Uzmi papir i olovku pa provjeri. Rogovi na 80-90cm razmaka idu. Ugao krova zavisi od vjerovatnoce za snijegom. Zavisi koliki je krov, treba dodati pante, da povezuju rogove, nije velika kubikaza al ima je.
https://www.gradnja.me/utrosak-mater...12566979710467
Jesu li im tacne ove kalkulacije ?
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Uzmi papir i olovku pa provjeri. Rogovi na 80-90cm razmaka idu. Ugao krova zavisi od vjerovatnoce za snijegom. Zavisi koliki je krov, treba dodati pante, da povezuju rogove, nije velika kubikaza al ima je.
Sto mislite,kako ce se prenijeti na trziste ova situacija sa donekle obuzdanom divljom gradnjom? Moze li cijena izgradnje/majstora blago pasti, s obzirom da ce u teoriji biti manje gradilista(mada ko zna koliko ce dugo inspekcije raditi svoj posao)
Ja bi radije radio metalnu konstrukciju nego drveni krov (grede). Možda je u početku veća investicija, sli mislim da je dugotrajnije rješenje.
P.S. kod mene nisam uradio ni jedno ni drugo, no ostavih ravnu ploču sa padom od 2cm na zadnju stranu i odradio sam hidroizolaciju.
Nekako mi se sviđa više ravni krov.
95% kuća oko moje su klasični krov i baš se razlikuje od drugih kuća.
Isto baci lim preko te ravne plice vjeruj mi
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Ma kakav lim, na ploču sam stavio bazen, sto, stolice, ležaljke.
Ploča je 17cm + 8cm stiropor (ispod ploče). U beton je stavljen aditiv za neporopusnost, al za svaki slučaj je odrađena hidroizolacija preko (zbog bazena).
Tako da sam dobio korisnu površinu oko 140m˛ umjesto da sam dobio tavan da na njega stavljam sve i svašta kako obično i bude...
To je druga prica, svaka cast. Uzivanje
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Zivkam ovih dana majstore za plocu (temelj), ocu da radim montaznu u Brskut.
Mislio sam da je odradim na 80cm visine, 10x10.
E kojih sam se cifri naslusao majko mila… Ubiju ti volju da ista pocinjes.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kolko je trenutno kvadrat montazne,pretpostavljam da ides na to da ti izlijes plocu a da oni odrade ostalo po sistemu kljiuc u ruke?
Pa iz Ivanjice sam dobio ponudu 51m kv, po 580€ po kv po principu kljuc u ruke. Četvorostresni krov, fasada, pvc, struja itd.
E sad imaju i one kao A frame modeli, oni dodju 20/30€ jeftinjji po kvadratu. A moze i skuplje 20/30€ po kv ako ces da je jedna komplet strana od stakla, uglavnom ljudi to traze na čeonu stranu.
Na sve ovo naravno da se uracuna PDV.
Vrlo bitno u sve je sto je rok mjesec dana. Radili su kod 10 ljudi sto ih znam, nidje rok probili nisu. Nego ih hvale svi to sto mogu.
Takodje mi je receno da izbjegavam ove iz Novog Pazara u sirokom luku. Trojici na Verusu posle god ipo pocela daska da truli.
Pasha oli poslat link ili kontakt. Ne znam moze li se na onoliko staklo ugrijat vikendica u pm…
f6
Nije meni do grijanja, n’o da mi medo ne pokuca.
Saljem ti u poruci.
Pa ako medo ne uzme krs neki ili krlju bas da gadje izdrzace stakla...
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Moje selo je blizu PG, autoputem sad jedno 13-14 minuta vožnje. Dok smo bili đeca često smo bili gore kod babe i djeda, imali su masu stoke i pčela. Bilo je i dosta medvjeda. Nikada neću zaboraviti koliko ga je nerviralo kad uveče dodje pa psi laju, a on ne može da se približi kosnicama. Uzme kamenje I sve u kucice pasa. Stvarno mu je bilo nizbrdo, ali ogromno kamenje je bacao po 40-50 metara. Tako da meda nikad ne potcenjivati, ako mu zamiriše nesto iz kuces obzirom na to da sam u Bratonozicima I da znam da ima medvjeda, ne vjerujem da ih nema u Brskut
![]()
Sent from my Pixel 9 Pro using Tapatalk
Nisu ljudi upućeni, problematični postaju medjedi baš. Ovo što Pasha kaže nije za šalu.
Ja sam nedavno išao na planinarenje dje je mogućnost realna da se sretne medjedi. Nema bez spreja sprdanja
Sent from my KB2005 using Tapatalk
Sate sate sate
Pumba, nema da razmisljas ima li ih. Ima i to koliko oces.
Drugo, ne bojim se da ce gadjat, nego ako bude htio proci ce kroz staklo kao šilo.
A i da nece ja ga ne bi mogao zaspat u tu kucu tako.
Jednostavno pisu ljudi a nikad se susreli nisu sa njim. Nisam ni ja ali sam slusao X prica od ljudi koji jesu. I ne bio im u kozu. Nego da ne skrecemo sa teme. Ako su mi ljudi koji zive tamo rekli da to nije pametno, naravno da cu ih poslusat.
Medo, kažeš.. pođite od sebe kad ste ono baš gladni, ma pobio bih pola familije za jednu gurmansku![]()
Gledao sam slike, đe je prošle zime međed odvalio kravi pola guzice, strava!
A zimi je sva divljač gladna.
Odoh u off...
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Vjeruj mi trauma kad se prvi put desilo. Kućice su bile od lastre, pa kao bombe da su padale kad lupi. Šokantno mi je bilo jer uvijek su nam pričali da nije prevelik, pa kad ujutro vidjeh koliki su to krši bili shvatiš što bi covjeku napravio.
Sent from my Pixel 9 Pro using Tapatalk
Ima li ko nekog da uzima projekte kuce radjene u srbiji kao svoje da se mogu registrovat?
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Ljetos na 5km od Veruse jednom rodjaku 2x medo lomio kosnice sa pcelama . tako da ih ima dosta a sto kaze moja baba sela su prazna a cim su prazna i medjedi i vukovi su gladni i poprilicno opasni u takvom stanju
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
E ne znam, meni se cini da su sela nikad punija zadnjih 20 godina. Eno u Brskut ako se ne radi 30 vikendica, ne radi se nijedna. Vidim baste, svuda ispred kuca kola. To nikad bilo nije zadnjih 20 godina toliko naroda. Izgleda da je dosta ljudima grada, vidim masu poznanika radi kucice, svi oce da imaju nedje da pobjegnu.
a to su sve vikendashi , podju za vikend i ljeti kad su ljudi na odmor po nedelju dana . Nego ja kad kazem prazna sela mislim na to da nema da se zivi tamo cijele godine
" If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."
Evo mi ga otac sad u Brskut. U desni dio, Zaugao, nema bez troje ili četvoro
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks