Sto volim kod hip hopa je da je to dijete (citaj sledeca generacija ili degeneracija) dakle beba jazza. Doslo je vrijeme tehnologije, promijenila su se pravila, promijenio se svijet, vise nije bilo in da si majstor trube ili klavira vec majstor potpuno novog svijeta slozenog iz segmenata tih truba i klavira...
Totalno novi experience sa osim dzeza i bluza pravilima punka. Pravilima punka u smislu da su pravila tu da se ruse, da se psuje, da se bude politicki aktivan.
Malo ljudi iz danasnjih generacija zna da je hiphop u svojih prvih 2 decenije gradjanski, citaj politicki, citaj rasni movement, citaj pravicni movement. Oni su ustvari objedinili duhovnu pricu svojih predaka sa polja pamuka, jazza i bluza iutisnuli je u nove, moderne okvire i horizonte... Ali postoji jedna konstanta kod svih gore pomenutih pravaca a to je da zive na bazi "real"... A real znaci da svako prica svoju iskrenu pricu bilo da je prenosi instrumentom ili glasom. Niko nikom ne smislja muzicke dionice, niko nikom ne pise tekstove. Svako prica ono sto je bilo wize, street wize, political, racial ili dupe, sise pare. Tako da vjeruj da je svako sebi, pocev od najveceg supka pa fo najveceg virtouza sebi napisao pjesmu. Da ne zaboravimo i soul kao derivat pravca... Pravac se zove dusa, mislim koliko to real mora da bude? Sto se mene tice i hiphop i jazz i blues i soul/rnb i reggae i dancehall pa cak i reggaetone su jedan te isti pravac i nemas podjele ono tipa deep hiphop, soul hiphop, hippy hip hop nego brate hiphop. Take it or leave it I just dont give a ****... Zato i traje sad vec 10 god duze od rocka na mejnstrim vodama sko ne i 20 skoro jer je fleksibilan i boli ga k. Tako da Stan nije iznimak nego pravilo i da, pisan je tacno tako
Last edited by zubizaretta; 13-01-26 at 18:04.
Haha tačno sam očekivala tebe poslije ovako briljantnog posta kolege @zubizaretta
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Riječi nisu moj prvi izbor izražavanja. Koristim drevne tehnike za postizanje unutrašnjeg mira.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Ommm![]()
Mnim e bismo tigrovo i ja ovako otprilike izgledali:
Početak njen kao iz Crnog Gruje, a taj zvuk obožavam u srce me radi![]()
Nikad zvezda granda od nas.
Od mene sigurno ne, ali da mantram na vr' planine ili kraj nekog jezera sa Ljukom... mislim da bismo nakon toga rijeke ljudi izveli na ulice a onda me strah i mogućih scenarija![]()
Nista komercijalno mantranje, ne bogohulite 🤌![]()
To ti je čist umišljaj s moje strane, pura vida and love![]()
Of kors, salim se i ja![]()
Znaci tako sam se juce ugazio od spavanja onih 20h odjednom da sinoc ne znam ni jesam li ista spavao. Mislim da sam budan sad 22h npr vec. Imam i dalje na neku temp ali cim sam razmisljao da odem da kupim bocu sljive u voli i to mi bude medikament, bolje je![]()
Klin se klinom izbija.
Baruta i rakije. Znali su stari!
Ali ne to do 5. Nego do sad od onda...
ZajebaTo je to.Ali, bitno da ti je bolje.![]()
A zalili su ljudi na ovog gmaza od virusa fino. Ali ako je najgore proslo pruzam mu ruku pomirenja![]()
Pa ljudi se vazda žale na sva ta bića savršenija od Čovjeka to smo ti i ja apsolvirali konačno neko da razumije.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
On radi svoj posao i ometa mene u tome. Sve je protiv nas, regardless of gender moja ti![]()
Pa nije bas da sluze nicemu. Nego, odgajam jednog, zaboravio sam da je onaj drugi zavrsio u podrum prije nekoliko. Pobrojao ih danas kao vojsku![]()
There are currently 14 users browsing this thread. (0 members and 14 guests)
Bookmarks