Page 16 of 22 FirstFirst ... 6121314151617181920 ... LastLast
Results 376 to 400 of 528

Thread: Smjernice za kupovinu auta

Thanks Thanks Given 
    9,009
    Thanks Thanks Received 
    6,478
    Thanked in
    2,536 Posts

Najteza prica su milioni predjenih km
    Who gives a dodaj sta hoces

Sent from my SM-F766B using Tapatalk
    Last edited by kaemSe; 17-01-26 at 11:39.

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,570
    Thanked in
    779 Posts

Ova toyota gore je 2016 godište, 1,8 73kW hibrid

I dalje prede super.

Polo 1,0 TSI 75kW 3 cilindra 2019 god, fabrički motor i menjač

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,435
    Thanked in
    2,600 Posts

Quote Originally Posted by pauki View Post
    Slikaj mi ti neku opel moku da ovoliko prođe sa fabričkim motorom:

Toyota

Poyyy
    830.000km sa prosjekom 10.4l na 100km
    Oko 85.000 litara goriva je sipano u nju.
    Ili oko 100.000e. Vozilo je plaćeno 30.000e i na servise je za ovo vrijeme odrađeno 80 servisa po 200e ili još 16.000e
    Vrhunac efikasnosti
    Za 830.000 dato je oko 145.000e + ko zna još šta.

Bukvalno ćeš uzeti svake 3 godine novo EV preći 200.000 km dok je garsnčija i pokloniti ga nekom izađe iz garancije, i kupiti novo za 30.000e.
    Imaćeš stalno novo auto a ne Toyotu staru 10 godina i proći ćeš jeftinije

Daćeš 120.000e a ne 145.000e i to računajući da uvjek pokloniš vozilo, a ne prodaš vozilo staro 3 godine makar 5.000e

Ali bitno je da Toyota ima fabrički motor

Living on the EDGE side
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    Last edited by Bugi; 17-01-26 at 12:27.
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    6,927
    Thanks Thanks Received 
    678
    Thanked in
    396 Posts

Quote Originally Posted by pauki View Post
    Jel neko vozio ovu novu Corolu sa ovim 1,5 motorom?
    Msm jel je probao na dalji put?

Pošto sam vozio Toyotu Corolla 1,6 valvematic 132kS. 160Nm i bukvalno u rangu SDI motora je.
    Mrtvo auto, nema snage da povuče

Nova je 1,5 motor 125KS 153Nm vjerujem da je još tromija od ove starije verzije.
    Vozio sam prije pezoa i c4 sa 1.6 benzincem, oko 145-150nm. Formula za 1.9 sdi polo.

Sent from my phone

Thanks Thanks Given 
    923
    Thanks Thanks Received 
    1,296
    Thanked in
    614 Posts

Šali se on za 1.9 sdi jer ne postoji sporiji auto od toga probao sam golfa i caddy-a 1.9sdi stisnuo full gas ili ne stisnuo nema nikakve reakcije za kroz grad kotrljanje je ok ali za bilo kakav otvoreni put je rizik da covjek glavu izgubi jer pretec sa tim se ne moze . Od 0-100kmh je vjecnost

E sad vlasnici ova dva se kunu na malu potrosnju i izdrzljivost

Sent from my iPhone using Tapatalk
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

A što kažete za Škodu, konkretno Scala model (za koji nisam ni čuo do skoro odma da vam kažem) a koji je dosta blizu mog matorog A3 a i pomenutog Kia Ceed kao i recimo Kamiq koji je nešto visočiji (meni bitno zbog kičme iako sam navikao na manja/niža) i možda bliži xCeed-u.

Da ne tražite cijene... Scala iz salona je 23k sa osrednjom "Selection" opremom za onaj motor koji generalno gledam a to je benzinac 1.5 sa 150 konja i 250Nm, DSG automatik.

Kamiq sa istom opremom i istim motorom je 'iljadu više - 24k.

"Monte Carlo" oprema su kod oba nekih 4k više mada ne znam koliko se to isplati. Panorama krov nije nešto što me loži kao ni većina estetskih razlika. Jedino su dobra matriz svijetla, senzori za kišu i sl.

