Ma znam, ovo je uzivanje i iskreno ti zavidim u pozitivnom smislu
Uzivaj, igraj se, donijece jos podosta radosti siguran sam
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Ti se mozda nesto kaesja ne jos uvijek...2.5
Vise mi je srece donio no patnje![]()
Ma znam, ovo je uzivanje i iskreno ti zavidim u pozitivnom smislu
Uzivaj, igraj se, donijece jos podosta radosti siguran sam
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Da li mijenjati ulje u haldexu i oba diferencijala? VW Tiguan 2012g, nikad mijenjano ulje sigurno..
Mjenjaj u Haldex ulje i filter,ako treba slika i dokaz saljem ti na privat..
Mijenjaj.
Prema tome, šta da ti kažem?
Gledam često klipove ovog majstora na youtube kanal što ima, mislim iskreno da je profi majstor.. on kaže da baš izbjegava da dira taj filter, samo ulje zamijeni jer može neka nepotrebna zajebancija da se napravi..
Ali sigurno ima slučajeva da je nephodno promijenit i filter, ne znam ja bih preventivno ulje promijenio nema nikakvih problema pogon što se toga tiče
https://www.youtube.com/@ismardozo
Last edited by Paqito; 16-10-25 at 07:21.
https://offroadgarage.mk/
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
[QUOTE=injection;6216754]Nisam pri vremenu da gledam jutubere i smarace,velim ako trebas slike kako je filter blokirao protok ulja u haldex dobijes private...
Vjerujem ti slobodno.. zahvaljujem na savjetu brate!
e sto me o jadu zabavi remenica alternatora...
narucih remenicu po fabrickom broju i vele stoze za 2 dana... eto remenice 48h kasnije, kad oces k... da je montiras...
navoj isti, precnik isti, ali stara ima sa zadnje stranu distancu koja je granicnik dokle moze da se navida..
nova, e nova to nema nego mozes da je sarafis dok ne udari u kucista alternatora
i onda gleadam model alternatora, a ono neki AS aftermarket
pitam ovoga sto je narucio kaze odgovara ti i ova, meni je nudi kao zamjensku. i predlozi mi da odem kod jokica da mi napravi distancu koju cu da stavim na osovinu prije nego nasarafim remenicu.
ja uradim tako, platim i jokicu 10€ za to, (remenica bila 60), dodjem kuci kad opet k...
stara remenica ima navoj koji pocinje na pocetku, odakle krece ova distanca pa do sredine, a nova navoj od sredine prema kraju, i kad stavim distancu sad vise ne moze da dohvati navoj
te ja sve lijepo sapkuj, nadjem zamjensku za AS A5155 alternator i samo na jedno mjesto remenicu 37€, da se ceka 3-4 dana iz HR da dodje...
i pogadjate, stigla je remenica, identicna, ja se opet nameracim da je montiram kad oces k....
neko je vratio tu remenicu(dosla raspakovana i masna) nakon sto je ili na krivo montirao ili je probao na neku osovinu sa drugim navojem....kad je okrenem naopako, sve ide kao podmazano
i tako ja opet spakovah remenicu i alternator pa kod jokica da vidimo da proba da sredi navoj...
![]()
Last edited by E_K_V; 22-10-25 at 18:05.
Ja sam nedavno imao problem na Infinitija mog sa alternatorom. Na temu poručivanja djelova. Broj sa starog alternatora, broj šasije, ima na dva mjesta da se poruči čeka se 15 dana. Ja na jedno od ta dva poručim. Već pročačkao da sa FX35 ne odgovara jer imam jednog za djelove (moj je FX45) ali mi ovaj električar kaže da ga donesem da proba možda regler da popravi bla bla. Uglavnom stiže mi poruka sa slikom od ovih đe sam poručio, isti kao za FX35. Jedva otkaza ljudima I ubijedih da ne odgovara. Slao im slike mog orginal. Šou. A na eBay kad ukucaš oznaku odmah izbača taj koji i treba. Kako oni to poručuju nije mi jasno. Ne znam ni što sve ovo ispisah. Možda sam mislio da će mi biti lakše kad podijelim sa nekim
Ako treba što kod Jokića javi se
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Jel ko sa foruma ovo probao ili ste samo kamperi
Tvrdjava Dvrsnik
Ima ih vise tu, npr Straznik...
Imao sam u planu da obidjem, ali situacija sa motorom mi je poremetila sve planove
Imas ih oznacene na google mapama
Dostojna....
Ovo moze svaka Dačija
https://www.facebook.com/share/r/1BV...ibextid=wwXIfr
Prema tome, šta da ti kažem?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks