kakav je Semperti zimska...nekad je bila dobra?
hvala
kakav je Semperti zimska...nekad je bila dobra?
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
ja stavih neke sava eskimo s3+ od jednog prijatelja
vidim bice minus i na primorju a ova guma moze i u Kolasin
ali kako je bucna ljudi, nevjerovatno...osim toga je ok.
Je li cemu ova guma ljudi, nece se auto vozit po snijegu nidje, lise do primorja i 3 puta godisnje do BG-a ? Ako je bas neko smece da se ne uzima onda ali je cijena stvarno povoljna, 4 gume budu 800 EUR dok u istoj dimenziji All Season Continetal je 1400, sumanuta mi je nesto razlika a ne prelazi se ni 6-7k godisnje s autom. (Renault Rafale je u pitanju, 245/45/R20, fabricki mu je dosla Turanza 6, ljetnja Bridzinston.
https://www.tyres-pneus-online.ie/ca...-c-b-72-b.html
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Nex...-4Season-2.htm
Last edited by BiTrAtE; 29-12-25 at 12:40.
Ako vozi normalno završiće posao isto kao i taj Conti
5-6 puta sam išao do BG sa Kumhom zimskom naprijed i Milever zimskom pozadi, stizao sam isto kao sa ljetnjim GY Asymmetric 6.
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Last edited by mur3633; 29-12-25 at 12:46.
Vozih Bengu rano jutros po neutabanom snijegu...Naprijed potpuno nove all season, pozadi zimske gume.
I to ove all season imaju saru blize zimskoj gumi.
Moze da se vozi, ali bgm je daleko losiji grip na all season nego na zimske.Zadnji kraj kao na sine, prednji kraj zna da kliza preko nosa i da pali abs skoro na svako kocenje.Iz zajebancije probam da skrenem pod gasom(dsc off), neka logika je da zadnji kraj treba da izbaci, ali zapravo prednji kraj ide kao na skije.(osim ako se ne opali po kvacilu)
Da se razumijemo, daleko sigurnije i vise kontrole nego sto bi bilo na ljetnje, ali isto tako je limit debelo manji nego na pravu zimsku gumu.
Ok je 30-40km/h kroz grad pazljivo, sa drzanjem razmaka...Ali bgm ne znam sta bi se desavalo tipa kao na autoput kad iz tunela naletis na neocisceni snijeg jer putare iznenadi
ili poledica na mostove itd
Last edited by Laz; 02-01-26 at 10:16.
Kod Vujačića ID neke Arivo guma ya 245/45/R20 - ARIVO Winmaster ProX ARW5 - 78 EUR komad, je li moguće da su takve razlike? To malo review-a što ufatih po netu, ništa loše ne viđeh ali mi nešto nenormalna cijena, po EU vidim da su skuplje bar 30-40-50e?Uzeh u Castelanu Nexen N Blue 4 Season 2 (All Season, winter approved) za 844 EUR ali me dobro ovo zamisli sad.
Čuš za 20 točak 4 zimske gume 312 EUR, baš džabe...
Kod kineza ti je razlika izmedju r15 i r20 15 eura po gumi....
Sto znam, kinezi ka kinezi, dobri su sezonu-dvije i bas pazljivo s kocenjem po kisi.
Ali mi cudno da si Nexen toliko platio, a nije neka guma
Ne znam da li da metnem te Arivo ili Linglong. Ima li jos koja?
Prema tome, šta da ti kažem?
Kupio ja (dva puta se zeznuo, ali u odgovarajućoj dimenziji bila samo kineska), skinuo je poslije 2.800 km (nepunih tri hiljade), šara dobra, guma na oko odlična, ali... U startu su bile odlične, ali poslije nekih 1.500 km počinju naglo gubiti na karakteristikama, kod sestre (živi na uzbrdici, pedenca jeste veća od standardne, ali je asfalt) nisam mogao doći bez ,,šlajfovanja". Ja lično, više nikad, ni da je džabe neću montirati na moj automobil. Linglong isto, ali Ipak nešto sporije gubi na karakteristikama. Ovo je moje lično iskustvo koje, opet, ne mora biti relevantno.
Sent from my Motorola 8400
Vujacic ID ima akciju, uzeh GY UG3, trebalo bi da su odlicne, ranije sam imao prve Ultragrip i jako pozitivno iskustvo sa njima.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dosta ljudi se fali da je Sava odlicna na snijeg.
Sent from my SM-A307FN using Tapatalk
I ja mogu to da potvrdim. Pokazala mi se vrhunska!
- Smrt fasizmu baba
- I tebi sinko, i tebi
dobra je i po kisi
ali je bucna, ogromno brujanje, pogotovo na malim brzinama - kretanje, stajanje
ali dobro
znaci nije samo moja...cuje se stvarno iz nekih razloga, pogotovo na 50-60Originally Posted by Zhuangzi;[URL="tel:6242536"
mislim nije strasno, ali se cuje
a za ove pare zamjerke nema, i po kisi drzi odlicno
Kad otprilike krecu akcije na ljetnje gume
Podgorica Podgoricanima!
Vala kad vidim na snijeg cayenne star 4-5 godina na minerva gume, jos nisu ni zimske no mozda neka varijanta all season, tacno treba uvesti zakon po kome se ovakva vozila oduzimaju od vlasnika![]()
Drug , nove zimske gume golf 5 , Marsal po ravnom i neke jade uzbrdo proklizavaju... za izbjegavat cini mi se da ih je oko 50eura platio
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Uzeo Nexen N Blue 4 Season 2, otac reče da je zadovoljan kako se ponašaju po snijegu (kroz neočišćeni Beograd)
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Ocu li da predjem na 4x4 klubOriginally Posted by E_K_V;[URL="tel:6243470"
Na 1600 bez dzakova cementa u gepek
![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks