Page 975 of 987 FirstFirst ... 475875925965971972973974975976977978979985 ... LastLast
Results 24,351 to 24,375 of 24674

Thread: Crash / sudari u CG

Thanks Thanks Given 
    3,608
    Thanks Thanks Received 
    6,716
    Thanked in
    4,024 Posts

Potpisujem.
    Ovdje samo presretaci i drakonske kazne mogu regulisati situaciju. Ne znam kad ce se ovo normalizovati. Valjda treba da pogine pola drzave.
    Last edited by TAKUMI; 10-12-25 at 17:24.
    Prema tome, šta da ti kažem?

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,761
    Thanked in
    3,325 Posts

Quote Originally Posted by TAKUMI View Post
    Potpisujem.
    Ovdje samo presretaci i drakonske kazne mogu regulisati situaciju. Ne znam kad ce se ovo normalizovati. Valjda treba da pogine pola drzave.
    Osobe zaduzene za bezbjednost drumskog saobracaja su vec preko 15 godina na te pozicije...a ima i za pozare potencijala.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,570
    Thanked in
    779 Posts

Neki debil okačio sliku žene koja je poginula. Zamisli tog bolesnika.

Thanks Thanks Given 
    4,234
    Thanks Thanks Received 
    8,148
    Thanked in
    3,113 Posts

Quote Originally Posted by D.S. View Post
    Puna linija, kamion u svojoj traci skroz desno, djeluje kao preticanje preko pune.

Čovjek stradao, sad je zalud pričati, ali ne postoje riječi kojima se može opisati nivo saobraćajne nekulture u Crnoj Gori. To što mi živimo i svakodnevno gledamo po putevima, bilo u gradu, bilo na otvorenom, siguran sam da nema nigdje po Evropi. U poslednje vrijeme sam baš dosta vozio van i nigdje nije ovako užasno stanje kao kod nas. Ni blizu. Nema lijeka bez represije, ovdje se nikad ništa na fino nije promijenilo.
    Potez Pg Bd i Pg Nk je kao pista za formulu.

Kao da kamikaze voze. Ljudi ne vrednuju svoj zivot ni 5 para, a kamoli tudji.

Ne postoji politicka volja da se ovo pitanje rijesi.
    A moze vrlo jednostavno. 10 vise na sat od ogranicenja 1000e kazna, 20 vise na sat 2000e kazna, 30 vise na sat 3000e kazna, 40+ vise na sat, 10 000e kazna, i zatvor godinu dana minimu.
    Svako ponavljanje kazna se duplira i zatvor godinu dana ma kakvo da je prekoracenje. Nikakvi popust za odma placanje i prijevremeni otpust iz zatvora ili uslovne kazne.
    Divlji narodi se drugacije ne mogu nauciti.

Nego ne smiju se politicari zamjeriti glasacima. Bolje mrtav glasac, nego da glasa suprotnu opciju.

Sent from my SM-A566B using Tapatalk

5. The Following 2 Users Say Thank You to Mojsije For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,816
    Thanks Thanks Received 
    9,745
    Thanked in
    7,269 Posts

Quote Originally Posted by pauki View Post
    Neki debil okačio sliku žene koja je poginula. Zamisli tog bolesnika.
    Koja mreža?
    Da je jedan to je postalo gotovo kolektivno najbolje takve ljude blokirati a i takve mreže.Zbog sebe.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    173
    Thanks Thanks Received 
    175
    Thanked in
    102 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post

A moze vrlo jednostavno. 10 vise na sat od ogranicenja 1000e kazna, 20 vise na sat 2000e kazna, 30 vise na sat 3000e kazna, 40+ vise na sat, 10 000e kazna, i zatvor godinu dana minimu.
    Svako ponavljanje kazna se duplira i zatvor godinu dana ma kakvo da je prekoracenje. Nikakvi popust za odma placanje i prijevremeni otpust iz zatvora ili uslovne kazne.

Nego ne smiju se politicari zamjeriti glasacima. Bolje mrtav glasac, nego da glasa suprotnu opciju.

Političari/funkcioneri često i ozbiljno krše saobraćajne propise više no prosječan građanin, čast izuzecima. Naivni smo kad očekujemo da neko takav ima svijest i volju da promijeni stvari kaznama koje mogu da ga opale po džepu.
    Ali evo najaviše za dogodine te famozne kamere/radare koji će da mjere i trenutnu i prosječnu brzinu, pa da vidimo oće li to funkcionisati ili će naći način da i to bude selektivno primjenjivano.
    "K'o mi, kad zovemo velikim čovjeka sitne duše,
    a ko zna koliko je tihih što divovi u njima čuče."

Thanks Thanks Given 
    1,711
    Thanks Thanks Received 
    1,643
    Thanked in
    1,090 Posts

Quote Originally Posted by Mojsije View Post

nije isto vozis li 55 bulevarom, 35 pored skole ili 85 bulevarom prema DG...

vecina pogibija nam nijesu od prilagodjene brzine, niti zbog 5-10+

kod nas da uvedu tolike kazne bi se zavrsilo na isto kao i sad, policija bi lelemudila i pisala kazne na gradske bulevare ko je vozio 60 i time punila normu.

DA, treba poostriti kazne, ali ne moze moze se ogledati samo u tome da dignemo iznose drakonski (barem za "osnovne" kazne)

Jer sto nam je kazna pojas?? Time ugrozavas samo sebe. Ako neko nema svijest sto je to bitno treba uvesti u zakon da, ako nijesi bio vezan, druga strana ne odgovara za tvoje povrede u slucaju udesa i ti sam snosis trosak svoje stete na autu... vezivali bi se odmah svi

ista stvar je i sa brzinom - skandinavski model - ako vozis 70 pored skole ne treba samo da dobijes 500e kazne, no treba da ides i na psihijatrijso posmatranje jer nijesi u vinklu... ako imas 5 prekrsaja u godinu isto, jer ti pare ocito nijesu dovoljna kazna da te opomenu

temeljna promejna treba u zakonu, ali i temeljna promejna treba u sistemu obrazovanja (skolskoga) i onoga za obuku vozaca

ne krenemo li sistemski da rjesavamo, taman ce pola drzave izginut... no one sto divljaju mi nije zao, zao mi je kad nevine ubiju
    I was born to be the best, number one and nothing less.

Studio INtarsia

9. The Following User Says Thank You to LuTheDuck For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    23,816
    Thanks Thanks Received 
    9,745
    Thanked in
    7,269 Posts

U auto školama se uči kod nas ništa što se može primjeniti u praksi kod nas.Super znam sva pravila ali ako je situacija da izbjegnem udes jer ocijenim tako zajebi pravila a masu je takvih situacija.Ođe bukvalno moraš da razmišljaš o svemu i procjenjuješ a ja bi više voljela da ojačaju gradske i međugradska javna vozila Ako vozove pojačaju meni je veća banja vozom do NK no kolima.

Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk

Thanks Thanks Given 
    6,107
    Thanks Thanks Received 
    5,761
    Thanked in
    3,325 Posts

Treba privatizovati kontrolu saobracaja

Thanks Thanks Given 
    2,097
    Thanks Thanks Received 
    3,717
    Thanked in
    1,563 Posts

Ili
    Narodne patrole

Sent from my iPhone using Tapatalk
    f6

13. The Following 2 Users Say Thank You to acs For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,711
    Thanks Thanks Received 
    1,643
    Thanked in
    1,090 Posts

Quote Originally Posted by NetworkMaster View Post
    Treba privatizovati kontrolu saobracaja

vjeruj mi, evo samo pauk sluzbu da omogucis privatnim firmama da rade GARANTUJEM da u roku od pola godine ne bi bilo nelegalnih parkiranja djavolje - to bi samostalno popravilo kvalitet saobracaju u gradu 30x

p.s. i da ostvarimo san policajcima, da mogu da uzmu u zakup po jednu raskrsnicu dobro bi bilo

Studio INtarsia

15. The Following 6 Users Say Thank You to LuTheDuck For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    18,870
    Thanks Thanks Received 
    8,787
    Thanked in
    4,260 Posts

Quote Originally Posted by LuTheDuck View Post
    vjeruj mi, evo samo pauk sluzbu da omogucis privatnim firmama da rade GARANTUJEM da u roku od pola godine ne bi bilo nelegalnih parkiranja djavolje - to bi samostalno popravilo kvalitet saobracaju u gradu 30x

p.s. i da ostvarimo san policajcima, da mogu da uzmu u zakup po jednu raskrsnicu dobro bi bilo
    Stvarno misliš da bi privatnik eliminisao pojave tipa :"vozi dalje,ovog ne smijemo", "vozi dalje, ovog poznajem", "vozi dalje, ovo je naše auto", "vozi dalje, dao nam je 20€, njemu isplativije, a i nama još više no da ga dižemo, vozimo, spuštamo, plaćamo čovjeka da ga čeka ne bi li ga preuzeo", "vozi dalje ovo je tetkina kuma a čekam da tetka rikne i ostavi mi livadu u Kokote pa da se ne naljuti", "vozi dalje"... ___upiši sam____
    Ok, bilo bi generalno bolje, ali nije baš prosto kao što misliš/mislim

Sent from my 24090RA29G using Tapatalk

17. The Following User Says Thank You to joni For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    1,711
    Thanks Thanks Received 
    1,643
    Thanked in
    1,090 Posts

Quote Originally Posted by joni View Post
    Stvarno misliš da bi privatnik eliminisao pojave tipa :"vozi dalje,ovog ne smijemo", "vozi dalje, ovog poznajem", "vozi dalje, ovo je naše auto", "vozi dalje, dao nam je 20€, njemu isplativije, a i nama još više no da ga dižemo, vozimo, spuštamo, plaćamo čovjeka da ga čeka ne bi li ga preuzeo", "vozi dalje ovo je tetkina kuma a čekam da tetka rikne i ostavi mi livadu u Kokote pa da se ne naljuti", "vozi dalje"... ___upiši sam____

to smo mislili i za razne naplate potrazivanja dok se nijesu uveli izvrsitelji
    Ili agencije koje vrse otkup dugovanja

sad svi mogu na sud i svi mogu da plate

pa striko/kum/komso mogu jedino da je plate umjesto tebe

broj onih koji bi ostao privilegovan tezi nuli... narocito za pg dje bi mozda bile 2-3 firme da to rade

jer uvijek je bilo i bice privilegovanih (na zalost), ali ovo vise nisu privilegije, ovo je cista anarhija... kroz centar se do 16h ne moze proci... dzaba imas parking, zagradio te neko i otisao, docie za 5 minuta ili 5h niko ne zna
    po prigrackim naseljima, svaki trotoar zauzet, a parking pred kucu im prazan jer ih mrzi da otvaraju kapiju - no su pojedini "fini" pa parkiraju pred svoju kapiju na trotoar

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    18,870
    Thanks Thanks Received 
    8,787
    Thanked in
    4,260 Posts

Ako znam(o) da pauk(ima ih bar 3-4 u PG) svaki dan odnese xx a možda i xxx kola, a lično to vidim jer živim blizu novog mjesta đe se odvoze kola, i pored toga je ovakva anarhija po PG ulicama, znači da narodu ne ulazi u glavu jer vjerovqtnoća da te pauk podigne je jednocifrena(ako ne i manja), ja mislim da bi se jedino poboljšala situacija da privatnik ima xxx pauka i da rade 24/7. E kad bi se poboljšala situacija, onda bi privatniku ostalo xxx puka koji više ne donose profit i...
    Par/nepar bi bila mnogo bolja opcija za regulisanje haosa u gradu a i za zdravlje građana, jer...pješačili bi 3 dana u neđelji

Last edited by joni; 11-12-25 at 12:52.

Thanks Thanks Given 
    487
    Thanks Thanks Received 
    1,987
    Thanked in
    1,121 Posts

Pa ako jedan privatnik to kaze, dodje drugi i podigne ako nece drugi oce treci

Thanks Thanks Given 
    18,870
    Thanks Thanks Received 
    8,787
    Thanked in
    4,260 Posts

Ne znam onda što i kako.
    Ispade da branim službu/službe kojima je u opisu posla da regulišu saobraćaj u PG. Evo, npr u moju kuću dva puta smo u zadnjih 4-5g. dobili i platili kaznu za parkiranje na 'zelenoj površini'(kod MMBurzan i u Kolašin kad je bilo 30cm snijega). Par puta platili ono 2.8€ za neplaćanje na obilježenim parking mjestima. Od tada-'u brazdu'. Možda sam ja jedini, ali ako nisam, onda je problem ipak kompleksniji.
    Eto, zna li neko koliko se na dnevnom nivou odveze nepropisno parkiranih kola i koliko se naplati kazni? Koliki je stepen iskorišćenja tih 4-5 pauka u PG? Ako je cifra velika ili npr, ako pauci odnesu dnevno 100 od mogućih 120 auta, zašto onda narodu "ne ulazi u glavu"?
    Kad bi neko mogao da ispita, npr koliko je nepropisno parkiranih auta u 4h ujutro radnim danom(tu mislim na sva auta koja nisu parkirana na mjestima koja su 100% predviđena za to) došli bi, možda do zaključka da je kednostavno previše auta za ovako urbanistički projektovanu Podgoricu, t.j. do zaključka da je onaj lagao kad je rekao da je gorivo luksuz. Luksuz za jednog stanovnika PG/CG je da bude fizički udaljen od svog auta više od 100m vazdušne linije.

Last edited by joni; 11-12-25 at 13:35.

