Gledam vec par dana The Americans,shta reći...dok ne naletim na neshto bolje i zaboravicu i da sam gledao ovu.
...
Razumijem da ti nije lagla, ali nije bas jedna od onih koje bi jedva cekao da se zavrsi![]()
Meni licno BB nije ni u top 5, posmatrajuci iz perspektive regularnog gledaoca. Ali iz aspekta umjetnosti je remek djelo koje je nadmasilo sve do tada vidjeno, ako malo zagrebes povrsinu same price mozes vidjeti da je to u sustini razbijanje mita o Sizifu, borba sa apsurdom… Nijedna serija do sad nije izgradjena na tako “dubokim” filozofskim tezama a gledaocima spakovana i oblikovana u ono sto kod gledaoca najvise i “prolazi” - kriminal, nasilje, strah i moć.
Pogledaj jos jednom kroz par godina, mozda je dozivis na skroz drugaciji nacin. Tajna najvecih umjetnickih djela je upravo u nerazumijevanju istih
"Zivot je Avganistan, vjeciti rat niskog inteziteta"
• No Rich Parents •
Par nigera iz serije su osidjivani kriminalci koje su pokupili sa ulice i ponudili im uloge, kako bi prica bila sto vjerodostojnija… ne sjecam se tacno kojih, davno sam to citao, mozda je odje i bila prica o tome… (i Sopranosi su imali te momente sa Toni Sirikom). Od crnja iz zice zanimljivi su i Bird, inace Fredro Starr, clan cuvene rep grupe Onyx, kao i Idris Elba (Stringer Bell) koji je posle Žice imao brutalne uloge u dosta dobrih filmova i serija, vecinom britanske produkcije (meni najdraze Luther). Idris je i vrhunski DJ i imao je par nastupa i u komsiluku (Zagreb i Beograd)
Zbilja posle Sopranovih, Zice, OZa i par britanskih serija, sve ovo novije sto izlazli je tesko sr***… Mozda Gomora od novijih serija ima tu tezinu
Last edited by diVerso; 03-11-25 at 00:48.
• No Rich Parents •
Bas si lijepo napisao i saglasan sam. Pazljivo sam je gledao i ne moze se poreci da je bas kvalitetna serija. Produkcija i razvoj likova pogotovo. Dobar dio serije sam uzivao a onda je pocelo intenzivno patolosko laganje od strane Walter White-a, tu mi nije mjere bilo. I to me tako zuljalo. Ali sam je zavrsio!
Npr Sopranove nisam mogao, ostalo mi je 6,7ep. Lost takodje nekoliko epizoda. Bas sam tezina za neke stvari sto da radim
BB je zakon. Neponovljiva serija.
Od aktuelnih serija, Tulsa King odlična i ova sezona. Nema ništa specijalno sa ovom serijom ali je zabavna i dobro vozi.
Witcher 4.sezonu sa novim glumcem zaklali sa ocjenama. Neću je ni počinjati...Šteta.
Ao, kako mi leze sprdnja. Tesko da sam mogao upaliti nesto da mi vise prija. Spora radnja, mexican filter, Thorton i izlazi za koji dan druga sez.. tako su neke ozbiljne teme obradili, odusevio sam se. Bas zreo scenario
Edit. Sad vidim da je reditelj radio wind river, sicario i hell or high water koje sam gledao i svidjeli su mi se
Last edited by nicky; 10-11-25 at 22:06.
Odgledah novu sezonu Witchera. Skroz mi je ok, čak mi ni Liam u ulozi Geralta uopšte nije loš. Druga je stvar što su ljudi navikli na Cavilla.
Jedino što me nervira je to što do pete sezone ću zaboravit što sam pogledala.
U prethodnom periodu pogledah i Behind her eyes i Black bird, više mi je legla druga jer je rađena po istinitoj priči.
Pogledah i drugu sezonu Nobody wants this, limunadica. Bolja mi je prva sezona, ovu drugu nisu ni morali da snimaju.
Def u ovoj godini su mi i dalje najbolje serije koje pogledah MobLand i The Day of the Jackal.
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
Sto se Stremio app tice imam samo jednu zamjerku, a to je nemogucnost pustanja (uz rijetke izuzetke) velikih 4k fajlova. Ili nece da ucita nego puca app, ili ucita pa zakoci, jedino oni manji do oko 5gb ponekad se ucitaju i rade ok.
Instaliran je na Eon boxu, pa ako drugi nemaju taj problem, rado bih ga rijesio kupovinom nekog nabudzenog sticka ili boxa.
Dok nisam uzeo Hisense U8KQ nisam se nesto cimao oko toga, a sada je bas razlika u kvalitetu ogromna kada gledam sa 4k sadrzaje sa Prime app ili Netflixa.
Hvala unaprijed svima na feedbacku oko 4k fajlova sa Stremiom.
On topic
Jel moguce da niko nije pomenuo Pluribus.
https://www.imdb.com/title/tt22202452/?ref_=ext_shr
P.S. obradovaste me sa vijescu o 2. sezoni Landmana.
Sent from my SM-A346B using Tapatalk
Last edited by kimmi; 13-11-25 at 18:25.
Završila se sezona Dexter Vaskrsenje, odlična!
Mislio sam da mi neće leći, jer sam realno očekivao da je priča o njemu završena!
Kad rahmetli Dexter ipak živ! 😂
Nadam se da će stati, jer nema smisla produžavati dalje, ipak je sad sve "naleglo", nemaju što palamuditi više.
Monster: priča o Ed Gejnu. Odlicno odradjeno, i ovaj Charli Hunnam je ozbiljno odradio ulogu, vrijedi pogledati… bolesna Amerika
• No Rich Parents •
Ali bukvalno tako… zato sam i napisao “bolesna Amerika”, i taj komentar se nije odnosio samo na Gejna, vec i na reakciju drustva u periodu posle njegovog hapsenja. Sedam filmova je snimljeno po njemu (izmedju ostalih Psiho, Teksaski masakr motornom testerom, Kad jaganci utihnu…) imao je svoje obozavaoce, ljudi su se utrkivali ko ce prije doci do njegovih stvari. Kao sto je rekao onaj mladi inspektor: “to vise nije Amerika kakvu ste nekad poznavali”.
I nisam znao da je ovaj “sin anarhije” ovako dobar glumac… ni Christian Bale ne bi ovako maestralno iznio ovu ulogu
• No Rich Parents •
Momak je maestralno odglumio, svaka mu čast.
The Americans https://www.imdb.com/title/tt2149175/
Posle prvih 10ak min,pomislih ovo je žešće...gubljenje vremena,ali serija je iz epizode u ep bila baš dobra,i žao mi je shto se bliži kraju.
Last edited by AL no1; 18-11-25 at 23:05.
...
Odgledah prvu sezonu "After life".
Riki je car, ovo mi je čak u neku ruku bolje od njegovih standup specijala na Netflixu.
Preporuka, ko voli njegov humor.
"The Beast in Me". Dobra!
Počela je 2. sezona Fallouta.
The Beast in me mi je ok serija, ali mi je bila previše predvidljiva. Više mi se dopala Behind her eyes jer kraj zaista nisam mogla da očekujem.
Preporuka za Black bird, dopala mi se, dobra triler serija, još interesantnije jer je snimano po istinitoj priči.
Trenutno gledam Vikinge, nisam ranije.
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
Znaci da ne počinjem beast in me?
Vikinzi su meni bolji od GOT,preporuka
Sent from my iPhone using Tapatalk
Satelitski resiveri/oprema
There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)
Bookmarks