Nazvaću ih u ponedeljak, čisto da se informišem ali vjerovatno neko od vas već zna... kako ide proces naručivanja i kupovine uopšte? Koliko se čeka na auto?

Ima li razlike između PG salona i recimo Automarisa u Tivat?

Sent from my Pixel 8 using Tapatalk
    --------------------------
    Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    2,097
    Thanks Thanks Received 
    3,717
    Thanked in
    1,563 Posts

U skodu ce ti reci sto imaju na stanju ili na lager i kad stize. Na to racunaj da ce te malo slagat. i da ti one djevojke unutra ama bas nista nece umjet objasnit.
    Generalno su nezainteresovani jer rade taksi, rente i sad policiju i bas ih ne zanima ova prodaja fizickim licima.

Pitaj tamaris jer makar u kontaktu su neuporedivo brzi i komunikativniji a i uvijek imaju na lageru nesto zanimljivo.

Samo vidji zbog servisa.

f6

8. The Following User Says Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by Bugi View Post
    Ps:. Izvinjavam se, ako si taksista onda možeš da pređeš ali Toyota opet nije za taksi (provali zašto je nema skoro niđe kao taksi služba).
    Bože kakvih ideja.
    Mislis kod nas ili? Jer ako si iole putovao po EU znao bi da su u dobrom dijelu zemalja skoro pa iskljucivo Toyote hibridi u taksi flotama (vecinom korole i priusi, a u zadnje vrijeme i nenormalno mnogo RAV4 iz nekog razloga sto me iznenadilo).

10. The Following 2 Users Say Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Quote Originally Posted by Fidel Castro View Post
    A što kažete za Škodu, konkretno Scala model (za koji nisam ni čuo do skoro odma da vam kažem) a koji je dosta blizu mog matorog A3 a i pomenutog Kia Ceed kao i recimo Kamiq koji je nešto visočiji (meni bitno zbog kičme iako sam navikao na manja/niža) i možda bliži xCeed-u.

Da ne tražite cijene... Scala iz salona je 23k sa osrednjom "Selection" opremom za onaj motor koji generalno gledam a to je benzinac 1.5 sa 150 konja i 250Nm, DSG automatik.

Kamiq sa istom opremom i istim motorom je 'iljadu više - 24k.

"Monte Carlo" oprema su kod oba nekih 4k više mada ne znam koliko se to isplati. Panorama krov nije nešto što me loži kao ni većina estetskih razlika. Jedino su dobra matriz svijetla, senzori za kišu i sl.

Nazvaću ih u ponedeljak, čisto da se informišem ali vjerovatno neko od vas već zna... kako ide proces naručivanja i kupovine uopšte? Koliko se čeka na auto?

Ima li razlike između PG salona i recimo Automarisa u Tivat?

Kao neko ko je razmisljao da uzme Scalu jedno vrijeme al' uzeh Kamiq-a... Zalim sto nisam uzeo Scalu, jer od gradskog shit crossovera nema neke vajde ni prednosti (po meni). U principu je isti auto osim sto u Scali imas vise prostora, veci gepek i na neku foru je "ljepsa voznja" (moguce veoma da je samo subjektivni osjecaj).

Auto Cacak
    -
    Mnogo neozbiljni jer ih ne interesuju obicni kupci

Auto Tamaris
    - Od kako je "cerka" preuzela posao malo drugacije stvari izgledaju, ili ti u prevodu ako naletis na cerku vlasnika da radi ocekuj neozbiljnost i nezainteresovanost ali drugi radnici su cool i izlaze u susret za sve
    - Mozes poruciti sta hoces i kako hoces al' traze avans od desetak %, medjutim ne garantuju isporuku u nekom dogovorenom roku vec je uvijek "Trebalo bi za X mjeseci ali ne mozemo garantovati" (moze se potpisati ugovor da ako ti ne stigne poruceno u tom roku vrate avans i da odustajes od kupovine naravno)
    - Veoma, veoma cesto im dolaze novi modeli na lager ali rijetko narucuju Scalu/Kamiq sa 1.5 motorom (npr. u 2024. su dobili svega tipa po 3 primjerka za oba auta )
    - Mozes oboriti cijenu (iz prve ruke info, vjeruj mi)
    - Sto se tice servisa jos ga nisam radio a ni necu kod njih, lakse mi je u Novom ili u Dubrovniku ali mislim da kolega @Drug Tito radi kod njih servis godinama, pa ako vidi neka uleti sa komentarom
    - Ako se ne varam trenutno nemaju niti Scalu, niti Kamiq 1.5 DSG testni model jer su prosle godine prodali Kamiq-a (al' zovni pa pitaj *bg)
    - Rade zamjenu staro za novo + doplata al' nemam info dal' su korektni sa procjenom vozila

