Zdenka i nije sir.
nije ni kajmak sir pa se topi![]()
Ovo što se u CG prodaje kao kajmak u prodavnicama nije ni kajmak no margarin.
Što je najgore neki elitni restorani takav sebi propust dozvole.![]()
A đe si Bluemoon, majka mu stara!
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Ih!
Ja ti garantU dajem....što me ne povede sa sobom?
^ opsa sa
Što.danas spremaš?
Gladna sam kao pas
Da ima ga i u Hercegovini.Moj kolega koji je baš iz Nevesinja ode do nekog proizvođača i uzme ozbiljne količine kaže kad sam vidio da pravi na onaj tradicionalan način to je to
E sad OT dosta je suv i slan eventualno bi išao u nekim kombinacijama gotovo začinski.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 13-01-26 at 13:39.
Ja obožavam sireve pa mi no to ne smeta.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Juce vruc domaci hljeb iz pekare Andjela u DG i kajmak Lazine ... nema sladjeg rucka a hljeb im bruka
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Jutros bile palačinke po želji mladunaca, a za ručak pire i pohovana piletina. Posle sam ih izmasakrirala s šetnjom
Ne fotkah jer su sve pomeli, ostavili su mi parče piletine. Na to sam dodala neki kineski mix iz friza što nađoh i zalih ga sa soja sosom i susamom. Smeće vodenkasto, ali odradi mi posao.
Kuliram sad uz lenju pitu s jabukama i dupli cortado.
I ništa mi ostavila nisi? Ccc...
Ja ti to slatko ne bih pogledala, može pored mene 100 godina.
Grizla me savjest opako, ispravljam se
Zdrave polpete za đecu
Tikvica, krompir, jaja, brašno (obično i speltino), prašak za pecivo, malo kefira, malo jogurta, malo fete, so, biber i vlašac.
Za neupućene, tikvica se izrenda, isto k'o i krompir, posoli, ostavi malo da pušti vodu pa iscjedi rukama dodatno (nemam živaca za gazu, a imam snage u ruke).
Za stariju đecu između dvije polpete turim parče barene slanine ako noć obrnete na alkohol da želudac bude podmazan i brige bez![]()
Njam!
Bravo ti ga!
Ništa to.
To redovno pravim kad mi ostane karfiol i brokula mamina škola.
Nego.
Na um mi pade nešto najjednostavnije na planeti projara s tim da je spremih i sa narezanim suvim smokvama od sira se nađe jedan koziji tvrdi narendan a više kukuruznog no pšeničnog jer se tako zateklo.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Praviš sama suve smokve ili znaš čoeka koji zna tetku koja pravi?
Prošle godine sam dobila na poklon dva pravougaonika ispresovanih smokvi - to mi je totalno drugačije od onih onako "obično" sušenih smokvi. Ove godine nisam bila stidna da ponovo tražim isto, preukusna stvar, a osoba sam koja smokve nije jela do neđe 30te![]()
Nekad kupim u market kad istrošim domaće a imam čoeka s tim da ovaj neće da naplati jer sam mu učinila podosta pomažući oko neke logistike što nisam htjela da naplatim.Jer sam i sama tu svašta naučila.Inače ne prodaje pravi za sebe i familiju, ali ja nađem načim tipa odnesem flašu pića on meni smokve.![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks