@djuka_pv ovo mi je statistika kod mojih u Kolašin. Za kuću na dva sprata oko 150 kvadrata prostora potroši oko 5-6 tona a krene se sa grejanjem od kraja septembra pa do kraja aprila i potom se koristi za grijanje vode. Meni je nelogično da je najviše vremena na maksimalnoj jačini. Peltek 24kW je u pitanju.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Kakve su cijene peleta?
Nadjoh neki Vin pelet, 310 eur sa prevozom za primorje....malo mlogo
Sent from my SM-S721B using Tapatalk
Ja sam prosao sa 220 po toni, inace je 270/80, klasa A1.
Last edited by redbul23; 03-09-25 at 17:42.
Moji u maju A1 (iz Niksica) 190€, isti su prosle godine kupovali i zadovoljni.
Isto uzeo u junu, 190e iz NK
mene zeznula Veneta plamen, rezervisao kod njih u avgustu pelet Vasilije, kao biće krajem septembra ili početkom oktobra... I na kraju ispalili. Pošto vidim da se sad kreće oko 350€ po toni, ako već plaćam toliko, koji proizvođač je provjereno dobar? Vidjeh par koji se reklamiraju kao A1, ali to A1 gledalo nije, biće sami sebe ocjenjuju, jer: https://www.miricservis.co.rs/kako-p...i-dobar-pelet/
(nečitko)
Proizvodjaci peleta otkupljuju sav otpad i piljevinu od iverice, od pogona koji se bave rezanjem iste. A ona ni pod razno ne bi smjela ici u to.
Po pravilniku regulacionog tijela koje izdaje sertifikat drvo ne smije biti hemijski tretirano.
Kora moze,lisce moze,itd...
https://enplus-pellets.eu/language/en/producer-uk/
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Last edited by zrnojed2; 28-10-25 at 21:13.
James Tiberius Kirk
Probah ovu foru sa vodom i peletom i ispade da koristim dobar pelet![]()
Ne znam koliko često rade testove,mada,kao i sve kod nas,to se šteluje
Ja uzeh ovaj Nikola ove godine,nije los,za sad...
James Tiberius Kirk
Ovi sto uzimaju su iz okoline Pg, e sad po sjeveru je pogona za rezanje manje, tako da je tamo sigurno i cistije.
vidjeh, kontaktirao sam ga, ali već ga je prodao. Takođe, moram da napomenem, sudeći po fotografijama, ove 3 tole peleta Vasilije su barem 4 godine stare, jer još imam kese onog što sam uzeo 2022., i tad su već sa crvenih prešli na zelene.
Takođe, lik prodaje tonu peleta Vektre Jakić. Je li ja nešto loše pratim, ili Vektra Jakić ne proizvodi pelet barem 6 godina, ako ne i duže? Odavno su u stečaju i mašine rasprodate?
kad si se već pohvalio, reci i nama ostalima koji je pelet, podijeli info![]()
(nečitko)
A nije tajna vala, od Pelengica je pelet, klasa A1.
E šou. Ali,kao i sve kod nas,zakona nema,pa sve može.
James Tiberius Kirk
poslušah te, poručio i ja kod Pelengića tonu, dovezli nakon 2 dana, izgleda dobro, vidjećemo. No, loš mi tajming, čujem da će Vlada sad da ograniči cijenu peleta? Opet preplatih pelet, kao i prije 3 godine, kad sam "za svaki slučaj" uzeo 3 tone kad je bio najskuplji...
BTW Pitah gore, za Vektru Jakić, griješim li ili oni ne proizvode pelet bar 5-6 godina?
(nečitko)
Kakve su cijene sad, je li ko pitao?
Sent from my Pixel 9 Pro using Tapatalk
Ako sam dobro čuo, limitirano je na 270e.
#fakenews
vektra jakic nikad nije ni proizvodila pelet, trebao pogon da se otvori, da Ivanovic malo perja prospe po peletu i oni kupili tuđi pelet i pakovali u svoje kese samo te godine. I gle apsurda, u Prijepolju bio jeftiniji no u Pljevljima
Neko pomenu Pelengić pelet, ove godine ga i ja uzeh i samo riječi hvale za njihov A1 po staroj cijeni od 220e/paletu (1050kg)
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks