I dalje su jeftiniji od Textara, a bolji 100 puta.
Brembo nikad.
I dalje su jeftiniji od Textara, a bolji 100 puta.
Brembo nikad.
Prema tome, šta da ti kažem?
Bendix je brend TMD Friction grupe.
Textar takođe
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
James Tiberius Kirk
ajde da vidim moze li mi ko pomoci...
wastegate aktuator, postoje oni koji rade na principu vakuma i drugi na pritisak, znaci ovi prvi rade tako sto se poluga uvlaci, a drugi tako sto poluga koja regulise wastegate izlazi i otvara vratanca
e sad, kod mene na dzipa je vakum, i koliko vidim kad se upali auto, poluga treba da povuce i zatvori wastagte, a da onda kako pritisak raste vakum popusta i rasterecuje turbinu...
ono sto mene buni jeste sto ja kod pajera imam dva sarafa, koja ogranicavaju kretanje poluge koja otvara i zatavara vratanca.. dok na svim ostalim koje sam gledao tako nesto ne postoji, vec kad steluju turbinu, povuku polugu u polozaj zatvoreno, namjeste preload na osovini i to je to.... ukoliko je sve ispravno, turbina treba da radi kako treba....
kod mene ta poluga koja zatvara vratanca ne moze da dodje do kraja, jer udari u gornji saraf, i logikom to znaci da ne moze ni da napravi pritisak kako treba na malim obratajima, jer onda wastegate nikad nije zatvoren koliko treba
i sad doalzimo do poente, ja kad namjestim sve na nacin da wastgate bude zatvoren sto je vise moguce na malim obrtajima, auto onda ne moze da krene, bukvalno ne moze obrtaje da dobije,
evo i slika kako to izgleda kod mene... a nidje ne mogu da nadjem podsavanja...
tacnije, nasao sam podesavanje za turbo koji ide na L200 i koji je VGT... a ja koliko znam ovaj kod mene nije VGT....
https://www.megazip.net/zapchasti-dl...966166-8966166
evo i linka do turba... pa ako moze neko da mi pomogne da identifikujemo ovu mojui ako sam ja upravu pa je to turbina koja ima klasicni wastgate bez varijabilne geomterije
evo kako izgleda osovina sa sarafima koji joj regulisu opseg, i kako izgleda uputstvo koje sam nasao....
![]()
![]()
![]()
Last edited by E_K_V; 05-12-25 at 11:20.
Dobar dan svima, mozda neko ima iskustva da me posavjetuje sta moze biti problem, audi q5 2022 40 tdi 150kw mild hybrid , kupljen sa 164000 iz njemacke, sada ima 168000.. problem je pri ubrzanju od nedje 1300 do nedje 2000 okretaja cuje se kao “fiiiiju” onako glasno zvizdanje i nakon nedje 2000 se uopste ne cuje. Auto hopste ne dimi, ne gubi performanse, bio sam kod vise majstora - svi mi kazu isto: auto je bas bas dobar, nema nista nidje, to je tako.. dal neko ima da me posavjetuje kod kojeg steucnjaka da odem, da mi provjeri ?
Hvala vam unaprijed
Nesto imam osjecaj da to fijuuu nece bit ispod 3-4k.
Послато са SM-S731B помоћу Тапатока
Nije to neka ogromna kilometraza, ako je prava...Osim hiljadu dihtunga i spojeva na usis, moze bit da neki metalni dihtung svira, obicno idu izmedju bloka motora i izduvne grane, turbine i izduvne grane, auspuha...
Cuje li se i kad turiras u ler, ili samo kad je auto pod opterecenjem/dok se vozi?
Na te motore se u tom rasponu obrtaja pod opterecenjem zatvara egr ventil, moze bit i do njega nesto...
ako se cuje i na ler, neka remenica, alternator itd...
mozemo samo da nagadjamo
edit: ee da, banalan problem, provjeri onaj ukrasni nastavak auspuha ako imas...meni se na bmw-a bio svukao 2mm pa je svirao kao frula, trebalo mi je 100 godina da provalim sta je
Last edited by Laz; 05-12-25 at 21:38.
Hvala na odgovoru, jeste prava je kilometraza, auto je kupljen decembra 2022 u njemacku, ima elektricnu servisnu istoriju, mogu da vidim sve preko myaudi aplikacije kad je radjeno i sta.. sto se toga tice i njihovih servisa nisu bas azurni, vidim od 25 000do 30 000se radio .. sve po knjizi .
Ne cuje se u ler nista, samo pri gasu nedje od 1300 do 2000 okretaja, a ide kao zmaj ne dimi kap (majstor mi je rekao da je cist na auspuh kao da je nov i da je to pokazatelj kao stanja ) .. sve je drugo top al me ovo nervira HAOS…
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jes, ja se nadam da nece, al i da oce sto cemo , sto je tu jemada sam imao proslu 2014 godiste isto q5, kupio je 2019 sa 156000 vozio do 252 000 , 2.0 tdi 130kw, znaci samo redovan servis i ono standardno s-tronic na 60 000 i veliki na 210000, potrosni materijal diskovi pakne itd.. sto se tice vandrednih ulaganja jednom sam zamjenio neka ramena 800e i to je sve od vandrednih ulaganja za auto kod mene 6ipo godina pa sam racunao da ovaj bar blizu tako sluzi..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jesu li namještene ovakve prodaje?
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Da valjaju ne bi prodavali, to je sve proslo pola miliona i vise,pazeno.i mazeno od nasih drzavnih sluzbenika.
Ja htjedoh pazarit novu corolu sedan. Ali brate onaj 1,6 motor, malo je reć KOMA.
Stvarno vrhunska cijena oko 22000€ izađe novo auto iz salona.
Ima li neka bolja ponuda tj bolje auto za te pare?
Gledam po oglasima auto staro 5 godina i 200-250k km a cijene skuplje od novog. WTF đe je logika tu?
Ima li načina da se kupi samo ogledalo od retrovizora (vanjskog)?
There are currently 7 users browsing this thread. (0 members and 7 guests)
Bookmarks