Kakva je procedura kad se preko interneta poručuje na firmu? Važi li isto kao za fizička lica što se vrijednosti tiče ili kako?
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Kakva je procedura kad se preko interneta poručuje na firmu? Važi li isto kao za fizička lica što se vrijednosti tiče ili kako?
Sent from my S24 Ultra using Tapatalk
Plaćaš carinu i PDV bez obzira na vrijednost
Poručih Fedexom 132 € + 32 € poštarina.
Oće li ić carina na ovo s obzirom da prelazi 150 € sa poštarinom? Ako ne računaju poštarinu onda bi trebalo pdv na 132 € i one njihove troškove?
Ako na fakturu stoji shipping kao sastav i total preko 150e ice i carina, al svakako to je sitno koliko ce fedex da zakolje sa njihovim troskovima
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Cuveni Montenomaks,zastupnik Fedexa.Ne bih preko njih vise nista narucio.
Imam neku porudžbinu sa AE za koju mi je stiglo da je "Delivery failed" , Wrongly directed. Preko ECSCa je išlo. Tracking number je sa ECSC.... I poštin tracking ga ne prepoznaje. Da li je neko imao slično iskustvo jer ja baš dugo nijesam ništa sa AE poručivao? Da li isto ide dostava preko Pošte?
Obicno tako izbaci na AE, pa posle 4-5 dana stigne. Te trackinge na sajt NTC-a pratis
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Kakva smo mi sprdnja, za nepunih 12 dana mi je pošiljka iz Australije stigla kod naših ćukova i u statusu "Pošiljka podnesena na carinski pregled" stoji od 26. novembra. Isto tako pošiljka iz Njemačke, DHL-om, od 28. stoji na carinu a stigla za nepune 5 dana iz DE.
Kretenčine.
Je li moguce da Nelt (nekadasnji Montenomax) uzima skoro 40 eura za svoje troskove za robu koja kosta 245 eura? Kurir mi nije dao nikakvu fakturu pa ne znam je li me on odrao ili im je to stvarna cijena. I zna li neko kako racunaju svoje troskove?
Just because you're paranoid doesn't mean they aren't after you.
Montenegro
40,66 EUR, ako nisam pogriješio u cent. Fakturišu sve, možda nisu dali kuriru da ti donese sa paketom
Harač
Amazon porudžbina krenula u 23:57 poneđeljak iz Lujvila
Srijeda 14:30 stigla u PG
Sad da vidimo koliko im treba da je obrade i da meni stigne kući
S ekranima na telefonima je kao i sa zenskim si*ama.
Nema prevelikih,samo ima malih ruku
Just because you're paranoid doesn't mean they aren't after you.
Montenegro
Je li ima ko iskustva sa UPS-om? Kaze delivered jutros, slucajno sad provjerih, niko nije zvao nit ista, cak na tu njihovu stranu pise Received by: Prezime (nije moje)
Naravno, na telefon se ne javljaju, mada racunam i da su zavrsili sa poslom.
Edit: evo ipak iscitah komentare na tapatalk, standardna praksa izgleda, no tesko preko searcha nac UPS.
Last edited by efamouspg; 08-12-25 at 17:36.
Ako je sa Amazona, javice ti se kroz par dana. Devilered znsaci da su ga preuzeli za pregled.
Pa to sam i mislio. Ali to ide brzo insce... Ovo je sad bio black friday pa su vjerovatno teta Bosa i cika Dragan u cudu od posla pa se ne umiju snac i nervozni su![]()
Jel neka muka s Poštom? 8. dan od kako mi je pošiljka podnešena na carinski pregled
Obično kad piše delivered, sjutra dan stigne…
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Bookmarks