E sad da se vratim na paket opreme.
    - Matrix svjetla = useless ma koliko nam djelovalo interesantno (imao prilike testirati), dosta puta se desi da ipak nekog zaslijepe pa ako neces da ti ljudi sve po spisku svaki put ionako ces koristiti manuelno
    - Selection paket je sada pojacan koliko vidjeh pa imas jos neke dodatne stvari tipa grijanje sjedista + retrovizora, salterice na volanu (useless), modova voznje i jos neke sitnice al se vise ni ne sjecam sta sve. Jedino sto nema po defaultu a meni smeta jeste automatsko preklapanje/spustanje retrovizora (kada se parkiras).
    - Monte Carlo paket, po meni, definitivno ne vrijedi dodatnih 2-2.5k
    Last edited by beatnological; 17-01-26 at 15:51.

12. The Following 2 Users Say Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Kao neko ko je razmisljao da uzme Scalu jedno vrijeme al' uzeh Kamiq-a... Zalim sto nisam uzeo Scalu, jer od gradskog shit crossovera nema neke vajde ni prednosti (po meni). U principu je isti auto osim sto u Scali imas vise prostora, veci gepek i na neku foru je "ljepsa voznja" (moguce veoma da je samo subjektivni osjecaj).

Auto Cacak
    -
    Mnogo neozbiljni jer ih ne interesuju obicni kupci

Auto Tamaris
    - Od kako je "cerka" preuzela posao malo drugacije stvari izgledaju, ili ti u prevodu ako naletis na cerku vlasnika da radi ocekuj neozbiljnost i nezainteresovanost ali drugi radnici su cool i izlaze u susret za sve
    - Mozes poruciti sta hoces i kako hoces al' traze avans od desetak %, medjutim ne garantuju isporuku u nekom dogovorenom roku vec je uvijek "Trebalo bi za X mjeseci ali ne mozemo garantovati" (moze se potpisati ugovor da ako ti ne stigne poruceno u tom roku vrate avans i da odustajes od kupovine naravno)
    - Veoma, veoma cesto im dolaze novi modeli na lager ali rijetko narucuju Scalu/Kamiq sa 1.5 motorom (npr. u 2024. su dobili svega tipa po 3 primjerka za oba auta )
    - Mozes oboriti cijenu (iz prve ruke info, vjeruj mi)
    - Sto se tice servisa jos ga nisam radio a ni necu kod njih, lakse mi je u Novom ili u Dubrovniku ali mislim da kolega @Drug Tito radi kod njih servis godinama, pa ako vidi neka uleti sa komentarom
    - Ako se ne varam trenutno nemaju niti Scalu, niti Kamiq 1.5 DSG testni model jer su prosle godine prodali Kamiq-a (al' zovni pa pitaj *bg)
    - Rade zamjenu staro za novo + doplata al' nemam info dal' su korektni sa procjenom vozila

E sad da se vratim na paket opreme.
    - Matrix svjetla = useless ma koliko nam djelovalo interesantno (imao prilike testirati), dosta puta se desi da ipak nekog zaslijepe pa ako neces da ti ljudi sve po spisku svaki put ionako ces koristiti manuelno
    - Selection paket je sada pojacan koliko vidjeh pa imas jos neke dodatne stvari tipa grijanje sjedista + retrovizora, salterice na volanu (useless), modova voznje i jos neke sitnice al se vise ni ne sjecam sta sve. Jedino sto nema po defaultu a meni smeta jeste automatsko preklapanje/spustanje retrovizora (kada se parkiras).
    - Monte Carlo paket, po meni, definitivno ne vrijedi dodatnih 2-2.5k
    Zahvaljujem na iscrpnom odgovoru.

Ja više naginjem na Scalu svakako. Kamiq jedino razmatram zbog kičme (diskus i još neki dja'oli) misleći da bi sa tim što je visočiji bilo lakše ulaženje/izlaženje iz vozila a vjerovatno i vožnja. A u teoriji bi trebalo da bude komfornija vožnja po našim raspalim putevima, posebno mi je to trenutno "urezano" jer sam uglavnom na relaciji kroz Radanoviće a ono je pakao uživo (nije isključeno ni da sam tako syebao mjenjač na mom al' da ne idem u off a nije ni bitno).

Definitivno ja Kamiq radjen na osnovi Skale tako da su generalno skoro ista vozila, uz male razlike dizajna i dimenzija. Meni se recimo lično ne sviđaju prednji farovi (odvojeni) Kamiq iako su to već sitnice i prdnjava.

Zvaću Tamaris iduće sedmice pa ću vidjet' što će mi reć', informativno.. Nisam odlučio definitivno ali gledajući polovna auta za koja ne znaš ni kakva su po 15+ 'iljada skoro je besmisleno uzimat' tako nešto u odnosu na novo za 20-ak.

I ja mislim da je MC više nepotrebna kozmetika a ja se ne ložim ni na panorama krov ni na crvene konce ni na kožni mjenjač ili volan ili šta već.

Do Not Disturb.

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Vidim iste razloge imamo, i to podosta. Ja sam isao na Kamiqa radi veoma slicnih razloga (3 diskusa, 1 buldge) i koliko mi se na prvu cinilo da je "to to" nema ama skoro pa nikakve razlike. Svakako otidji i pogledaj i to je to, imaju trenutno par Scala i Kamiqa na lageru (mada 1.0 motori) pa ces najbolje vidjeti kad sjednes (bijah igrom slucaja prosle sedmice kod njih da naparim oci i vidim Octaviu VRS... ).

I ja sam se odlucio za novo auto prosle godine iz identicnog razloga, nema mi smisla davati 15k +- za polovnjaka.

Thanks Thanks Given 
    110
    Thanks Thanks Received 
    4,435
    Thanked in
    2,600 Posts

Realno ja vidim razliku kada izlazim iz Insingie ili Mokke, a nemam diskuse. Mogu mislit kako je onda vama.

Ostaralo se

Living on the EDGE side
    ............ Ż\_(ツ )_/Ż............
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    408
    Thanks Thanks Received 
    1,289
    Thanked in
    873 Posts

Stvarno ne znam kako je za Mokku (djeluje mi poprilicno nisko auto tbh) ali znam da je insignia bas niska. Scala je tipa 3-4 cm "visocija" od Insignie, a nekih 2-3(max) "niza" od Kamiqa.

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Što znam, obrni okreni ko ima mogucnosti za kupovinu auta treba da tezi onome sto mu je merak da vozi.

Voziti neko auto ruzno ko k i spolja i iznutra, plus je MT, je preveliki kompromis za mene, jos ako ne moze nikud...totalni pakao.

Život je previše kratak da bi se pravili takvi kompromisi, da se vozi nešto što ti se baš ne svidja da bi sebe tapkao po ramenu kako voziš ekonomično auto.

Mada ovdje svi brane auto koje su kupili i voze kao da je najbolje na svijet i nijedno drugo ne valja.

Sent from my SM-A346B using Tapatalk
    Last edited by kimmi; 17-01-26 at 22:29.

18. The Following 5 Users Say Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,349
    Thanks Thanks Received 
    1,073
    Thanked in
    612 Posts

Quote Originally Posted by kimmi View Post
    Što znam, obrni okreni ko ima mogucnosti za kupovinu auta treba da tezi onome sto mu je merak da vozi.

Voziti neko auto ruzno ko k i spolja i iznutra, plus je MT, je preveliki kompromis za mene, jos ako ne moze nikud...totalni pakao.

Život je previše kratak da bi se pravili takvi kompromisi, da se vozi nešto što ti se baš ne svidja da bi sebe tapkao po ramenu kako voziš ekonomično auto.

Mada ovdje svi brane auto koje su kupili i voze kao da je najbolje na svijet i nijedno drugo ne valja.

Neka te ne opterećuje mišljenje drugih, uradi onako kako misliš.

A isto tako, "dozvoli" drugima da razmišljaju drugačije od tebe.

Thanks Thanks Given 
    9,009
    Thanks Thanks Received 
    6,478
    Thanked in
    2,536 Posts

Quote Originally Posted by guvarana View Post
    Kupuju se novi auti, a prelazi se 15k godišnje, nemojmo...Ma taj auto kopa bitcoin dok je parkiran.

Sent from my OP13 using Tapatalk
    Sad cu na treci servis, presao sam 41k km
    Kupio sam ga jer idem na putovanja od po 3-5k km da ne mislim

Da nema tih ljetovanja prelazio bih po 7k km godisnje

Auto novo se kupuje iskljucivo radi toga makar ja mislim

E sad imate i Bugija koji je racunicu naoravio i odradio izvrstan posao

Dakle sve vam je 20 puta dokumentovao
    Ne vidim da laze nit ima potrebe za tim, covjek se vozio dzabe podosta i sad se vozi priblizno za 0e sto je mnogo manje id mene koji sipam benzin 98 ili 100 i trose kola oko 11

Nemate sta da pricate, zracenja su davno dokazana da su minorna, tj uopste nisu to ta zracenja koja uticu na zdravlje

Ako se ne zapali nedje koliko ga prozivate ubo je dzek pot

Cuvat ove postove i da nas zdravlje posluzi mislim da cemo svi na struju bit za 10 god maks

Da se razumijemo ja bih najradije vozio porshe 911 stari i jedan CJ za na plazu ali jbg, nije me zapalo u ovom zivotu

21. The Following User Says Thank You to kaemSe For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,761
    Thanked in
    3,325 Posts

Valja li.Vito 2009 za 4000 2.2 motor savrseno ocuvan putnicki , motor novi ako crkne je 1000 eura ili da gledam ovo od 25000 orja?

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    593
    Thanks Thanks Received 
    1,188
    Thanked in
    870 Posts

A koliko je da neko razmontira stari i ugradi novi? Posto je izgleda 30e/h neki prosjek majstorima sko se ne varam...

Thanks Thanks Given 
    1,219
    Thanks Thanks Received 
    1,660
    Thanked in
    898 Posts

Za te budžete od 20-30k uvijek ću prije uzeti polovno vozilo, do 5 godina, da dobro izgleda i sa soolidnim paketom opreme, naravno uz redovno održavanje.

Ali naravno svako treba da radi sa svojim parama šta on želi, kad bi svi razmišljali isto neka vozila se nikad ne bi prodala.

25. The Following 2 Users Say Thank You to Dzi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,710
    Thanks Thanks Received 
    2,336
    Thanked in
    1,088 Posts

Quote Originally Posted by kaemSe View Post
    Sad cu na treci servis, presao sam 41k km
    Kupio sam ga jer idem na putovanja od po 3-5k km da ne mislim

Da nema tih ljetovanja prelazio bih po 7k km godisnje

Auto novo se kupuje iskljucivo radi toga makar ja mislim

E sad imate i Bugija koji je racunicu naoravio i odradio izvrstan posao

Dakle sve vam je 20 puta dokumentovao
    Ne vidim da laze nit ima potrebe za tim, covjek se vozio dzabe podosta i sad se vozi priblizno za 0e sto je mnogo manje id mene koji sipam benzin 98 ili 100 i trose kola oko 11

Nemate sta da pricate, zracenja su davno dokazana da su minorna, tj uopste nisu to ta zracenja koja uticu na zdravlje

Ako se ne zapali nedje koliko ga prozivate ubo je dzek pot

Cuvat ove postove i da nas zdravlje posluzi mislim da cemo svi na struju bit za 10 god maks

Da se razumijemo ja bih najradije vozio porshe 911 stari i jedan CJ za na plazu ali jbg, nije me zapalo u ovom zivotu

Moje bockanje je apropo Bugijeve priče da mu auto zarađuje pare, vozilo se ili ne, ali eto, neka ostane tema za svjedoka hoćemo li 2036 voziti SUS ili frižidere.

Inače sam se nadovezao na kimijevu priču, da je život suviše kratak da je*es ono što ne možeš gledati, i da ubjeđuješ sebe i druge da ti je top, samo zato jer ne troši puno.

Stay salty.

27. The Following User Says Thank You to guvarana For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,871
    Thanks Thanks Received 
    8,787
    Thanked in
    4,260 Posts

Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
    11c skuplja i 6c jeftinija? Mozda u tvojim vlaznim snovima Bugsone.
    Mislim da je pogodio u bobu, a i AI kaže isto...ili čak i manje:

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Lično nemam puno problema sa EV sem dva, a to su domet i cijena.

Domet kad se primakne 1k km to će biti nešto. Jbga u zadnjih pola godine dva puta sam išao do Austrije iz cuga i ludilo mi je da razmišljam o punjenjima itd.

Cijene za neko ozbiljnije auto su još uvijek previsoke. Seres izadje oko 35k sa subvencijom, Mazda 6e isto, BYD nema još u CG, a ostali Kinezi su usporili što se tiče našeg tržišta sa EV i forsiraju benzince i hibride.

Svako ko ima garazno mjesto (novije zgrade) punjenje na parking mjestu je izvodljivo, vec ih ina nekoliko kod mene u zgradi.

Last edited by kimmi; 18-01-26 at 10:39.

30. The Following User Says Thank You to kimmi For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    5,881
    Thanks Thanks Received 
    7,608
    Thanked in
    3,046 Posts

Quote Originally Posted by guvarana View Post

Inače sam se nadovezao na kimijevu priču, da je život suviše kratak da je*es ono što ne možeš gledati, i da ubjeđuješ sebe i druge da ti je top, samo zato jer ne troši puno.

Vise sam mislio na Corolu dok sam ono pisao, ali nema veze. Ovi EV makar su svi AT i imaju dobro ubrzanje.

Doduse to sto je iole pristupacno od EV su manja gradska auta, a to nije kategorija vozila koja mene licno zanima i koje bih imao merak dok vozim (zivot prekratak za takve kompromise da se vratim na poveznicu) a i potrebe su mi takve da je komotna zadnja klupa must.

Thanks Thanks Given 
    3,589
    Thanks Thanks Received 
    6,833
    Thanked in
    3,573 Posts

Ne znam kako se sa priče o smjernicama za kupovinu auta sa manje više definisanim okvirima prešlo na priču o EV i tarifiranju struje EPCG, pogotovo imajući u vidu da postoji tema za tu priču a to nije ova.

Nije što sam ja otvorio temu ali nema smisla zaista.

Do Not Disturb.

33. The Following 2 Users Say Thank You to Fidel Castro For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    923
    Thanks Thanks Received 
    1,296
    Thanked in
    614 Posts

Meni su ovi novi hibridi bombona , kups jaci auto manje trosi , mozes da vozis benzin koji je manje kvarljiv , ljepse radi a opet da ti baterija kompenzuje tu ogromnu potrosnju

Poseban je plus sto ova malo jaca kola koja su hibrid imaju sad rijesen problem turbo rupe jer ti elektromotor kompenzuje snagu dok se turbo ne zavrti i ljepota

Ev kao Ev je super kad se poklope uslovi kao Bugiju ali meni kao meni ne pada na um da kupim EV a zivim u stan , pa da visim po gradu na punjace da punim kola a pri tom domet koji je u prosjeku 200-300km na 90% aktuelnih ev vozila

Ps. Cijela autoindustrija ide u jednom jako dosadnom smjeru za sve zaljubljenike kola . Sad su raznorazni AMG , RS , GT , S i sl modeli presli sa visokih kubikaza i V6-8-10 motora koji su imali sirovu snagu uz to neizostavan vrhunski zvuk motora na neke male motorcice sa 4cl i brdo turbina i elektronike …

" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Page 16 of 22 FirstFirst ... 6121314151617181920 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)