Quote Originally Posted by moon safari View Post
washington odradio svoje korektno. ne znam koliko je young igrac za njih dugorocno (kad malo razmislim, za koga jeste?), ali nisu dali nista supstancijelno.
atlanta... vjerovatno su htjeli da zavrse sto prije sa tom pricom i uzeli ovo po principu dajstadas. vjerovatno su mogli sacekati jos koju sedmicu, mozda bi blize trade deadlineu neko bio ocajniji i dao nesto valjanije. iako je najnerocketskiji igrac u ligi, mozda bi houston ljuljnuo nesto uz skrsenog van vleeta i uvodio younga sa klupe.
Mislim da je Atlanta Jangu izašla u susret i ispoštovala njegovu želju da ide u Wizardse, jer nije napravio dramu nakon što su mu ljetos rekli da mu neće ponuditi produženje ugovora.

Oni su očigledno jedini voljni da mu daju dugoročni maks ugovor koji on želi, jer mislim da niko željan plejofa ne ide u Wizardse.

A što se tiče Atlante, ona sad ima ugovor CJ Mekoluma koji ističe na kraju godine i nekoliko pikova koje može da ponudi timovima koji imaju nezadovoljne zvijezde (naravno i da doda nekog od mladih talenata ako to mora).

Odavno se pominje Entoni Dejvis, a mislim da bi mogli pitati i Sakramento za Lavina ili Jutu za Markanena, ko zna šta sve može biti do 5. februara.

p.s. Svaka čast ovom čovjeku koji je onaj katastrofalni ugovor Bredli Bila (sa "No trade" klauzulom) za nekoliko godina pretvorio u Tre Janga + pik prve runde 2030, 6 pikova druge runde i 4 zamjene.