Da ponovim da su Michelin CrossClimate 2 već kod mene prešle za dvije i po godine 80.000km.
Voziću ih 3 godine i to je to. Na kraju će preći 100.000km
Dubina šare je i dalje preko 4mm tako da će izdržati još ovo PG ljeto.
E sada mene komplet 4 gume košta oko 800e 18".
Ne vidim da postoji bolji omjer uloženo dobijeno sa obzirom da ne radim rotacije guma, nemam ljetnje u zimske setove, dodatne felne, čuvanje guma, balansiranja 2x godišnje.
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Last edited by Bugi; 13-01-26 at 15:13.
Vidji... Ja ti nisam mjerilo za to. Jednom mi je vujacic govorio na dizalicu pa vozi ih jos jednu sezonu (za neke ne sjecam se sad)..
Reko ne, mijenjaj... Tad sam zivio u Bg i svako malo sam vozio tako ovamo... Osjetio sam da nisu u fullu i sto cu ja sad kad mi iskoce zaprezna kola na ibarsku? Kad mi ovo ono?
Oni pitaju pa sto zelis sa ovim skinutima? Reko zelim da vam ih poklonim. Eto. Nije ni sam bahat, jos manje bogat. Vozim jeftinija kola od svih vas ali volim svoju guzicu i necu da mi fali 20cm da se zaustavim i slomim sebi glavu a i kola...
Da li me neko moze bolje uputiti. Jesam li dobro razumio da M+S nije dovoljno vec mora da ima i oznaku planine (kod nas ili eu).
Da li all session pokriva “planinu” kako bi se uvrstila u zimske?
Da. Moje makar. Mozda postoje bez planine, nisam siguran. Da, i neko rece da treba i planina i m+s cini mi se. Sacekaj potvrdu
Pa na tyre reviews (ako im je vjerovat) 20 do 25% traju vise gy gen 3 nego cc (ta generacija kad sam ja uzeo) pocetak 24 npr
Trebaju mi za ljetnju sezonu 2 komada Nexen n fera ru1 235/50 r18, znate li možda nekog ko bi ih poručio pa i da stignu za 2,3 mjeseca nije bitno, ili se ove ljetnje poručuju tek tamo februar/mart?
Je li to to?
235/50 R18 101V N'FERA RU1 XL
Prema tome, šta da ti kažem?
Javljam.
Napredovale su toliko da dolazim sa premium ljenjoh zimskih na njih ((isto premium) i mrtav zadovoljan
Aj uporedi sa cc ako su bile na isto auto. Ako ne, nista, reci kako ti ae svidjaju![]()
Presao sam oko 10 km sa njima, tako da ti ne znam. Mnogo su tise od fabrickih Dunlopica, i rekao bih udobnije (manje prenose vibracija sa grubog asfalta).
Koji je ovo tačno model?
Meni će trebat za dva mjeseca kad dođe vrijeme za skidanje zimskih neka 4 season za ljeto za naprijed, stavio bih ljetnje ali mi treba malo krampona za selo, prošle godine sam sa ljetnjim gumama proklizavao po travi i kad je blato, sa 4 season sam izlazio lagano
Good Year Vector 4Seasons Gen3.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks