Мујовићу, тражио си, сад гледај.
![]()
Naravno da ne treba da ćutimo,niti treba tu da se gleda ko je koje nacije/vjere/rase.
Ja pričam o tome da mi odavno imamo taj problem koji niko ne rjesava,opet kažem i prije nego sto su turci dosli.
Znaci,sa nasim ološem koji uništava nas narod (droga i kamata ogromno zlo)
Ja samo ne mogu da vjerujem da se sve ove decenije cuti o ovome,bogate se pojedinci,niko ih ne dira,niko ih ne traga…
Bih samo pomenuo (još jednom,valja nas podsjecati i češće)da i dalje nemamo zakon o porijeklu imovine,političari su nas sjebali totalno sa raznim temama ne bi li se morali dotaći ove koja je jedna od najbitnijih,ali znaju oni to dobro. Narod stoka,jbg.
Мујовићу, тражио си, сад гледај.
![]()
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
E čuš u "Hol zgrade Skupštine GG"
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Šest romana u najužem izboru za NIN-ovu nagradu, među njima i jedan čiji je autor iz Crne Gore
Žiri NIN-ove nagrade radi u sastavu Aleksandar Jerkov (predsjednik), Adrijana Marčetić, Jelena Mladenović, Vladimir Gvozden i Mladen VeskovićŠest romana izabrano je u najuži izbor za ovogodišnju NIN-ovu nagradu, saopštio je danas taj nedeljnik.
Među njima je i roman "Razgovori s Vješticom", čiji je autor Vladimir Vujović iz Crne Gore.U najužem izboru su još i romani "Karota" Darka Tuševljakovića, "Balada o ubici i ubici i ubici" Dalibora Pejića, "Frau Beta" Laure Barne, "Besmrtne ludosti gospođe Kubat" Milana Tripkovića i "Opatija Svetog Vartolomeja" Miloša Perišića.
Žiri NIN-ove nagrade radi u sastavu Aleksandar Jerkov (predsjednik), Adrijana Marčetić, Jelena Mladenović, Vladimir Gvozden i Mladen Vesković.
Na konkurs za 72. NIN-ovu nagradu za roman godine stiglo je ukupno 195 djela.
Žiri je prethodno, krajem decembra, u širem izboru izabrao 39 romana, a tada je u konkurenciji bio i roman "Bogovi umiru glupom smrću", čiji je autor Srdan Kosović iz Crne Gore.https://www.vijesti.me/vijesti/kultu...r-iz-crne-gorePotom je izbor početkom januara sveden na njih 13.
Razgovori sa autorima iz najužeg izbora biće objavljeni u štampanom izdanju NIN-a koje izlazi 15. januara.
Dobri naslovi, a kakve su knjige... Vidjećemo.. Možda.
Ne poznajem ovog Dajka licno al mi nesto iznutra govori da je neradnik i palamud.
A takve ne volim pa je sto puta srbin.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Не бојим се вражјега кота, нека га је ка' на гори листа, но се бојим од зла домаћега!
Evo je rekao Mojsije.
Mene više zanima drugi ugao ove priče.
Neće, tamo je bio srećan. Sada će da grmi. Mislim, već se spremio da histeriše kad ga ne puste da drži konferenciju u holu gradske skupštine. Doduše, bila bi fora da se niko ne pojavi, ali makar će ona dva baksuzna četnička glasila da se pojave, ako neće ko drugi.
- .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..
Kakav je Andrija Mandic evropejac, kako uze malo glasova od Milana Knezevica i Dajka.
Ne bira sredstva pa ni od “svojija”
https://www.facebook.com/reel/155795...ibextid=ZZyLBr
![]()
Last edited by GaD; 12-01-26 at 21:11.
Ništa on nije rekao.
Nego.
Stoga moja poruka za polaznike zimskog seminara glasi: čitajmo i procenjujmo sami književne tekstove koji nastaju danas i ovde, ne dozvolimo korumpiranoj Instituciji da to čini umesto nas.
A ođe se misli na NIN-ovu nagradu.
https://pescanik.net/o-svinjama-u-literaturi/
Last edited by Sidewinder; 12-01-26 at 21:24.
"...Tu je slika Ive Lole Ribara"
Lijepo ja nedavno pitah zašto višak vode ne bi išao u Sitnicu....i evo odgovorio čovjek.
Smetalo bi Baćinim patkama.
Lakše Mujoviću da graje na nekog mrčenika što je zatrpao kanal koji je suv 20 godina.
Lakše mu je i na samom sebi da prijeti zbog otvaranja poligona, nego Radovića da pomene.
Kada mozak ne koristiš, čekaš da ti kažu
tada misliš da sve znaš, ne vidiš da lažu
Lakse bogomi. Meni je bio 'najjaci' onaj lik iz Puteva sto je govorio da imaju bagere, male bagere, kamione...kao neko dijete.
I pontonski most ali za tenkove. A i taj kao da su sa nekog otpada povukli. No bolje no nikakvi.
Tu je i onaj celavi iz vanrednih situacija. U helikopter, nadlijece ugrozeno podrucje, a onamo razvaljeno korito neke od rijeka sa gradjevinskim masinama i kamionima.
Podsjecamo na onu seriju Cernobilj. Samo sto je onamo bilo dobrih ljudi.
Donja Gorica, sjetim se uvijek izgradnje bulevara. Nikad za nikad. Jos se tadasnji drug Savo ljutio sto ga prozivaju zbog toga.
A voznja kao kroz Afganistan. Jednom prilikom odnosno neprilkom zaustavise se kolone iz oba pravca da napravim polukruzno. Vazda im fala.
Ruskinje napolje!!!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ako ovi ne budu valjali, bar ćemo njih lako maknut
There are currently 7 users browsing this thread. (1 members and 6 guests)
Bookmarks