Sve nam je dato.
Čovek je nesrećan zato što ne zna da je srećan; samo zato.
Sve nam je dato.
Svaki dan je dobar za upiranje.
Epicurus:
"Do not spoil what you have by desiring what you have not".
"The only normal people are the ones you don't know very well." Alfred Adler
"Zadovoljstvo je kreativna sila u životu. To je jedina sila dovoljno snažna da se suprostavi potencijalnoj destruktivnosti moći. Mnogi smatraju da ta uloga pripada ljubavi, ali ljubav je više od riječi ona mora počivati na doživljaju zadovoljstva." A. Loven
“Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead.”
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who couldn't hear the music.
- Friedrich Nietzsche
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
Nemoj nikada dozvoliti da ti jedan čas loše volje, prkosa, inata, tvrdoglavosti, promeni život.
Neka ti ja budem pouka. Ja sam ti, lepi moj, posebna sorta budale.
What we know matters but who we are matters more. - Brené Brown
Ako vas neko voli a ponaša se kao idiot, onda je bolje da vas mrzi.
Lakše ga je podneti.
“If you cannot find the truth right where you are, where else do you expect to find it?” -Dögen
γνῶθι σαὐτόν
"Iako - kao što sam pokazao - put koji vodi tome izgleda veoma težak, on se ipak može naći. I, zaista, mora biti teško ono što se tako rijetko nalazi. Jer, kako bi moglo biti da ga gotovo svi zanemaruju - kad bi spasenje bilo pri ruci, i kad bi, bez mnogo truda, moglo da se nađe. Ali, sve uzvišeno isto je tako teško kao što je i rijetko." - Spinoza, Etika
Kada nakon povrede nekom dajem drugu ili treću šansu uvijek prvo sebi kažem: Ovo sad činiš na svoju odgovornost.
Ne možete spasiti ljude. Možete ih samo voljeti dok uče kako da se sami spasu.
Riječi su dobre, ali nisu najbolje.
Najbolje se ne objašnjava riječima.
Never fear to deliberately walk through dark places, for that is how you reach the light on the other side.
"I was born tomorrow, today I live, yesterday killed me"
- Parviz Owsia
A ljudsko srce? Božja otvorena rana.
Postoje 2 vrste ljudi: oni s kojima je lako a takođe je lako bez njih i oni s kojima je teško, ali se bez njih ne može.
Kratak je život, za prepirke, izvinjenja, prezir, pozivanja na odgovornost. Imamo samo vremena za ljubav. I to samo tren.
Ne ponesi se mudrošću.
Ni tuđom, jer nije tvoja. Ni svojom, jer čim si se poneo, znači da je nemaš mnogo.
“Every generation imagines itself to be more intelligent than the one that went before it, and wiser than the one that comes after it.”
George Orwell
Različiti ljudi probude različite zveri u tebi.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks