Page 128 of 135 FirstFirst ... 2878118124125126127128129130131132 ... LastLast
Results 3,176 to 3,200 of 3351

Thread: O motociklu...

Thanks Thanks Given 
    2,051
    Thanks Thanks Received 
    1,041
    Thanked in
    417 Posts

Hvala vam drugari
    Život je rokenrol
    As far back as I can remember I always wanted to be a gangster.

Thanks Thanks Given 
    2,051
    Thanks Thanks Received 
    1,041
    Thanked in
    417 Posts

3. The Following 3 Users Say Thank You to dub_c For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    6 Posts

Hvala svima na sugestijama.

Probao sam Tenere nedavno, geometrija motora i položaj sjedenja me oduševio. Još je bio sa nižim sjedištem pa su mi koljena opet bila više savijena od željenog, tako da bi standard sjedište bila bolja varijanta.
    Kvačilo me iznenadilo kako je tvrdo u odnosu na cb500x ali opet podnošljivo kakvo je na Suzukiju 🤣
    Agregat me oduševio kako vuče u niskim i srednjim obrtajima, odnos snage i težine je super izbalansiran. Vibracija nema, osjete se na višim obrtajima ali je ok za moj stil vožnje.
    Zaštita vjetra sa povišenim vizirom je podnošljiva do 80km/h, preko toga jaki udari vjetra, vjerovatno bi deflektor pomogao.
    Suspenzija super, kočinice dobre. U svakom slučaju mislim da mi ta geometrija dosta bolje odgovara u odnosu na hondu gdje su mi koljena baš previše savijena i smeta naročito u dužim vožnjama.

Probao sam i Suzukija 800 - nije DE verzija, mislio sam da je RE verzija ali nisam sad ni to siguran jer valjda postoji i verzija 800 bez ikakvih oznaka koja je mješavina ove dvije a bliže cestovnoj verziji.
    Izgled ovog motora je ono što me ne oduševljava, prednji far su mu napravili neproporcionalan u odnosu na ostatak, ali dobro.
    Nemam riječi za motor, zaštita od vjetra sa povišenim vizirom (i deflektor je imao) odlična, suspenzija fantazija, kočinice fenomenalne, agregat nevjerovatan. U više navrata sam se pitao u kojoj sam brzini jer isto vuče iz treće ili pete brzine. Kvalitet plastika po mom dojmu je lošiji od Honde, tu toplotu iz agregata nisam osjetio mada je vožnja bila kratka - oko pola sata. Trebali bi podizači ručki, prenisko su za mene.
    Jedino što mi ne odgovara i ujedno razbija cjelokupan dojam su vibracije na fuzasterima naročito sa desne strane i to u srednjim i po meni ključnim obrtajima za neku ugodnu vožnju, tj. 5000-6000 rpm. Do nekih 110km/h je relativno ok, sve preko toga u 6. brzini baš neugodan osjećaj.
    Čitao sam o tome, ali da je ovoliko izraženo nisam vjerovao.

Volio bih probati Tuarega, mada nisam oduševljen estetski kako izgleda taj motor + nekako bih volio opet Japanca iako ne želim stereotipno razmišljati.
    Tuareg je full opremljen i to me baš privlači.
    Možda testiram i cf moto, ovaj novi 1000mtx izgleda pravo zanimljivo.
    v85tt mi je odavno atraktivan, možda i njega testiram u magnus ako budu imali.

Volio bih probati Transalpa, nekada davno sam kod distributera samo sjedio na njemu i gabaritno mi se tada učinio znatno veći u odnosu na cb500x, mada je bio podignut na centralni štender pa nisam siguran koliko je to uticalo na subjektivni osjećaj.
    Ako neko ima ili zna nekoga ko ima Transalpa da mi preporuči samo da upalim motor po parkingu, plaćam ručak 😆 u ac viva nisam ni pokušavao pitati imaju li test model jer mislim da nemaju.

5. The Following 2 Users Say Thank You to hejbet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,386
    Thanks Thanks Received 
    724
    Thanked in
    364 Posts

Motor opran, nalickan i sad neko vrijeme za u garažu jer je kod nas max temp 8 stepeni
    Povremeno ga upalim, i evoooo jedna slučajnaa fotka:

Click image for larger version. 

Name:	viber_slika_2025-12-15_10-18-24-455.jpg 
Views:	98 
Size:	10.2 KB 
ID:	180146

7. The Following 2 Users Say Thank You to HaRRyy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,386
    Thanks Thanks Received 
    724
    Thanked in
    364 Posts

9. The Following 2 Users Say Thank You to HaRRyy For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    581
    Thanks Thanks Received 
    490
    Thanked in
    182 Posts

Bolje ga provozaj nedje pa makar i 5 min nego tako da radi na ler. Ili smart charger, najbolja opcija za zimu a nije mnogo skupa.
    "Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"

No Rich Parents

11. The Following 5 Users Say Thank You to diVerso For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,051
    Thanks Thanks Received 
    1,041
    Thanked in
    417 Posts

Ako ima centralni stender, moze da se provrti kroz brzine dok je u mjesto.
    Isto se pripazite da vas sa 60 ne lansira uvis

13. The Following User Says Thank You to dub_c For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,386
    Thanks Thanks Received 
    724
    Thanked in
    364 Posts

Rado bi ufatio krug, ali sam evo 20 dana haos od sinusa i upale uha.
    Stigle godine i ona voznja da se naplati na temperaturi ispod 10 stepeni

Thanks Thanks Given 
    581
    Thanks Thanks Received 
    490
    Thanked in
    182 Posts

I ja sam skoro apstinirao preko dva mjeseca zbog bolesti, to je veca muka od one kad nemas motor kad ga nemas, znas da ga nemas i nekako to prihvatis, ali kad ga imas i jos ga cesto gledas u garazu a ne smijes da ga vozis, e to je muka

Nece da puni bateriju ako nije u obrtaje, na novije motore, kad radi na ler, cak je i jos vise isprazni jer ECU vuče dosta, pa jos ako je ostalo upaljeno grijanje rucki i sjedista, razna dodatna oprema…
    Kazu da 80% kvarova na motoru prouzrokuje loš akumulator. A pristojan punjac se moze naci za 40-50 eura… prašina i dug zimski san mu nista naskoditi nece, ali akumulator valja odrzavati, produzi mu zivot punjac svekoliko
    "Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"

No Rich Parents

Thanks Thanks Given 
    2,051
    Thanks Thanks Received 
    1,041
    Thanked in
    417 Posts

Quote Originally Posted by hejbet View Post
    Hvala svima na sugestijama.

Probao sam Tenere nedavno, geometrija motora i položaj sjedenja me oduševio. Još je bio sa nižim sjedištem pa su mi koljena opet bila više savijena od željenog, tako da bi standard sjedište bila bolja varijanta.
    Kvačilo me iznenadilo kako je tvrdo u odnosu na cb500x ali opet podnošljivo kakvo je na Suzukiju 藍
    Agregat me oduševio kako vuče u niskim i srednjim obrtajima, odnos snage i težine je super izbalansiran. Vibracija nema, osjete se na višim obrtajima ali je ok za moj stil vožnje.
    Zaštita vjetra sa povišenim vizirom je podnošljiva do 80km/h, preko toga jaki udari vjetra, vjerovatno bi deflektor pomogao.
    Suspenzija super, kočinice dobre. U svakom slučaju mislim da mi ta geometrija dosta bolje odgovara u odnosu na hondu gdje su mi koljena baš previše savijena i smeta naročito u dužim vožnjama.

Probao sam i Suzukija 800 - nije DE verzija, mislio sam da je RE verzija ali nisam sad ni to siguran jer valjda postoji i verzija 800 bez ikakvih oznaka koja je mješavina ove dvije a bliže cestovnoj verziji.
    Izgled ovog motora je ono što me ne oduševljava, prednji far su mu napravili neproporcionalan u odnosu na ostatak, ali dobro.
    Nemam riječi za motor, zaštita od vjetra sa povišenim vizirom (i deflektor je imao) odlična, suspenzija fantazija, kočinice fenomenalne, agregat nevjerovatan. U više navrata sam se pitao u kojoj sam brzini jer isto vuče iz treće ili pete brzine. Kvalitet plastika po mom dojmu je lošiji od Honde, tu toplotu iz agregata nisam osjetio mada je vožnja bila kratka - oko pola sata. Trebali bi podizači ručki, prenisko su za mene.
    Jedino što mi ne odgovara i ujedno razbija cjelokupan dojam su vibracije na fuzasterima naročito sa desne strane i to u srednjim i po meni ključnim obrtajima za neku ugodnu vožnju, tj. 5000-6000 rpm. Do nekih 110km/h je relativno ok, sve preko toga u 6. brzini baš neugodan osjećaj.
    Čitao sam o tome, ali da je ovoliko izraženo nisam vjerovao.

Volio bih probati Tuarega, mada nisam oduševljen estetski kako izgleda taj motor + nekako bih volio opet Japanca iako ne želim stereotipno razmišljati.
    Tuareg je full opremljen i to me baš privlači.
    Možda testiram i cf moto, ovaj novi 1000mtx izgleda pravo zanimljivo.
    v85tt mi je odavno atraktivan, možda i njega testiram u magnus ako budu imali.

Volio bih probati Transalpa, nekada davno sam kod distributera samo sjedio na njemu i gabaritno mi se tada učinio znatno veći u odnosu na cb500x, mada je bio podignut na centralni štender pa nisam siguran koliko je to uticalo na subjektivni osjećaj.
    Ako neko ima ili zna nekoga ko ima Transalpa da mi preporuči samo da upalim motor po parkingu, plaćam ručak  u ac viva nisam ni pokušavao pitati imaju li test model jer mislim da nemaju.
    https://autodiler.me/motori/ds800-rally-ad377560375me

Idi testiraj i javi kako ti se cini.
    Meni se ovaj motor svidja ovako sa neta.

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,623
    Thanked in
    2,374 Posts

Moze testna voznja kod Mirka. Ja sam ga vozio dva dana. Tvrd kao djavo. Sjediste = daska. A vozi se kao biciklo. Bas povozan motor.

Послато са SM-S731B помоћу Тапатока

Thanks Thanks Given 
    8
    Thanks Thanks Received 
    8
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by dub_c View Post
    https://autodiler.me/motori/ds800-rally-ad377560375me

Idi testiraj i javi kako ti se cini.
    Meni se ovaj motor svidja ovako sa neta.
    Na papiru izgleda predobro ali me kod Kineza brine ta pouzdanost. Sve znam da loncin radi agregate za BMW, ali te male boljke i sitnice koje nisu ispeglane - neda mi se peglati s tim. Baš nemam živaca i zato bih išao opet na nekog Japanca. Možda bih cf moto mogao uzeti kao izuzetak, čini mi se da oni najozbiljnije djeluju.
    Evo primjer takve “sitnice”:

https://www.facebook.com/share/v/1FJ...ibextid=wwXIfr

19. The Following User Says Thank You to hejbet For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    2,051
    Thanks Thanks Received 
    1,041
    Thanked in
    417 Posts

Onda da te ne boli glava, samo Honda, Jamaha, Suzuki.
    Nema cetvrtog brenda koji im je blizu. Kavasaki je sitna boranija.

Pri cemu Voge pravi maksimalno moderan motor, a Tenera je jos uvijek 2000to godiste. Transalp neke jade bolji, a Vstrom je dobro moderan.
    Last edited by dub_c; 22-12-25 at 00:30.

Thanks Thanks Given 
    279
    Thanks Thanks Received 
    568
    Thanked in
    286 Posts

Znate li nekoga da dobro lijepi kacige?

slikam slike povoljno

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,623
    Thanked in
    2,374 Posts

Quote Originally Posted by stevann View Post
    Znate li nekoga da dobro lijepi kacige?
    Zovi u Kafer. Reci da sam ti ja dao broj. Mikija trazi. Mozda ce ti potrajati malo jer su prebukirani sa poslom ali ce ti odradit' vrhunski.

23. The Following User Says Thank You to Pasha For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    591
    Thanks Thanks Received 
    1,188
    Thanked in
    870 Posts

Vstrom je dobro moderan? Bice nisam ukapirao ironiju

Jeste da masina iz vstroma datira od ihaha vremena gledajuci kroz retrovizor ali je to po meni jedan j*** dobar paket. Taj motor nista ne radi najbolje ali sve radi dobro. Da je lijep (sto je subjektivno) ruzan je kao kupachicine noge sto se mene tice ali mi to ne bi smetalo da ga imam...

Thanks Thanks Given 
    2,255
    Thanks Thanks Received 
    5,623
    Thanked in
    2,374 Posts

Magnus postao distributer ItalJet-a za Cg. ItalJet Dragster 700 ce bit' 14 300€ i bice dostupan u mart.
    Mislim da je ovo prejaka cijena.

Thanks Thanks Given 
    473
    Thanks Thanks Received 
    1,912
    Thanked in
    805 Posts

Pre pre pre pre jaka i pre naduvana

27. The Following User Says Thank You to NoLimit For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    185
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    348 Posts

Vala da ce ih kinezi kazniti s cijenama da ako se dozovu pameti jer su bas presrali s cijenama pa koliko god da su kvalitetni(ni kinezi nisu nista losiji), i japanci i italijani su umislili da su nezamenljivi, isto kao i njemci u auto industriji, pa sad otpustaju i zatvaraju fabrike po evropi, istu sudbinu zelim i moto industriji jer sto je previse previse je..

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Thanks Thanks Given 
    279
    Thanks Thanks Received 
    568
    Thanked in
    286 Posts

U italjet je kineski agregat. A ipak fabrički dolazi akrapović i ostatak kompomenata su baš ozbiljne. Tako da se ne bih složio da je prenapumpana cijena. I ovaj dizajn se plaća. I opet je 2k jeftiniji od xadv

slikam slike povoljno

Thanks Thanks Given 
    473
    Thanks Thanks Received 
    1,912
    Thanked in
    805 Posts

Quote Originally Posted by Majx View Post
    Vala da ce ih kinezi kazniti s cijenama da ako se dozovu pameti jer su bas presrali s cijenama pa koliko god da su kvalitetni(ni kinezi nisu nista losiji), i japanci i italijani su umislili da su nezamenljivi, isto kao i njemci u auto industriji, pa sad otpustaju i zatvaraju fabrike po evropi, istu sudbinu zelim i moto industriji jer sto je previse previse je..

Pridruzujem se zeljama

Quote Originally Posted by stevann View Post
    U italjet je kineski agregat. A ipak fabrički dolazi akrapović i ostatak kompomenata su baš ozbiljne. Tako da se ne bih složio da je prenapumpana cijena. I ovaj dizajn se plaća. I opet je 2k jeftiniji od xadv
    Jes ali sa hondom mozes poc nedje dalje na duze putivanje a sa ovim zvijukat tuda kroz grad.
    Rado bih ga posjedovao ali za ove pare nikad

Thanks Thanks Given 
    2,051
    Thanks Thanks Received 
    1,041
    Thanked in
    417 Posts

Quote Originally Posted by zubizaretta View Post
    Vstrom je dobro moderan? Bice nisam ukapirao ironiju

Jeste da masina iz vstroma datira od ihaha vremena gledajuci kroz retrovizor ali je to po meni jedan j*** dobar paket. Taj motor nista ne radi najbolje ali sve radi dobro. Da je lijep (sto je subjektivno) ruzan je kao kupachicine noge sto se mene tice ali mi to ne bi smetalo da ga imam...
    Bice ne pratis trendove. Vstrom 800 je ozbiljan motor, sa tehnologijom koju nemaju Tenere i Transalp, kao sto kaze prethodni post.

32. The Following User Says Thank You to dub_c For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    185
    Thanks Thanks Received 
    642
    Thanked in
    348 Posts

Quote Originally Posted by NoLimit View Post
    Pridruzujem se zeljama

Jes ali sa hondom mozes poc nedje dalje na duze putivanje a sa ovim zvijukat tuda kroz grad.
    Rado bih ga posjedovao ali za ove pare nikad
    A mozes danas sa svakim, ljudi biciklom obilaze
    Svijet a ne motorima..

34. The Following User Says Thank You to Majx For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    473
    Thanks Thanks Received 
    1,912
    Thanked in
    805 Posts

Quote Originally Posted by Majx View Post
    A mozes danas sa svakim, ljudi biciklom obilaze
    Svijet a ne motorima..

Ljudi idu i pjeske po svijetu, jedna torba na ledja pa kad i dje stignu, yugom za Japan....ali ja nesto nisam od tih avanturista.
    Tako da mi je to poredjenje bas bzv.

Thanks Thanks Given 
    2,000
    Thanks Thanks Received 
    6,202
    Thanked in
    2,888 Posts

Kineskim motociklima (još uvijek) nedostaje one fine usklađenosti da se može govoriti o kompletnom motociklu (koji ima i onu emotivnu stranu). No, to je dio evolucije u razvoju i Kinezi (jedan dio) će biti ozbiljni motocikli, čak i brže nego što mislimo. Kawasaki KLE 500 redizajn (imao ga, novog, iz salona) je nekad bio ono što su Kinezi danas, lošija ciklistika, lošije vješanje, lošija oprema, mnogo lošije kočnice,... ali je bio (mnogo) jeftiniji od konkurencije, za te pare je bio ogroman motocikl (ja sa 191 cm bez problema na njemu), te je nudio jeftino održavanje. Pravi ,,Kinez" prije kineza, ali zbog oznake ,,made in Japan" malo ko je govorio da je to loš motocikl, uglavnom je bila priča da za taj novac ne može bolje. Upravo kroz tu prizmu ja (dakle subjektivno,) posmatram kineske motocikle i jasno mi je zašto žele tuđu ,,emociju" (italijansku ili britansku) jer svoju (još uvijek) ne umiju izgraditi. Da, ostaje i stavka pouzdanosti koje se nisam gore dotakao...

Sent from my Motorola 8400

37. The Following User Says Thank You to wulfy For This Useful Post:

Page 128 of 135 FirstFirst ... 2878118124125126127128129130131132 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Bookmarks

Bookmarks