Tačno sam ovu juneću supu utonula u paradajz supu.
Mali OFF kako mi na ovoj temi nedostaje članica tigrovo oko.
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Last edited by Bluemoon; 22-11-25 at 21:25.
tigrovo fali na svakoj temi.
Istina.
Poslano sa mog M2101K7AG koristeći Tapatalk
Zimske carolije.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
To learn how to use your head, you have to go out of your MIND.
Sent from my iPhone using Tapatalk
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Uhh to mi radi
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Pa kažu može se i bez hleba... a, ono, zapravo smo samo zaboravili što je hleb, i da ga je, kad je pravi, i samoga dostaZa dušu.
Mnogo mi žao što se ne može slikat kako ovo krcka kad se dohvati, i kako miriše ispod krpe. Uh
Bilo i 2-3 vrste sira, i 3-4 vrste domaćeg suvog mesa, i ajvara, i kupusa kiselog, ali meni nešto ovako prosto sa čvarcima paše
Lijepo li je doma![]()
Si nada nos salva de la muerte, al menos que el amor nos salve de la vida.
Vidi coeka sto mi vadi mastako ista volim, volim dobar domaci hleb, mfff
Pokojna baba ga znala zamjesit samo tako, jos pravila domaci kajmak, aooo
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Ne volim mnogo ulja u hranu, tako da lignje iz rerne sa minimum ulja, prilog kolutici lignje, pomfrit i naravo cesan/petrusin.
So I will come back from the dead and lay claim to what I am owed. - captain Flint
Svinjsku vrat obično ga bacim na roštilj ovog puta u rerni na pek papir sa malo maslinovog mast mi je bolja za ovo no čekam domaću.I potopih ovaj grah da prenoći u ladnu vodu za čorbu sjutra.
Svratih skoro do nekih komšija na selo. Prije toga se nakrkao kući. Zatekoh ih kako ručaju. Nude, reko ne mogu, a znaju da se ne stidim. Ajde veli zamezi onda malo sira. Reko oću ali ne mogu bez leba. Izvadi komšinica domaći na drva pečen, zgotovljen prije sat.Uzeh kraj. Uzeh i još jedno parče, uzeh, uzeh... Oni onako darežljivi i kulturni ništa ne komentarišu. Na kraj im morah ja ispričat onu anegdotu kad je jedan isto tako bio sit, ručao kući ali pristao da malo zamezi. Kad je završio s mezom oni mu rekli :"Sledeći put kući mezi, a kod nas dođi da ručaš."
Sramežljivo se nasmijaše komšije i vele :"A ne zezaj, samo si leba jeo. Toga bar imamo".
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Mali OFF ali tako me nešto rastuži kad pričate o domaćem hljebu jer se sjetim sela i nje koja je znala tako da umijesi domaći hljeb i kad stavi na onaj šporet i pokrije krpom nekom a on miriše korica slađa no išta na svijet.I onda namaže njen domaći kajmak a mi odemo u čobanluk sa tom mazom od kajmaka i to uz onaj planinski vazduh i mirise trava na selu legne ka ništa.Žao mi je što joj to nisam nikad rekla prije nego je otišla.Toliko ti bude žao što toliko toga nisi rekao lijepog nekome no se sjetiš kad ga više nema.
Već godinama doma pečem ljeb, nije neka filozofija. Što mi nedostaje (a valjda je neki sljedeći projekat, kad malo izađem iz mašine) je onaj što je pokojna baba pekla u crepulju ispod sača - da mi se njega dovatit... Ali ta crepulja nije bila kupljena od keramičara nego pravljena doma, tu je išla neka specijalna glina i onaj kamen koji je sav od nekih kristala, pa miješanje svega toga i dosta vještine... Druga vremena neka bila, kaže majka kad su je prvi put ostavili doma da ispeče ljeb (6 godina imala) nije joj baba rekla 'pazi da se ne ispečeš' nego 'nemoj mi crepulju slomit'.
Naćeraste me sa ovim hlebovima da i janapravim.
Doduše ja više preferiram pogačice
Sad da mi se zagrije rerna pa da ispečem (ne ja no šporet)
![]()
Evo ih gotove ne može EDIT pa moram novi komentar
Sad da vidim kajmaka mladog i malo suvog mesa i top.
Njegovo visočanstvo Brok.Moji ga jedu baš ovako i obožavaju ga a znam da se svi žale kako đeci moraju da ga maskiraju.Doduše što ostane napravim one pogačice od istog i one su preukusne.
Ja sam danas bila na boraniju. Lu di lo.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
Ima li boljeg sastojka za kolace od maka? Mff!
Danas na repertoaru strudla sa makom.
Mak je droga. Obožavam ga.
Ako ne postoji razlog da se pije, to nije razlog da se ne pije...
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks