Bugi samo lajkuje kad poskupi...
Za utorak 30.12.2025.
Prognoza
Očekuje se da bi dizel mogao pasti za još 2 do 4 centa,
dok bi benzin mogao pojeftiniti za 1 do 2 centa
Mada tek je 26.12. I jos 8:12. Ali optimistično dajem prognozu
Eurodizel će pojeftiniti četiri centa i koštaće 1,27 eura po litru, kao i lož ulje koje će koštati 1,20 eura po litru.
Litar eurosupera 98 pojeftiniće za pet centi na 1,39 eura, kao i litar eurosupera 95 koji će koštati 1,35 eura.
Naredni obračun će se obaviti 13. januara 2026.
Dobre cijene vala
Tu es mon hero.
Tu es mon héro!
Manje nego kada smo otvorili topic prije 14 godina...
Living on the EDGE side
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Realno i na ove cijene moze lagano 5-6 centi jos dolje,em rezerve kojih nema i dio akciza,lagano 1.20e da ne osjeti drzava
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
cijene goriva kao prije 15 godina
kad su plate bile 3-4x manje
a i dalje je skupo.
Evo ode Amerika po tank pokraj Venecuelanskih toplesa
A morate li svaku temu da ukakite sa politikom, vraćenjem u prošlost i ostalo?
Tema je GORIVO, pa bi valjalo da se vratimo malo na temu istog.
Dakle:
Venecuela ima najveće rezerve nafte na svijetu. Ako rat eskalira, to bi moglo privremeno da ukloni milione barela sa tržišta, što bi izazvalo nagli skok cijena goriva širom sveta!
Dok se drugi tuku, Gvajana (susjed Venecuele) ubrzano povećava proizvodnju. Očekuje se da će do kraja 2026. proizvoditi skoro milion barela dnevno. To je glavni razlog zašto gorivo još uvjek nije "otišlo u nebesa" – nova nafta iz Južne Amerike popunjava rupe koje ostavljaju Rusija i Venecuela.
Nalazimo se u "trci" između novih izvora nafte koji obaraju cijenu i ratova koji je guraju nagore. Trenutno je situacija sa Venecuelom najopasnija tačka koja može da pokvari planove o jeftinijem gorivu u ovoj godini...
Čuh da neka pumpa ima akciju u januaru, dizel sa aditivima po cijeni obicnog. Zna li neko ko to daje?
SAD će sad da pusti svoje lavove, ExxonMobil, Shell i Chevron da ulete u EEA Venecuele. Ima da se buši i radi kao malo kad i malo đe do sada.
Gvajana, iako ima jako nepovoljan ugovor sa Exxonom, je gotovo neprepoznatljiva zemlja od one iz 2020.
Unity, Destiny i Prosperity pumpaju koliko gođ mogu, nedavno je stigao i One Guyana i već je počeo produkciju od skoro 900.000 barela dnevno, ali kraj developmentu se ne nazire. Errea Wittu ove godine, tri godine kasnije Hammerhead.
Svega stotinak milja od obale su ogromne rezerve, italijanski Saipem radi field development za Exxona, ne znam koliko kilometara cijevovoda je položeno zadnje dvije godine, a maltene svako malo se nalaze novi wellovi na već etabliranim poljima, samo povećavajući produkciju na ova četiri FPSO-a.
Sent from my OP13 using Tapatalk
Stay salty.
Pozdrav sa Kosova
![]()
Od kuda im aparati sa Betrag i Abgabe natpusom ili je krupna korupcija kroz donacije aparata....
Predviđanja za 13-ti Januar 2026
Mada ima jos 5 dana do tad al optimistično dajem sledeću prognozu:
BMB 98 1.34 € Pad (vjerovatno -2 do -4 centa)
BMB 95 1.30 € Pad (vjerovatno -2 do -4 centa)
Eurodizel 1.27 € Pad (vjerovatno -1 do -3 centa)
Al da sačekamo zvanično...
INA pumpe daju petkom aditivirano gorivo po cijeni obicnog...
Last edited by Majx; 09-01-26 at 18:46.
Ja u to ne vjerujem, mislim da je isto kao i obicno
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Ja sam ga sad napunio, sto oni cine ne znam ali pise aditivirano, ono diesel plus, sad njima neka ga na obraz, ja sam svakako trebao da punim tako da mi je isto
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Zdravo ga ti trosio, ali generalno mislim da je to aditivirano cista glupost i da je isto kao i obicno
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Skace barel.
Prema tome, šta da ti kažem?
Barel 63.34, a prije par dana je bio 60.
Prema tome, šta da ti kažem?
Danas je 60,27 bio.
Alto ne utice na konacnu cijenu..
Last edited by pauki; 10-01-26 at 20:26.
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Bookmarks