https://www.castrol.com/en_us/united...o-0w-20-m.html
b58 motor je u pitanju, kolko procitah ovo ulje savjetuju kao jedno od najboljih
Podgorica Podgoricanima!
Ja to nikad ne bih sipao u B58.
Zasto da ne sipas BMW-ovo original? U taj motor iskljucivo 5W30 ili ces okrenut lezece.
0W20 sipaju u SAD zbog CAFE, inace i oni sami znaju da je to killer.
Last edited by TAKUMI; 31-12-25 at 13:49.
Prema tome, šta da ti kažem?
Tako je, BMWovo LL04 5W30. Imam ti toga koliko hoces, glasni se poslije nove.
Ja mu isto rekoh 5w30 ili 0w30...Da ima odgovarajuci sertifikat, a brend koji hoce...
Zamjena jednom godisnje ili na 10 000km...Ako ga gazi ili vozi kroz grad moze i na 8k.Znaci makar ulje i filter ulja, to je jeftina garancija za motor...Ostale filtere moze svaki drugi servis.
I ni slucajno da ne postuje bmw interval od 25-30k kilometara i dvije godine, bez ako ne zeli remont motora na 90-100k km
Na zopeu (308 2019) mi je pocelo auto malo da trese kad krecem s mjesta, na sami vrh kvacila se desi i to samo ako sam na 1200-1600 obrtaja, ako krenem samo sa kvacilom sve ok. Isto se desava samo kad je auto vec malo radilo, ne kad se upali tek hladan. Sta tu moze biti slucaj? Presao je auto 210k pravih tako da je vjerovatno nesto spremno za zamjenu, komplet set kvacila pretpostavljam?
korpa kvacila
Pretpostavljam da se tu onda mijenja komplet set a ne samo korpa? Kolko me mogu ispast ti djelovi i dje to mogu trgovat?
Komplet set a kad si tu onda i zamajac.
Sibni mi broj sasije.
Vozi me sestra u Pezo 308 2019 1.5hdi...(plus joj djeca u auto)
Stajemo na semafor, vjetar nosi bijeli dim ispred nas i na raskrsnicu, smrdi kao da gori plastika...
U tome momentu kapiramo da pezo kulja pozadi, raznosi...
Odma posle semafora stajemo, auto dimi iz auspuha...Otvaram haubu, sve normalno, ulja ima, rashladna tecnost pri minimumu...vrti ventilator hladnjaka
Tenperatura motora normalna
Palim auto opet, dajem malo gasa, rascisti se sve, nema dima uopste.
Je li ovo DPF regen(ali nemoguce toliku kolicinu dima da izbaca) ili hladnjak egr-a ili dihtung glave?
Ili egr nekako curi prilikom regena?
uglavnom prilicno horor je izgledalo, toliko da smo istrcali iz auta ( u glavu mi francuske paljevine na autoput)
Vozih ga kilometar posle toga, normalno se ponasa, 0 dima
Koji antifriz ide odje? da dospem malo dok prodju praznici, do majstora da dodje
Last edited by Laz; 01-01-26 at 13:21.
Regeneracija je to, smrdi bas na neki metal/plastiku i ja sam isto mislio da nesto nije u redu jer mi se to culo kad sam auto tek uzeo. Ja ga vozim bas dinamicno i dpf je u vrh stanju proteklu godinu, ne smrdi od tad nista
pa toliko dima, da moze da ga baca ispred auta u raskrsnicu?
doduse ona ga vozi samo po gradu polako
ali mi sumnjiva ova rashladna tecnost
Nisam imao tolko dima al taj smrad sam imao, prvi put sam mislio da sam pregorio kocnice. Ako ga vozi samo kroz grad i na 1500 obrtaja onda ce biti to to. Nisam strucnjak svakako, samo vozim istu krntiju![]()
Provozaj ga malo dinamično, vjerovatno je začepio
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Ventilator vrti i temp ode gore,desetak stepeni, jedino po tome znas. Mozda sto je hladno pa dimi.
Isturirah ga malo sad, bgm baca crno na auspuh, eto je na put ostalo sve crno
Vidjecu da ga provozam ovih dana po autoputu...
Ne znam oce li moc ova dijagnostika od bmwa da mi ocita na pezoa pritisak na dpf
![]()
Neces sigurno.
Koliko se svi patimo sa dizelima, ne znam kako nam vise ne dosadi.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Lud narod.
Narod koji pati ali sebe ubijedjuje da je sve OK.
Kako necemo patiti kad francuz izvoza novog dizela 200k i onda ga ponovo zamijeni novim, a taj dizel dodje kod nas na nase balkansko odrzavanje...
Inace Laz ovo mi se nikad nije desilo pa ce ipak bit da tu nesto ne valja
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Bookmarks