Thanks Thanks Given 
    1,711
    Thanks Thanks Received 
    1,643
    Thanked in
    1,090 Posts

Ne znam onda što i kako.
    Ispade da branim službu/službe kojima je u opisu posla da regulišu saobraćaj u PG. Evo, npr u moju kuću dva puta smo u zadnjih 4-5g. dobili i platili kaznu za parkiranje na 'zelenoj površini'(kod MMBurzan i u Kolašin kad je bilo 30cm snijega). Par puta platili ono 2.8€ za neplaćanje na obilježenim parking mjestima. Od tada-'u brazdu'. Možda sam ja jedini, ali ako nisam, onda je problem ipak kompleksniji.
    Eto, zna li neko koliko se na dnevnom nivou odveze nepropisno parkiranih kola i koliko se naplati kazni? Koliki je stepen iskorišćenja tih 4-5 pauka u PG? Ako je cifra velika ili npr, ako pauci odnesu dnevno 100 od mogućih 120 auta, zašto onda narodu "ne ulazi u glavu"?
    Kad bi neko mogao da ispita, npr koliko je nepropisno parkiranih auta u 4h ujutro radnim danom(tu mislim na sva auta koja nisu parkirana na mjestima koja su 100% predviđena za to) došli bi, možda do zaključka da je kednostavno previše auta za ovako urbanistički projektovanu Podgoricu, t.j. do zaključka da je onaj lagao kad je rekao da je gorivo luksuz. Luksuz za jednog stanovnika PG/CG je da bude fizički udaljen od svog auta više od 100m vazdušne linije.

sve se to skoluje... jer cim odemo kolima do zagreba/ljubljane ili dje jos dalje mi ga ne ostavimo na bulevar dok doruckujemo u restoran no bome na parking pa polako pjeske

isto je i za pg... nije parking kod gimnazije ili iza stadiona daleko ako znas da ce te 99% sacekati kazna
    ako zna da je sansa 1:50 ili i manje - onda je parking daleko

pauk u PG ponese dnevno 40-50 auta (to je skoro bila zvanicna brojka)...

4 vozila... 8h

norma im dodje 1 vozilo na sat vremena znaci okvirno

zakljucak je da lagano imaprostora za privatnika (ili vise njih) da imaju flotu od 50 pauka... ako biznis utihne za godinu, dvije, tri - bice se vec usrali od para i mocice da prodaju vozila i ugase firmu

zamisli samo da drzava rece - nova kazna je 150 eura - od toga 120 ide pauk sluzbi (joj god) i 30e ide gradu za izgradnju novih pakringa

a kako bi se radilo... dizali bi kola na semafor ako se zadrzis i ne krenes odmah, a ne parkiras i odes

a sto rece da brojimo navece - aerodromska, cvijetina i poprecne ulice svaku noc imaju barem 200+ auta na ulicu ili trotoare... minimum 100 od toga bi moglo biti u dvorista, ali mrzi ljude

Studio INtarsia

Thanks Thanks Given 
    1,069
    Thanks Thanks Received 
    1,437
    Thanked in
    720 Posts

Samo uzmi da je pauk tvoj i da sto vise bucas imas vise za kupiti vozila i parica vise i odgovor se sam namece. A onda i kad mozda skala stanovnistvo sa parkiranjem, uvijek ce biti posla finoga jer su vozila najjeftinija stvar za posjedovati u Crnoj Gori.
    Ili tako nesto ili da se ukine pravo pjesacima da koriste trotoare i da ima vise mjesta za parkiranje vozila.

Sent from my iPhone using Tapatalk

24. The Following User Says Thank You to Shaneman For This Useful Post:

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,570
    Thanked in
    779 Posts

Državljanin Srbije D.K. (62) stradao je u saobraćajnoj nezgodi na putu Podgorica - Bar, jutros u 7:30 sati.

Vozilo je sletjelo sa puta u mjestu Bistrice, rečeno je Vijestima iz OKC-a Uprave policije

Thanks Thanks Given 
    1,236
    Thanks Thanks Received 
    686
    Thanked in
    539 Posts

Renola?

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,570
    Thanked in
    779 Posts

Quote Originally Posted by Apolo View Post
    Renola?

Thanks Thanks Given 
    84
    Thanks Thanks Received 
    1,570
    Thanked in
    779 Posts

Thanks Thanks Given 
    3,608
    Thanks Thanks Received 
    6,716
    Thanked in
    4,024 Posts

Small overlap, Skrubuša:

Prema tome, šta da ti kažem?

Thanks Thanks Given 
    17
    Thanks Thanks Received 
    42
    Thanked in
    33 Posts

Quote Originally Posted by pauki View Post
    Je li žena iz prevrnutog auta ova na bankini naslonjena ???

Thanks Thanks Given 
    75
    Thanks Thanks Received 
    134
    Thanked in
    89 Posts

biće da jes, tek put otvoren Mijakovići-Vrulja (Pv-Bp)

Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk

32. The Following User Says Thank You to djuka_pv For This Useful Post:

Page 975 of 987 FirstFirst ... 475875925965971972973974975976977978979985 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)