Page 3 of 11 FirstFirst 1234567 ... LastLast
Results 51 to 75 of 260

Thread: Razvod(i)..

Thanks Thanks Given 
    593
    Thanks Thanks Received 
    1,188
    Thanked in
    870 Posts

Men'se cini da oci koji vode ovu planetu su upgrade-ovali pricu zavadi pa vladaj na novi nivo... Ne dijeli sw stanovnistvo samo na klanove, copore, rase, vjere, nacije i organizacije... Sad nas dijele na pojedince, dijele nas na polove, ma dijele nas na osobe u nama samima iliti razne uloge koje imamo u sebi... Tako da smo sertifikovano izdijeljeni na atome a sad pokusavaju razbiju i te atome. A kad se razbije atom? Svi ste imali hemiju u osnovnoj skoli i siguran sam da znate sta se desava pri razbijanju atoma...
    Last edited by zubizaretta; 18-01-26 at 10:22.

Thanks Thanks Given 
    23,817
    Thanks Thanks Received 
    9,745
    Thanked in
    7,269 Posts

Šta se desi kad se razbije atom.Moglo bi svašta pozitivno da se desi jer nuklearna energija je jedna od najčistijih energija kad se koristi kako treba.
    A meni sinček žensko da ponižava/vrijeđa/ i slično odrekla bih ga se pa da mi je sto put sinček ipak se neke stvari iz kuće nose.Što se teme tiče evo ja jesam prošla kroz razvod a u brak više ne bi nikad.Za nikad.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    593
    Thanks Thanks Received 
    1,188
    Thanked in
    870 Posts

Nisu stvari tako jednostavne i ta jednacina nema jedinstvenu formulu. Naravno da niko nikoga ne bi trebalo da vrijedja regardless of genders. A da sam najvece uvrede u zivotu dobio od bijesnih zena kojima ja btw licno nisam uradio nista itekako jesam! Zene nerijetko nemaju te mjere kalibrisane nego idu ruthless, do kosti. Gdje i alfa medju alfama u muskim okvirima vec pocinje da kalkulise je li pretjerao. Da ne budem pogresno shvacen, obozavam zene...

Thanks Thanks Given 
    23,817
    Thanks Thanks Received 
    9,745
    Thanked in
    7,269 Posts

E ne znam ti si skroz na skroz divno biće ako ti što znači da ti rečem.A i jedan od rijetkih koji je onako last batl od Eminema doživio na pravi način.Ljudi se zateknu u brak a ne nađu se na tako naizgled nebitne teme a te teme na kraju krajeva su ponajviše bitne.Brak/Prijateljstvo/Kumstvo šta god.

5. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,545
    Thanks Thanks Received 
    5,830
    Thanked in
    2,795 Posts

Quote Originally Posted by zubizaretta View Post
    Ako kuma ne dobije, pisi nikakva je svadba bila
    Kuma misleći na mladoženjinog best friend.

A dobili ste svo 4oro.
    132posta čisti spam. Rekord nema što.

Ako možete lijepo diskutujte, ako je to problem javite da pomognem(o).
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

7. The Following User Says Thank You to hercules For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    7
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by Mylene View Post
    I? Što ste se razvodili, ako jeste? Gdje su vam bile granice preko kojih se dalje nije moglo?

Ko smije? ;D
    Evo smijem . Moj slucaj je da je sa njene strane nastupio "nedostatak emocija" pa je trazila razvod. Vrlo brzo su te emocije preusmjerene na drugu osobu.

9. The Following 2 Users Say Thank You to dynamite For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    107
    Thanked in
    62 Posts

Uvijek je u pitanju lična perspektiva, ali neki stereotipični upisi podsjećaju na sudske stenograme.
    - Ladan ko taština duša -

Thanks Thanks Given 
    3,179
    Thanks Thanks Received 
    3,215
    Thanked in
    1,556 Posts

e kakvih sve brakorazvodnih presuda mi dolazi u ruke kad bi znali čega tu sve ima, moram promijenit posao jer ako nastavim ovim da se bavim nikad se oženit neću

Quote Originally Posted by dynamite View Post
    Evo smijem . Moj slucaj je da je sa njene strane nastupio "nedostatak emocija" pa je trazila razvod. Vrlo brzo su te emocije preusmjerene na drugu osobu.
    preusmjerene su one mnogo prije razvoda, žene to obično obezbijede daleko unaprijed
    She is only here to annoy herself!

12. The Following User Says Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,232
    Thanks Thanks Received 
    2,966
    Thanked in
    1,243 Posts

Crkva ne odobrava razvode ili odobrava samo u ekstremnim situacijama kad se radi o fizickom zlostavljanju. Zato jer crkva vrlo dobro zna da je 99% razvoda zbog budalastina tipa “ne razumije me” ili “ne osjećam se voljenim”. Ljudi smo, znamo se evo par stotina hiljada godina. Mozda neko ljudima treba da kaze da niko ne moze da ih razumije bas kao sto ni oni ne mogu druge. I niko ne treba da ih voli jer ljubav nije trgovina vec samo je dovoljno da vole. I mozda onda to bude islo bez ocekivanja, bez uslovljenosti… Al lakse se razvest i krpiti realnost nego popraviti sebe. A da ne pominjem to da kad se jednom da riječ i nesto obeća… Bez osude naravno ali mozda samo mozda prelako odustajemo.
    γνῶθι σαὐτόν

14. The Following 2 Users Say Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,817
    Thanks Thanks Received 
    9,745
    Thanked in
    7,269 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    Crkva ne odobrava razvode ili odobrava samo u ekstremnim situacijama kad se radi o fizickom zlostavljanju. Zato jer crkva vrlo dobro zna da je 99% razvoda zbog budalastina tipa “ne razumije me” ili “ne osjećam se voljenim”. Ljudi smo, znamo se evo par stotina hiljada godina. Mozda neko ljudima treba da kaze da niko ne moze da ih razumije bas kao sto ni oni ne mogu druge. I niko ne treba da ih voli jer ljubav nije trgovina vec samo je dovoljno da vole. I mozda onda to bude islo bez ocekivanja, bez uslovljenosti… Al lakse se razvest i krpiti realnost nego popraviti sebe. A da ne pominjem to da kad se jednom da riječ i nesto obeća… Bez osude naravno ali mozda samo mozda prelako odustajemo.
    Koliko se samo ljudi iz čistog pomodarstva vjenča u crkvi a onda razvod ne mogu od iste dobiti bez ozbiljnih komplikacija.Ne znam meni lično je ispod svakog nivoa da se neko crkveno lice mješa u to da li će čovjek više biti s nekim ili ne.Ekstremna situacija.Treba čekati ekstremne situacije umjesto spriječiti na vrijeme da do toga i dođe.

Što veli @NSX čega se sve nagledao i mogu reći da mu u potpunosti vjerujem.

Thanks Thanks Given 
    1,084
    Thanks Thanks Received 
    1,426
    Thanked in
    955 Posts

To nerazumijevanje i nedostatak osjećaja ljubavi baš i nisu budalaštine.
    Ne znam ni zašto se odustajanje tumači kao nešto negativno, kad se ljudi i odnosi mijenjaju, i nema potrebe ostajati negdje gdje nešto više nije ono što želimo, ili smo mislili da želimo.

Više bih rekla da je neodustajanje problem, jer ljudi često gube vrijeme čekajući da se desi nešto loše po mjerilima okoline, kako bi otišli iz odnosa u kom odavno i nisu, umjesto da samo budu iskreni prvo prema sebi pa onda i prema drugom.

Sent from my SM-S23 using Tapatalk

17. The Following 3 Users Say Thank You to Lapis Lazuli For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,668
    Thanks Thanks Received 
    1,237
    Thanked in
    820 Posts

I kod muslimana sve vise ljudi se vjenca u dzamiji (ne moram pominjat koliki su vjernici) ali nisam cuo da postoji razvod, niti je ko trazio "uvjerenje o razvodu" iz dzamije

Sent from my SM-A556E using Tapatalk
    Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.

Thanks Thanks Given 
    23,817
    Thanks Thanks Received 
    9,745
    Thanked in
    7,269 Posts

Pretpostavljam ako se ti ljudi vjenčaju u crkvi za džamiju ne znam ali ako ih crkva ne "razvede" ne mogu opet da se vjenčaju sa nekim drugim u crkvi jer su i dalje u brak.

Thanks Thanks Given 
    1,084
    Thanks Thanks Received 
    1,426
    Thanked in
    955 Posts

Pa ja sad ne znam kako je u praksi, ali po šerijatskom pravu postoji naravno razvod, i iako je od većeg značaja riječ muškarca, i žena ima pravo da zatraži razvod uz ispunjavanje nekih uslova.

A mislim da bješe da žena može da traži razvod i ako joj je muž puž impotentan

Last edited by Lapis Lazuli; 30-01-26 at 11:37.

21. The Following User Says Thank You to Lapis Lazuli For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    593
    Thanks Thanks Received 
    1,188
    Thanked in
    870 Posts

Prema njoj ili u globalu?

23. The Following User Says Thank You to zubizaretta For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,084
    Thanks Thanks Received 
    1,426
    Thanked in
    955 Posts

Prema njoj, ako nije bilo 'konzumacije braka' 3-4 mjeseca.

Mislim da bješe isto da ako želi ponovo da se uda, da od razvoda mora proć nekoliko mjeseci, da bi se otklonila mogućnost trudnoće s tim prethodnim.

Ili to bješe da se čeka u slučaju da joj prvi muž umre zaboravila sam

25. The Following User Says Thank You to Lapis Lazuli For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,876
    Thanks Thanks Received 
    1,390
    Thanked in
    507 Posts

Quote Originally Posted by Caesar View Post
    A možda i ljudi žive život tihog tinjajućeg očajanja i nezadovoljstva i nedostatka hrabrosti koji pravdaju obećanjem i "zbog đece" i štotijaznam, pa onda bi i ostale da ućeraju u tu torinu. Ovo sve što si napisao je kao onaj vic o Amerikancu koji gladnom etiopskom đetetu savjetuje "moraš jesti, makar na silu".

Thanks Thanks Given 
    2,232
    Thanks Thanks Received 
    2,966
    Thanked in
    1,243 Posts

Default Razvod(i)..

Quote Originally Posted by Lapis Lazuli View Post
    To nerazumijevanje i nedostatak osjećaja ljubavi baš i nisu budalaštine.
    Ne znam ni zašto se odustajanje tumači kao nešto negativno, kad se ljudi i odnosi mijenjaju, i nema potrebe ostajati negdje gdje nešto više nije ono što želimo, ili smo mislili da želimo.

Više bih rekla da je neodustajanje problem, jer ljudi često gube vrijeme čekajući da se desi nešto loše po mjerilima okoline, kako bi otišli iz odnosa u kom odavno i nisu, umjesto da samo budu iskreni prvo prema sebi pa onda i prema drugom.

Quote Originally Posted by Tica View Post
    A možda i ljudi žive život tihog tinjajućeg očajanja i nezadovoljstva i nedostatka hrabrosti koji pravdaju obećanjem i "zbog đece" i štotijaznam, pa onda bi i ostale da ućeraju u tu torinu. Ovo sve što si napisao je kao onaj vic o Amerikancu koji gladnom etiopskom đetetu savjetuje "moraš jesti, makar na silu".
    Daleko od toga da mislim da patnja nije stvarna. I da im zivot nije pakao. Moje iskustvo je da ljudi inače sami sebi pakao priredjuju i da su sami sebi najveci neprijatelji. I u braku kao i drugim sferama zivota je to tacno. Zato su budalastine jer sami sebi patnju kreiraju. Partner, djeca, nedostatak njeznosti, ljubavi, nerazumjevanje su samo izgovori. A jel pakao od zivota jeste. I to je samo njihovo vidjenje realnosti i ne treba ga prihvatati i poistovjecivati sa realnoscu jer pravimo distorziju. Tako na loš nacin programiramo drustvo, djecu… legitimizujuci slabe jedinke.

Ja inace nisam pristalica ovakve institucije braka. Vise sam za model iz platonove drzave. Brak je prvo prirodno grupisanje radi prezivljavanja i to ne znaci neophodno da je prezivljavanje najbolja svrha. Ima i vaznijih stvari. Ali recimo za ovu ruku kad vec pricamo iako neprecizno ipak dovoljno blizu.
    Last edited by Caesar; 30-01-26 at 13:21.
    γνῶθι σαὐτόν

28. The Following 2 Users Say Thank You to Caesar For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,084
    Thanks Thanks Received 
    1,426
    Thanked in
    955 Posts

Ljudi patnju sebi kreiraju kroz izbore koji im štete, a jedan od bitnijih izbora u životu i jeste osoba koja se bira za stvaranje porodice. Kome je ljubav nešto čime se vodi, neće pristat da bude u odnosu s osobom s kojom to ne može da živi.

Meni malo na nerve idu i narativi o religijskim zabranama. Eto kad se već spomenula crkva i to šta ne odobrava, mnogo bitnije od toga je ono šta odobrava. Ne posmatra se bez razloga brak kao 'Sveta tajna' gdje je osnova ljubav, poštovanje, slobodna volja i muškarca i žene da zajedno koračaju ka spasenju.

A kako mnogi u isti ulaze iz svih ostalih razloga interesne prirode, onda je skroz i jasno odakle toliko razvoda.

30. The Following User Says Thank You to Lapis Lazuli For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,817
    Thanks Thanks Received 
    9,745
    Thanked in
    7,269 Posts

Meni u cijeloj priči nije jasno što ljudi vole da se bave tuđim odnosima ne mislim ođe vezano za nečije postove ali generalno baš vole da trpaju nos u tuđe živote posebno na ove prostore.Posebno kad je brak u pitanju i sve što isti nosi.Koliko je tek degutantno kad neko dvoje nemaju djece a možda čak se i bore sa neplodnošću pa svaka šuša pita a šta čekate.Prilično je ovo toksična sredina koja cijeloj priči otežava.

Thanks Thanks Given 
    2,232
    Thanks Thanks Received 
    2,966
    Thanked in
    1,243 Posts

Default Razvod(i)..

Ljudi patnju sebi kreiraju kroz izbore koji im štete, a jedan od bitnijih izbora u životu i jeste osoba koja se bira za stvaranje porodice. Kome je ljubav nešto čime se vodi, neće pristat da bude u odnosu s osobom s kojom to ne može da živi.

Meni malo na nerve idu i narativi o religijskim zabranama. Eto kad se već spomenula crkva i to šta ne odobrava, mnogo bitnije od toga je ono šta odobrava. Ne posmatra se bez razloga brak kao 'Sveta tajna' gdje je osnova ljubav, poštovanje, slobodna volja i muškarca i žene da zajedno koračaju ka spasenju.

A kako mnogi u isti ulaze iz svih ostalih razloga interesne prirode, onda je skroz i jasno odakle toliko razvoda.

Postoje dvije tvrdjave. Jedna je zajednica/brak a druga monaški život - manastir. Spasenje kao svrha je davno zaboravljeno i izgubljeno. Ostala je svrha boljeg drustva gdje se meni ovako koncipirana porodica ne uklapa kako i rekoh gore.

Ali kad govorimo o spasenju jedino iz ove dvije tvrdjave moze biti dosegnuto jer su štit koji nam je privremeno potreban. Dakle, kome je cilj spasenje, razvod je opcija jedino ako se partner isprijeci na tom putu, u ostalim slucajevima porodica je tvrdjava. Tu se religije razlikuju sta je put i kad se dobija crveni karton. Ali ni u jednoj cviljenje, zalopojke ne voli me, ne razumije me nisu razlog za razvod. Zlostavljanje, ometanje u vjerskim ritualima i praksama da. Ali lakmus test za to je ako ste spremni zivot da date za taj “put” onda otkacite budalu samo smeta u dostizanju necega sto je iznad svega. A evo ja to za zivota nisam ni cuo ni vidio. Toliko je rijetko i samo tada opravdano. I zlostavljanje van ovog naravno. Moje misljenje.
    Last edited by Caesar; 30-01-26 at 13:58.
    γνῶθι σαὐτόν

Thanks Thanks Given 
    23,817
    Thanks Thanks Received 
    9,745
    Thanked in
    7,269 Posts

Monaštvo moje viđenje kad smo kod viđenja ne bih poredila sa institucijom braka osim ako se brak doživljava kao neka vrsta celibata što sam po sebi nije.Odmah da kažem da upliv crkve u međuljudske odnose meni je vrhunac licemjerja naročito ljudi koji su se zavještali na celibat.Još ako se posmatra ljudski rod kroz istoriju to je institucija koju je više nametala neka zajednica pa po prirodi stvari je vještačka kao i granice među državama.

Nego, zanimljivo ova autorka je pored Istorije Braka napisao i Istoriju Celibata moglo bi bit zanimljivo štivo za ovu temu.

https://www.geopoetika.com/o-knjizi/1394/istorija-braka
    Last edited by Bluemoon; 30-01-26 at 14:07.

34. The Following User Says Thank You to Bluemoon For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,179
    Thanks Thanks Received 
    3,215
    Thanked in
    1,556 Posts

A mislim da bješe da žena može da traži razvod i ako joj je muž puž impotentan

sasvim legitiman razlog, bolje i tako nego da švrlja po komšiluku

Thanks Thanks Given 
    23,817
    Thanks Thanks Received 
    9,745
    Thanked in
    7,269 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    sasvim legitiman razlog, bolje i tako nego da švrlja po komšiluku
    Možda je tamo radijus kretanja žene isključivo komšiluk.

Thanks Thanks Given 
    3,179
    Thanks Thanks Received 
    3,215
    Thanked in
    1,556 Posts

pa i kod nas je komšiluk favorit u takvim situacijama, prosto - logistika

38. The Following User Says Thank You to NSX For This Useful Post:

Page 3 of 11 FirstFirst 1234567 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)