Mozes li postaviti kompletan text greske?
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
James Tiberius Kirk
Provjeri crijeva od vazduha. Treba provjeriti maf senzor,ožičenje.
James Tiberius Kirk
Maf je zamijenjen drugim, ista stvar, pisao sam gore sto je uradjeno oko njega.
Za ozicenje nisam bas najstrucniji, ono sto znam, da kad iskopcam maf odma da gresku current and stored, sto po mojoj logici znaci znaci da reaguje i da signal nije u prekidu.
Takumi je dao hint oko adaptacije, sada to mijenja stvar jer ga dize na kratko iz safe moda, samo brisanje greske ne mijenja stvar ni na trenutak.
Moram slikati logove kasnije, mozda iz njih neko nesto primijeti.
Vidi prvo da li pali lampicu ako se vozi lagano.
Prema tome, šta da ti kažem?
Pali, posle 3 startovanja upalu check, na prvo prikaze gresku posle 300m voznje i ulazi u safe mode.
Kakva su crijeva? Pusta li dje? Zatvara li waste gate?
Maf je zamijenjen drugim...Kakvim? jer ako je kinez, tu moze biti problem.
Ova greska ne javlja da maf ne radi...
P0101 ti je Maf Senzor ali ovo FB posle njega objasnjava da mjerenja nisu u skladu s tim sto ecu izracuna na kraj.
(pritisak turba + egr flow+nox senzor, iz nekog razloga ima ili manje ili vise vazduha nego sto izracuna preko Maf-a )
Problem je nedje posle MAF senzora...
Ne vidim sta ti pise na dijagnostiku tu dje spominjes Nox senzor...Posto ecu koristi i Nox senzor da racuna smjesu i protok egr-a....A nije da ni oni ne crkavaju.
Egr ventil ako zapinje u neki polozaj vise od 15-20% moze da javlja tu gresku...
Ta dijagnostika mora imati mogucnost logovanja live parametara?
Ili cak requested vs actual parametre
Loguj
MAF(kg/h) - 7-10 na ler, 80-180 sa gasom
Boost pressure(absolute) - 1.0/1.1 do 2.5 bara s gasom
Egr position dok je na ler 5-40%, kad mu nabodes gascinu mora da ga zatvori na 0%
Egr flow 5-20kg/h na ler, 0 pod gasom
Nox sensor downstream- manje od 100ppm
RPM
Throttle input sensor (%)
Kljucno je kad bi mogao da uhvatis taj momenat kad upali safe mode...Tu ce ti najbolje pokazat koji je senzor van vrijednosti, i o cemu se radi...
Inace postoji nekoliko update-a za ecu tih mercedesa...
Maf je originalni, on ne bi trebalo da pravi zbrku.
Neki novi momenti su se javili, nesto je petljano oko egr-a, tj hladnjaka ispred njega, vjerovatno je pustio pa su ga premostili stručnjaci, jer tu vidim da su neka crijeva koja nisu fabricka.
Tako da tipujem da su tu nesto cackali i zeznuli cijelu stvar.
Nasao sad drugi hladnjak, kad se to zamijeni krenucu od egr-a, jer mi je on i stanje instalacija oko njega veoma sumnjivo.
Najgore je kad ne znate sto su "kasapi" prije vas radili.
Ostao sam duzan update na temu popravke mercedesa. Kad smo rijesili sve probleme oko vode i raznih hladnjaka, racvi i termostata.
Naime, auto se "samoopravio" na nekolilo dana, u leru je odlucio da pogasi lampe i da punu snagu. Naravno tada se pri jacem gasu čuli karakteristicno šistanje, pa tako znam da nedje gubi pritisak. Dao je i jos jednu gresku uz onu za maf(p0101fb), a to je p0299fa,(boost pressure...)
Pokusao sam naci dje dusi i nije poslo za rukom/okom za sada, ali bar znam sto da trazim.
Mislio sam onaj test dimom bi mogao pomoci, u Bar ga ima jedan servis, ali nesto nisu bili presrecni kad sam zvao da pitam za uslugu.
I tada sam znao da negdje pusta vazduh. Moze biti intercooler, hladnjak od EGR-a, EGR ili dihtung, usisna...
Hladnjak od egr-a ne bi trebao biti, jer sam njega mijenjao, nekome je crkao i premostio ga je nekim crijevima, to je zastidje bilo sto je neko bio spreman da uradi.
Jako je tesko odrediti, zvuk kao da dokazi ispod filtera vazduha, a tu mu je intekuker, grana, cijev koja ide od turba do ic a iza motora, tako da je sve nagruvano.
Na om651 grane pucaju cesto, to je znana boljka, ovo je om654, za njega ne nalazim toliko prituzbi na granu, koliko recimo na cijev egr-a koja popusta.
Pogledacu to Laz.
Ljubim ruke Laz, za ovo oko masine, napravio sam je, svaka kuca treba ovo da ima
Pukla je cijev koja ide iza motora, od turba ka Ic i ulazi u njega.
Bice jako zanimljivo skinuti je, ne smijem ni da zamislim.
![]()
Šampinjoni Smoke Mashine
Ulaganjenje je bilo 0 jer se sve ovo vuklo po nekih škafova.
Tegla, ulaz/izlaz mozete po volji, stari letkom nasao drugi zivot, baby ulje, krpa, komad crijeva.
Na Temu ima za ~50€, kome nije zurba.![]()
Ovo ću morati i ja da probam
Hahahaha, rekoh ti jaNije ti ta s temua nista bolja, osim sto ne pise sampinjoni na nju
Mozes da kupis i cep za kanalizacione pvc cijevi, i u njega izbusis ovako za ventil od gume, pa jedan kraj crijeva lupam od usisne grane ili od interkulera i pod pritiskom testiras
A taman imas velicine 50-60mm, 75mm, 90mm taman kao cijevi od usisa za vecinu auta, i samo stegnes selnu neku okolo
A cep ti je euro-dva
Kako se usrao u njega svaka mu cast
Izgleda ka spusteni plafon u reach beach
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
BiTrAtE, Dall’Igna, Djed_Djuro, dub_c, Emp, extravaganca, hercules, Laz, MeDo_JE, NetworkMaster, pumba, TAKUMI, |G60|
Oplakah
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Ozbiljan je to auto bio, ali i dalje ne znam zbog cega nosi znak Mercedesa kad nije Mercedes.
Evo body kit isti kao na NFS Carbon što je bio
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks