Page 287 of 312 FirstFirst ... 187237277283284285286287288289290291297 ... LastLast
Results 7,151 to 7,175 of 7776

Thread: Trumpova Amerika sa saveznicima & ostatak svijeta

Thanks Thanks Given 
    6,255
    Thanks Thanks Received 
    5,873
    Thanked in
    3,404 Posts

Sledeci Mexico ? Pretpostavljam mora se prica zaokruzit

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    24,245
    Thanks Thanks Received 
    10,040
    Thanked in
    7,526 Posts

Quote Originally Posted by beatnological View Post
    Tacno takva budala im treba (nije da su im drugi ista nesto puno bolji).

Iskreno se nadam da ce pokusati neke gluposti vezano sa Grenlandom jer mozda, al' ipak samo mozda, normalan narod u EU ustane iz kreveta i shvati da EU takav kakav je danas ne radi u interesu EU vec je cijela Evropa poltron USA.

Bas danas komentarisem ovo na poslu sa pojedinim kolegama (jer javno bukvalno ne smijes, instant si osudjed, to su ta EU "slobode govora") ovo oko Grenlanda i Venezuele i jedan se napokon slaze, nesto u stilu, "Jbt mozda bi stvarno trebali da se sklonimo sto dalje od USA?". Ono... Jel' moguce da mora da se osjeti na svojoj kozi da se shvati kako veliki (USA-Izrael, Rusija, Kina) imaju svoja pravila i **be im se za sve ostalo?
    Ne razumijem đe javno ne smiješ ako nije tajna?Komentarišu i oni iz EU što ne bi mi smjeli?

Naravno da u EU ima normalnih likova ali Englezi su meni najkritičniji jer su priča za sebe i centar moći s njima na ove teme teško.A Njemačka je nažalost u daleko zavisnom odnosu od USA još od pada berlinskog zida.A problem je što centar moći EU upravo Berlin.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
    Last edited by Bluemoon; 05-01-26 at 15:25.

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    286
    Thanked in
    197 Posts

SAD su i tata i mama evropskim drzavama. Nesto posle 1918, a potpuni staratelj od 1945. Staratelj su i Crne Gore, miran odlazak 'Britve' i njegovih 'britvi' njihovo je djelo.
    Za Njemacku, Evropsku Uniju su jedan Alzir ili Namibija ozbiljne drzave.
    Jedino je pitanje da li ce evropske drzave dobiti neki procenat od venecuelanske nafte.
    Sto se Grenlanda tice tamo se vec i nalazila americka vojska, ne znam jesu li jos tamo.
    Maduro - tamo su svi u narko biznisu (citavom kontinentu). Sad selektivno kidnapuju/hapse njega sto jeste nepravedna pravda. Vjerovatno je Maduro previse i neposredno upleten.

Thanks Thanks Given 
    24,245
    Thanks Thanks Received 
    10,040
    Thanked in
    7,526 Posts

Pa tu naftu će da plate ko i fajzer vakcine.

Mogu da biraju uostalom za svoje pare valjda koju i čiju robu će da kupe.

Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    286
    Thanked in
    197 Posts

Quote Originally Posted by Bluemoon View Post
    Pa tu naftu će da plate ko i fajzer vakcine.

Mogu da biraju uostalom za svoje pare valjda koju i čiju robu će da kupe.

Nemaju SAD jedno 50 - 60 nosaca aviona da bi Kurte i Murte mogle da biraju.
    Evropa ce jednom Izraelu da placa reket za energente iz istocnog Mediterana. Kao sto im placa Egipat.
    I to jeste pravedno. Neko ko se potrudi da napravi nosac aviona ima pravo da sprovodi pravdu. Svoju pravdu ne medjunarodnu.
    Kad smo mi od 1878 dobijali ratove useljavali smo se na tudje kuce i imanja. Mi smo to zvali oslobodjenjem.

Thanks Thanks Given 
    24,245
    Thanks Thanks Received 
    10,040
    Thanked in
    7,526 Posts

Okey znači to tako treba da bude u narednih 50/100/500 godina pošto je i taj period presmiješan za Čovječanstvo a da ne pričam za druge vrste na planeti?No je čovjek obuzet svojim Egom i skučen u svoj kratki život na planeti pa misli ako je nešto bilo ovako ili je sad ovako to tako mora biti i za tih koliko godina nakon njega.

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    286
    Thanked in
    197 Posts

Anglosaksonska ekipa ozbiljno razmislja o ovome sto si napisala. Mnogo su ulozili u dominaciju na raznim poljima, Venecuela, Grenland i ostalo sto bude je nastavak te politike.
    Cak i ako budu na silaznoj putanji oni kontrolisu svoju silaznu putanju.
    Za razliku od nekih koji se preko noci raspadnu u ratovima i cudima.
    Cudno je i to sto od americke politike zavise i potezi Kine ili Rusije. Sve sto rade SAD radice i Kina i Rusija, a Evropa ce bit primorana da izadje iz svoje zone konfora. Situacije je primorava.

Thanks Thanks Given 
    24,245
    Thanks Thanks Received 
    10,040
    Thanked in
    7,526 Posts

Quote Originally Posted by biljaneta View Post
    Anglosaksonska ekipa ozbiljno razmislja o ovome sto si napisala. Mnogo su ulozili u dominaciju na raznim poljima, Venecuela, Grenland i ostalo sto bude je nastavak te politike.
    Cak i ako budu na silaznoj putanji oni kontrolisu svoju silaznu putanju.
    Za razliku od nekih koji se preko noci raspadnu u ratovima i cudima.
    Cudno je i to sto od americke politike zavise i potezi Kine ili Rusije. Sve sto rade SAD radice i Kina i Rusija, a Evropa ce bit primorana da izadje iz svoje zone konfora. Situacije je primorava.
    Budale.

Ona mahovina ima više svijesti od njih.Tako da mahovina će vjr ostati jer i u kosmos može da preživi a kamoli Čovjeka.Kad ratuješ protiv Čovječanstva dođe to jednog dana na naplatu.
    Problem je samo što se papirići i zlato ne jedu i svaki sistem se u jednom trenutku neodrživ uruši sam od sebe.A i nafta nije vječna.

Thanks Thanks Given 
    411
    Thanks Thanks Received 
    1,311
    Thanked in
    888 Posts

Ne razumijem đe javno ne smiješ ako nije tajna?Komentarišu i oni iz EU što ne bi mi smjeli?
    Ostao sam nedorecen, pod "javno" sam mislio "javno unutar firme". DACH firma je u pitanju (al' internacionalni radnici), ne bi vjerovala kakve sve teme moraju da se zaobilaze u sirokog luku jer "nije adekvatno o tome pricati​" (Izrael, USA war machine itd.).

10. The Following User Says Thank You to beatnological For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,245
    Thanks Thanks Received 
    10,040
    Thanked in
    7,526 Posts

Ostao sam nedorecen, pod "javno" sam mislio "javno unutar firme". DACH firma je u pitanju (al' internacionalni radnici), ne bi vjerovala kakve sve teme moraju da se zaobilaze u sirokog luku jer "nije adekvatno o tome pricati​" (Izrael, USA war machine itd.).
    Užas nisam znala da je došlo do tolikog radikalizma hvala što si podijelio.A vjerujem ti iako mi nimalo pravo nije to što čine.

Thanks Thanks Given 
    411
    Thanks Thanks Received 
    1,311
    Thanked in
    888 Posts

Neke teme se moraju, *bg, preskakati.

Thanks Thanks Given 
    24,245
    Thanks Thanks Received 
    10,040
    Thanked in
    7,526 Posts

Neke teme se moraju, *bg, preskakati.
    Odma bi te stavili iz ove priče pod monitoring.
    Fašisti.Koji pri tom zbore o antifašizmu.

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    286
    Thanked in
    197 Posts

Budale.

Ona mahovina ima više svijesti od njih.Tako da mahovina će vjr ostati jer i u kosmos može da preživi a kamoli Čovjeka.Kad ratuješ protiv Čovječanstva dođe to jednog dana na naplatu.
    Problem je samo što se papirići i zlato ne jedu i svaki sistem se u jednom trenutku neodrživ uruši sam od sebe.A i nafta nije vječna.

Fatalizam i arogancija slabih. Tvoj narod koristi njihovu valutu, probao je i njihove bombe i to vise puta. Kod njih se islo po svaki aber. Budale smo mi.
    Sto se tice covjecanstva, covjecanstvo im je i napravilo atomske bombe. Za pare. Konzumira svaku njihovu glupost. Ti na primjer vjerujes u raznorazne mitove poput medjunardne pravde, antifasizma, kojecega drugog. I tako do smaka svijeta. Oni jasu, mi njistimo.

15. The Following 2 Users Say Thank You to biljaneta For This Useful Post:

NSX

Thanks Thanks Given 
    24,245
    Thanks Thanks Received 
    10,040
    Thanked in
    7,526 Posts

Fatalizam i arogancija slabih. Tvoj narod koristi njihovu valutu, probao je i njihove bombe i to vise puta. Kod njih se islo po svaki aber. Budale smo mi.
    Sto se tice covjecanstva, covjecanstvo im je i napravilo atomske bombe. Za pare. Konzumira svaku njihovu glupost. Ti na primjer vjerujes u raznorazne mitove poput medjunardne pravde, antifasizma, kojecega drugog. I tako do smaka svijeta. Oni jasu, mi njistimo.
    Ja nemam narod tako da na tu kartu igraj kod nekoga ko se osjeća pripadnikom nekog naroda.
    Nisam ja birala đe ću da se rodim, dakle taj kako veliš moj narod nije moj izbor pa da raščistimo s tim to vidi neđe drugo.
    Jašu oni, jašu dok ih Priroda ne skine sa sedla da jašu po Čovječanstvu pa da vidi cijelo Čovječanstvo katastrofe i katastrofe đe su ti jahači ostavili traga od te kako navodiš nuklearne bombe kojom i sad prijete da bi se držali u sedlo.Jer su GLUPI.
    Mene realno zabolje i da Čovječanstvo nestane sa lica Planete hu kers enivej ionako su toliko vrsta istrijebili možda bolje i da nestane no to će ipak Priroda da presudi a ne Tramp i kurte murte.

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    286
    Thanked in
    197 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Au a ja tek sad malo vise izguglah kakva su prava UN i sto mogu da urade... u principu nista beznacajna organizacija

Nedje 50 ili 70 posto budzeta UN dotiraju SAD. Koga ti je molit...
    Mada Trampu ta 'institucija' nece vise ni trebat.

Thanks Thanks Given 
    24,245
    Thanks Thanks Received 
    10,040
    Thanked in
    7,526 Posts

Nedje 50 ili 70 posto budzeta UN dotiraju SAD. Koga ti je molit...
    Mada Trampu ta 'institucija' nece vise ni trebat.
    Jes, što su *****ri i trgovci.Biće da su se i protiv nacista borili no je jasno čije su žrtve u krvi bile najbrojnije u ww2 sigurno nisu Engleza i injih.
    A moja arogancija nije slabost no naprotiv.A želja za međunarodnim sudom pravde i ujedinjenje Čovječanstva na zdravim osnovama nije fanatizam no jedini spas za Čovječanstvo.U suprotnom će propasti, a ako oće.. JBG.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    119
    Thanked in
    69 Posts

Ne nadajte se previše, Tanasije Bojić je izmišljeni lik.
    - Ladan ko taština duša -

20. The Following User Says Thank You to simm For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    61
    Thanks Thanks Received 
    286
    Thanked in
    197 Posts

Nije mi jasno zasto dragi ridji vodja ne krene na Kubu. SSSR odavno ne postoji, Rusiju nije briga. A mozda i jes. Uglavnom u Venecueli jedino Kubanci fasovase. Mozda metkom u ledja.

Thanks Thanks Given 
    6,255
    Thanks Thanks Received 
    5,873
    Thanked in
    3,404 Posts

Prema optužnici, Maduro je predvodio mrežu za šverc kokaina koja je sarađivala s nasilnim kriminalnim grupama, uključujući meksičke kartele Sinaloa i Los Zetas, kolumbijske pobunjenike FARC-a, kao i venecuelansku bandu Tren de Aragua. Tu su se i Albanci spominjali...

Thanks Thanks Given 
    24,245
    Thanks Thanks Received 
    10,040
    Thanked in
    7,526 Posts

Nije mi jasno zasto dragi ridji vodja ne krene na Kubu. SSSR odavno ne postoji, Rusiju nije briga. A mozda i jes. Uglavnom u Venecueli jedino Kubanci fasovase. Mozda metkom u ledja.
    Što mu je tamo siguran kartel.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

Maduro od pretprošle godine nije legitiman predsjednik, izbore je glat izgubio i nije htio ni da objavi rezultate po izbornim mjestima, pukao je gore nego Milošević 2000te. Toliko su ga voljeli da je morao da angažuje obezbjeđenje iz inostranstva. E zamislite da kod nas DF sa 30% preuzme apsolutnu vlast i da dovedu Kazahstance da budu obezbjeđenje predsjedniku, jel bi i onda bili protiv intervencije? A naravno da je Tramp ovo uradio zbog interesa Amerike, isto kao što i Rusi i Kinezi vide tamo svoj interes. Najjače mi je kad neki koji uopšte ne poznaju situaciju u Venecueli znaju bolje od naroda Venecuele šta njima treba, klasika.

She is only here to annoy herself!

25. The Following User Says Thank You to NSX For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    24,245
    Thanks Thanks Received 
    10,040
    Thanked in
    7,526 Posts

Ahahahaha ali Putin je recimo legitiman, izvini što njega nije ovaj sproveo helikopterom da mu se možda ne bi smrzla muda na Sibir? No mu je neke kule tamo pustio da podiže.

Ne sprdaj se.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,229
    Thanked in
    1,564 Posts

pa u odnosu na Madura jeste, oni su te glasove kupili malo parama i ucjenama malo silom, Maduro uopšte nije imao glasova za pobjedu nego su prosto izašli i rekli "mi smo pobijedili"
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    24,245
    Thanks Thanks Received 
    10,040
    Thanked in
    7,526 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    pa u odnosu na Madura jeste, oni su te glasove kupili malo parama i ucjenama malo silom, Maduro uopšte nije imao glasova za pobjedu nego su prosto izašli i rekli "mi smo pobijedili"
    Ahahahaha pa vic.

A ima jedan vic u bivšoj SSSR s o sadašnjoj Rusiji jedan na ulicu viče dolje predsjednik policija ga hapsi a on veli mislio sam na Zelenskog.

A oni vele znamo mi na koga si ti mislio.Na istog što i mi.

Thanks Thanks Given 
    411
    Thanks Thanks Received 
    1,311
    Thanked in
    888 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Najjače mi je kad neki koji uopšte ne poznaju situaciju u Venecueli znaju bolje od naroda Venecuele šta njima treba, klasika.
    Da al' eto ti znas. Priznajem, ama uopste ne poznajem TRENUTNO stanje u Venezueli al' me to i dalje ne moze sprijeciti da pomenem ovo ispod. Narandzasti monkey radi svoje, a za majmunce je ipak glasao narod USA, toliko o tome.
    Izrael - Palestina, Rusija - Ukrajina, Saudijska Arabija. Oh wait, sve jasno onome ko hoce da vidi.

Evo ti jedno gradivo, nesto sto igrom slucaja poznajem jer mi je od kolege otac uvozio upravo ovo iz Venezuele. Ovo je samo "oficijalna" proizvodnja, a Arco Minero je tek 2016. "odredjen" za razvoj (koji se prakticno nije ni desio u zadnjih 10 godina). Da ti ilustrujem samo kolika je to povrsina bogata mineralima (ne naftom koja je glavna tema sada), tipa 13x povrsina Crne Gore.
    Kako ce ovo magicno da postane tlo za USA kompanije u sledecih par godina, ihaaaaaaaaaaaaaaaa...
    https://www.theglobaleconomy.com/Ven...er_production/
    Last edited by beatnological; 05-01-26 at 22:55.

30. The Following 2 Users Say Thank You to beatnological For This Useful Post:

Page 287 of 312 FirstFirst ... 187237277283284285286287288289290291297 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)