih neka ekipa pritisne ili izleti da to ne kazne brzo, nego se opet ceka da se plete neka mreza oko protivnika dok se oni vrate. Nejasno.
Sad ce dovest Guehia, doveli Semenja, sigurno ce na ljeto dovest opet nekog desnog beka i nekog ofanzivnog veznog, al cemu sve to vodi...
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
west ham do 3 vazna boda protiv direktnog rivala u borbi za opstanak. gdje naci 15 bodova do kraja sezone... ?
Last edited by moon safari; 17-01-26 at 17:09.
ako arteta uspije da izgubi ligu, neka da otkaz i ojde na neko pusto ostrvo
Sent from my iPhone using Tapatalk
„Najveća tragedija u mom životu je smrt Ane Karenjine.“ - Dovlatov
Luzeri su to, gube je glat
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Bottle job incoming
Villa sad sa lakim rasporedom do marta, mogu se umiješati
Bješe mi malo neprijatno kad sam se uhvatio da navijam za United, ali greota da ne dobiju poslije ovakvih golčina Dorgua i Cunhe. Mnogo bitnije, još jedna sezona đe je šampion odlučen u januaru bi stvarno bila precrna.
Neka osvoji Arsenal, dugo ga čekaju, ali Wenger im se okreće, ako ne u grobu, a ono u bordu FIFA direktora ili đe je već s poslom. Arteta i njegovih 27 pomoćnika za prekide optimizovali kornere da su jači od penala, makse.
dobro je sto u nogometu moze da se navija za remi, makar u ligaskom formatu.
manager's bounce, ako ga je bilo ikad. carrick 2 iz 2 i to protiv dva favorita za titulu. inace, amorim je za godinu i kusur jednom (JEDNOM) uspio da veze dvije (DVIJE) pobjede u prvenstvu.
I sad ispada da je Kerik neka trenercina a Amorim je smece od trenera, to je ta logika..
Ne brini, i ovaj ce proci kao Amorim.
Amorim je bio los, dakle nikakav. Samo ono sjedjenje na klupu protiv desetoligasa kao neka tranjica usrana pih
Pa dvije pobjede nilad svezao nije
Karik vise nista da uradi je vise uradio sa ovakve dvije pobjede i igre
Vidjecemo sta ce bit, svakako ovo moze bit samo taj pocetni pozitivni sok
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Da vidimo dje je regression to the mean
Onaj Portugalac je imao izgled prevaranta
"Što bi, ne bi" - Felix Brych, 05.03.2019.
Al BlueCo (Celzi, Strazbur) najjaca grupacija. Prvo prebacaju trenera Liam Rosenoira iz Strazbura u Celzi, te vrate Ansilmina stopera sa pozajmice iz BVB u Celzi, niko ne zna zasto. Rosenoir odlucuje da stoper i kapiten Strazbura whatshisname mora da mu igra u Celzi te ga prebacaju, a ovog Ansilmina salju u Strazbur. Kakvi su ovo ringispili.
U drugim vijestima, Liverpul doveo Jacqueta (stoper) za 60 miliona + 10 ako ispuni bonuse. Da, niko za njega nije cuo, al eto, veci talenat od Maldinija, veli chatGPT.
Sta se radi od fudbala, najjace pranje para ikad. Vrati se Abramovicu, sve ti je oprosteno, barem je bilo zabavno.
Jedva cekam objasnjenje kako se ponistava gol Sitija da bi dao crveni Szolobasiu i slobodni udarac. KAKO?
S obzirom da Venger smislja neka besmislena pravila, evo jedno od mene, da se batale zute kartE za skidanje dresa... ali ako skines dres i ne dobijes mec na kraju, dobijas crveni jer si nesoj. Vidio se covjek nije, daje penal i slavi ne znam sta.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Last edited by efamouspg; 08-02-26 at 18:37.
Objasnjenje je da je bio faul kao last man prije gola, to je to, po meni sve regularno.
Tu es mon hero.
Tu es mon héro!
Manja bi steta bila da je ostao samo gol,bez crvenog.. Onakav penal svirati, sramota, ako neko kaze pravila su takva, onda je i Guehi trebao dobit crveni za povlacanje Salaha, takodje je pravilo. No jbg, navlacenje za Siti, da ne pobjegne Arsenal ponovo.
Nope. Iako smo uceni da minus i minus daju plus, u fudbalu faul i faul se ne mogu anulirati. Te da je situacija bila - Szosolobai vuce Haalanda, nakong toga Haaland NE vuce Szolobasia i lopta udje u gol, ostao bi gol na snazi. Ovako mora da svira ili faul Haalandu ili Szolobasiu (ne umijem mu stvarno napisat to prezime, a ni izgovorit) sto je SMOR. Sad zamisljam situacija da je ovo bilo 1:1 i nakon ovoga karambola da im sudija ponisti gol...
Ako se sudi penal za Salah nad povlacenjem Bernarda Silve u prvo poluvrijeme, onda mora penal i za Semenja nad Konateom, ista situacija.
Dobra utakmica, Siti nikad direktnije nije igrao cini mi se kod Gvardiole. Kakav gol iz slobodnog Madjara, lele.
Finale LŠ 2006. ista situacija: Lehmann ruši Eto'oa van 16, on u padu daje pas Giulyju koji daje gol - sudija poništava gol, daje crveni Lehmanu, Ronaldinho zamalo pogađa slobodni, a na kraju poluvremena bude 1-0 za Arsenal.
Izuzetno glupo pravilo, dozvoli gol ako je gol, ja vjerujem da nijedan tim ne bi pristao na 0-0 i crveni nego na 1-0 i 11 na 11.
Šteta zbog onog gola mađara...
Ja sve mislim kako safari uobičajeno drami, preglumljuje i mudruje oko ispadanja, ali pazi sad, ovo je već ozbiljna serija bez pobjede u ligi. Za inat se i West Ham podigao, a Leeds i Forest odbijaju da se predaju. Đe je i što radi Big Sam, jedno, posljednje, spašavanje za ispis...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks