Čitajući vaše postove,sve više cijenim mir koji sam imao 25g. u stanu u starogradnji+posljednji sprat,ali svi bježe od posljednjeg sprata kao đavo od krsta.Nikad stan za 40g. nije imao problema ni sa vlagom,a i da jeste komplet izolacija ploče kažu nije preko 4-5 k€ sa 10g. garancije.Inače,dosta novih,arhitektonski modernih kuća,istina u južnom dijelu,gledam, sad prave sa ravnim krovom.
Zadnjih 20g. živim na visokom prizemlju/starogradnja.Takođe ne čujem ni stanare iznad(istina stariji ljudi su) a ni stanare stana koji cijelom dužinom dijele zid sa našim stanom(tu je komplet familija sa malom đecom).Mada,kad su mi klimu postavljali,ovaj se fatao za glavu koliko su zidovi debeli a i solbanke sam sigurno 20% skuplje plaćao kad sam mijenjao drvenariju
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Postoje dvije velike ekipe u Milanu - Inter i Inter Primavera. Giuseppe Peppino Prisco.
Ima i u okov one sto se rezu kao tepih
nothing comes from violence and nothing ever could
Jedno pitanje.
Placate li odrzavanje hidrantske mreze ?
To ide mjescno za cijelu zgradu po par eura ?
Nikad čuo,a ne znam ni što bih rekao da me neko pita što je hidrantska mreža,čemu služi,koji elementi joj pripadaju,koje su joj potrebe održavanja...
Sent from my 24090RA29G using Tapatalk
Protivpozarni sistem? Hidrant, prikljucak za vatrogasce, cijevi koje su pune vodom, pumpa...
Sprinkleri...
Protivpozarna centrala, detektori dima, senzori temperature itd.
Tako je i pitanje za stanare neke zgrade da li znaju koliko placaju svakog mjeseca tu stvar, iako mozda nikad niko to nije testirao i samo je pitanje daleko bilo kad se nesto desi da li sve funkcionise.
Godišnje ispitivanje od licencirane firme koja izdaje sertifikat da je sve ispravno. Zavisi šta ima od protivpožarne zaštite to se ispituje.
Sent from my Motorola 8400
Mi ne placamo posebno, nego placamo mjesecno iznose za ciscenje i sa racuna zgrade moj suorug zove da se to provjeri meni se cini nesto cesce nije godisnje nego polugodisnje....ali mozda mi se samo cini...uglavnom postoji pravilo i toga se drzi i placa te revizije sa racuna zgrade...valjda i one flase protivpozarne se moraju nanovo bazdarit ili mijenat svako malo
Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!
Pa kako je krenulo natjerace nas i da sklapamo ugovore za raznorazna odrzavanja a ni ovi obavezni za liftove ne rade kako bi trebalo.
Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.
Da jasne su neke stvari i upucen sam za ponesto.
Stigao je racun za tu hidrantsku mrezu i sad se vidi po tom racunu obracun za svaki mjesec po oko 2 eura za zgradu pa mi nije jasno da li to tako ide i ko to "kao" odrzava ili ti provjerava.
Znam da je bitno samo da se stavi sve kao da ima dok ne prodje to knjizenje same zgrade a onda kasnije tu opremu nose na druge lokacije i odradjuju isti posao....mi i nasa posla.
Delete promasih topic
Last edited by stefke; 24-08-25 at 00:38.
Imate preporuku za agenciju za odravanje zgrade / ulaza?
Treba nam upravnik da prati placanja stanara, odrzavanje lifta kao primarno.
Sve su iste. Dom potpisete ugovor rade te prve mjesec 2 vrhubski. Nakon toga otaljavaju sve. Uzmite najjeftiniju.
Tacno tako.
Da li neko može da mi preporuči, koje ormariće uzeti za stambenu zgradu staru?
I neka vrata ulazna od ulaza, pošto sam se zauzeo malo više za održavanje ulaza pa sam htio da razmotrim neke opcije...
Moram da naglasim da je u pitanju kvart đe znaju često klošari svakakvi da borave, pa bi dobro bilo nešto što ne bi mogli bez da se baš zainate da ''nagrde''
Vidim par postova a niko ne odgovara.
Najgluplja stvar je uzeti agenciju da bude upravnik jer je agenciji cilj kapital i sve pare ce vam uzeti a nista uraditi nece! Uzece upravnicku platu, prihvatice cijenu usluge ciscenja svoje firme i svaki mjesec ce imati dodatnih troskova da izvlace vise para. Kada ostanete bez para zvace vas i ubijediti da su oni ulozili u vas ulaz i da vas kreditiraju. Uglavnom posle agencije potop.
Ne budite nesposobni vec izaberite nekoga od vlasnika da bude upravnik…
Vrata nema sto mijenjat ako nisi stavio dobru rasvetu i video nadzor, a tek nakon toga stavis alu vrta jaci profil sa diplomatom.
Sanducad dobra sam vidjeo u Centrometal.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako nagovoriti stanare da nemamo više šifru za ulaz, nego da samo mogu da uđu ljudi koji imaju one čipove? Uglavnom su argumenti: A oću da mi dođe dostava, brat, tetka, strina ujna pa da ne moram da silazim.
Naime, pokušavam da ih nagovorim jer imamo previše klošara i narkomana koji se motaju tuda i nije baš preprijatno. Kradu rasvjetu kradu sve, lome. Ima i đečurlije nekulturne i bahate koju bih iskreno masakrirao od batina, nego mi se ne ide u tvorza. Bih da se samo ljudi iz ulaza motaju u ulaz.
Sto ne bi imali i jedno i drugo?
Zato što imamo sad i jedno i drugo, ali svako živi zna okolo šifru i ulaze narkomani svakojaki i baš nije ni najmanje prijatno. Plus je jako mračno. Ali to za svijetlost ćemo riješiti. Nego nekako bih više volio da samo oni koji stanuju u taj ulaz imaju pristup u ulazu i naravno njihovi gosti/majstori/dostavljači hrane itd..
Šifra je realno teško njesra
Promijeni je i ne govori nikome i kraj price. Kad te pitaju nisi ti i ne znas sifru.
Last edited by hercules; 17-11-25 at 18:12.
Mi smo imali slican problem. Reci upravniku da ce se sifra mijenjati svako pola godine. Na viber grupu ako imate objavite svima novu sifru i poslije par promjena svi se naviknu na promjene. Time ste znatno smanjili procenat onih koji ne zive u zgradi…
Sent from my iPhone using Tapatalk
There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)
Bookmarks