Ima li ko plaćen pristup Nacionalnom birou osiguravača Crne Gore, konkretno me interesuje Katalog cijena motornih Vozila ?
Treba mi jedna usluga za cijenu vozila po kataloškoj vrijednosti..
Ima li preporuka za nekog ko servisira Mazde?
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
pitanje.... od kako sam radio motor na pajera imam jedan problem koji se desi sporadicno...
radi se o tome da cu 50x da ga upalim normalno a da onda 51 put imam problem, vergla kao da nema goriva.... sad to moze da se desi 2 dana ako nije paljen a moze da se desi i ako je paljen 20min prije toga...
do sad sam to rjesavao tako sto nadrukam naftu na kuciste filtera, i posle toga upali relativno brzo, ali zadnji put nije bilo sanse da sam mogao da upalim... na kraju sam skinuo crijevo koje ide sa filtera do pumpe, tu je onda bukvalno pod pritiskom prosuta nafta jer sam ja drukao pumpicu, posle toga sam samo vratio crijevo na kuciste i na prvi okret kljuca je upalio potpuno normalno...
ima li ko ideju sto moze biti problem? moze li biti da nedje povuce vazduh? cini mi se da jedna dizna po malo vlazna...
Prekontrolisi crijeva, filter…mozda ugradnja nepovratnog bi rijesila problem.
Drugo, ne bi bilo lose da vidis da li broji obrtaje dok vrglas.
Prema tome, šta da ti kažem?
Narode evo gledam neki Qashqai sa panoramom, lijepo izgleda ali ne znam kakva su iskustva, motor, sve ostalo sam gledao googlao, pričao sa ljudima (inače radi se o 1.6 dizelu novije generacije - kažu kvalitetniji od 1.5) ali me nešto najviše ta panorama koliko mi se sviđa toliko i ne sviđa- vozi li neko od vas ovako nešto, kakva su iskustva, kako su se pokazali - kvarovi i tako
hvala
1.5 je bolji od 1.6 (ako mislimo na Renolove dizele).
Pokretne panorame su vazda bile problem, kod svih proizvodjaca.
I ja sam citao na stranim forumima da je od kadjar/qasqai dizela 1.5 bolji od 1.6, ne sjacam se da li su u pitanju bile vibracije, zvuk ili nesto trece.
Sent from my phone
Koma je bas, pogotovo onaj sa 2 turbine.
Sa rukama?
Veliki servis ti znaci ovo (za taj motor):
Zupcasti sa svim i svacim, PRO pack (SKF, Conti)
Elektricna vodena pumpa (SKF, Conti)
Klinasti sa natezacem (SKF, Conti, Ina)
3 litara antifriza (Febi)
Kais od uljne pumpe (Conti)
Semering od radilice/poklopac od kaisa uljne pumpe (Febi, Elring, Victor Reinz)
Skidanje kartera, pranje, silikoniziranje, gumica na sito uljne pumpe
Remenica (Ina)
Ovo ti je oko 490 eura sa popustom. Uz to ti treba 5 litara ulja 0W30 i filter.
Ako sve ovo imas za 350 eura onda javi kod koga je to da uzmem 30 setova.
Last edited by TAKUMI; 21-01-26 at 10:20.
Komsija je imao Qashqai mk1, sad tacno ne znam koje godiste. Svakako pribam o starom relativno starom autu. Sto se tice motora, nije se zalio.
A sto se tice sasije to je bio, blago receno, uzas. Plasticina koja nikako nije nalijegala kako treba, a nema dje nije pustao vodu. Stalno ga je polivao i trazio dje vodu ubaca pa zamazivao silikonom.
Je li bio bsksuzan pa naletio na takvog ne znam.
Sent from my SM-A307FN using Tapatalk
1.5 81kw je na kajs,a 1.6 lanac koji nije onaj od 124ke nego se mjenja, a zamjena nije jeftina ako je iz uvoza to nije radjeno 99 posto uz to vjerovatno ide i ad blue ako je 2018 ili mladje.
Kadjar je isto auto i plus je kvalitetnije uradjen...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
Tu fali kais od uljne pumpe, gumice, semering sa kucistem, ulje ide 0W30.
Je li ovo vec radjeno jednom?
Pa koliko je presao sa kaisem?
Smijesno. Ne znam kakvi su to djelovi, ja dajem 120000 ili 8 godina npr. Kakvih 45000?
nepovratni ima... stavljen na dovodno crijevo prije filtera nafte...i on je zamijenjen prosle godine...
filter nov, sve to sastavljeno krajem ljeta.... bio i na -20 sad, palio je bez problema, bez ovako kad se nesto desi i zabudali...
imam osjecaj da se kod motora osjeca nafta...ali ne vidim nidje po vodovima i sl da ima nesto...jedino sto je jedna dizna masna, ali nema nafte da se skupilo oko nje...
Da nije nepovratni blokirao u otvorenom polozaju?
There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)
Bookmarks