Sa rakijom najbolje idu suve smokve.
Riba u kukuruznom brasnu i salata
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nisam nikad suve smokve sa rakijom. Moraću probati. Inače mi slatko možda i više prije uz alkohol nego slano. Ja pivo npr. posle jela ne mogu. Odnosno ne prija mi nešto posebno. A popio sma ga dosta puta, na silu, što ću.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Meni pivo posle jela padne kao da sam jos pola tanjira hrane pojeo, too much.
Jedino kisela ili vino.
Sent from my phone
Imam i domaćih tako da se proba ubrzo
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Uzeh ribu danas da spremam. I kupih brancin,i neprijatno se iznenadih kad nadjoh onaj riblji parazit u ribu. Od prije nekoliko godina,kada sam saznao za njega,stalno pregledam ribu kad je donesem. Ovo je brancin od Cogi-ja,kupljen u Voli....pa kontrolisite sto jedete. Slika je ispod...
Sent from outer space using Tapatalk
Ja ovo nikad nijesam vidjela? Sta znaci kakav uticaj ima na meso i iz kojeg razloga se tu nalazi? Jer riba nije svjeza ili je bolesna?
Odvratno izgleda....
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Od tako nečega EU će uskoro staviti na listu aditiva ne sumnjam.
Da se ne baci.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 06-01-26 at 23:55.
Užas. Baš pregadno. Đe viđeh ovo...
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
E prvi put vidim ovako nesto... morao sam izguglat i rekao bih da je ovo u pitanju, interesantan parazit
https://futurism.com/the-most-horrif...othoa-exigua-2
Navodno nema opasnosti po covjeka
404 Not Found
Ja ne vidim te slike?
...
Pojma ti nemam, ja sam više za varjaču stvorena.
Ps. I vidim ih...
Ja ih vidim na tapalkap jedino kad se ode na prati vezu i komp ne vide se.
Sviđa mi se ovaj recept sa jeguljom i suvim šljivama i orizom.Oriz upije višak masnoće a jedino bi probala lično uz suve šljive napraviti iste sa crvenim vinom.
The more things change, the more they stay the same.
Dvoje mi se za trpezom namrštilo na vino - jedan je rekao da ga osjeća u jegulji, iako je ona ispržena prije dolivanja vina, a drugi u oriz. Svejedno, slistili smo je, odlična je bila za prvo spremanje. Napominjem da sam ja s planine, no je gugl otac istraživačkog kulinarstva.
Koliko vidim, crveno vino ide ako se dodaje više povrća i paradajz. Pošto jedno s ručka kuvan paradajz izbjegava i šorokom luku, ošli smo na plejn varijantu.
Za crveno vino i suve šljive imaš razne trikove da se samo vino ne osjeti ako nekome smeta.Recimo da šljive odstoje u vinu u nekim receptima se preporučuje šećer ja ga ne koristim u jelima prije da se nasjeckaju još i suve smokve odokativno i po ukusu a u završnici neki od začina da li komorač/anis ili kim koji onda daju taj začinski ukus što bi bilo dobro kad je meso kao meso jegulje u pitanju.
Ja bi se recimo u tome igrala i sa klinčićem.
Eto vidi sama kušaj i eksperimenitiši barem ja se strogo ne držim recepata ako sva čula dok nešto spremam ne uključim nije mi to to.
Žumance ka centrafor ostalo koziji sir i pesto.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Dan fantazija
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Juneća supica.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Last edited by tigrovo_oko; 12-01-26 at 09:03.
Jaja every day
![]()
The more things change, the more they stay the same.
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks